Reclamă

Cele mai hidratante băuturi. De ce apa nu este prima opțiune a specialiștilor

Chiar dacă se află printre cele mai hidratante băuturi, apa nu ocupă primul loc în topul acestor lichide. Laptele, atât în variantele sale integrale, cât și în cele degresate este prima opțiune a specialiștilor datorită calităților sale de retenție a hidratării în organism.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 14 iunie 2023, 6:24 / Actualizat: 14 iunie 2023, 10:21

Hidratarea adecvată este esențială pentru multe funcții vitale ale corpului. Te ajută să te simți mai bine și să ai o gândire mai coerentă. Are un rol important în menținerea temperaturii corporale și în furnizarea de nutrienți celulelor din organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest caz, apa este în mod tradițional recomandată pentru hidratare. De asemenea, chiar dacă nu consumi minim 8 căni de apă pe zi, alte lichide pot ajuta. În același timp, apa nu este singura modalitate de a-ți crește aportul de lichide.

Cele mai hidratante băuturi

Hidratarea nu este definită doar de echilibrul fluidelor, ci și de retenție, ceea ce înseamnă că beneficiile băuturii nu se pierd rapid în urma urinării.

Nutrienții din lapte precum grăsimile, lactoza (sau zahărul din lapte) și sodiul (sau sarea) contribuie la capacitatea acestuia de a rămâne în corp mai mult timp, oferind astfel mai multă hidratare. Sodiul este cel mai des întâlnit electrolit din organism. Electroliții sunt deosebit de utili în ceea ce privește menținerea echilibrului fluidelor corporale, potrivit specialiștilor Food Republic.

Nu toate băuturile sunt la fel de hidratante, în ciuda conținutului ridicat de apă. Sucul zaharat, de exemplu, poate părea hidratant, dar, cu timpul, provoacă pierderi de apă. Apa este necesară pentru a ajuta organismul să proceseze zaharurile.

Reclamă

Laptele și sucul de portocale

Laptele și sucul de portocale sunt considerate cele mai hidratante băuturi, fiind chiar mai eficiente decât apa. Sunt atât de hidratante deoarece sunt compuse în mare parte din apă. Atât laptele, cât și sucul de portocale au un conținut în proporție de aproape 90% apă.

Totodată, nu înseamnă că ar trebui să consumi mai mult lapte decât consumi apă pentru a-ți asigura cea mai mare parte a hidratării. Laptele, în ciuda calităților sale de hidratare, are și o mulțime de calorii. Cu toate acestea, poate fi o modalitate excelentă de a te recupera după antrenamente de mare intensitate. Sucul de fructe, de asemenea, este o altă băutură bună pentru hidratare. Dar, sucurile care conțin zaharuri adăugate trebuie evitate.

Reclamă

Cafeaua și ceaiurile

Printre cele mai hidratante băuturi se numără cafeaua și ceaiurile. Acestea pot deveni chiar mai hidratante, mai ales când se adaugă puțin lapte pentru a compensa calitățile diuretice ale cafeinei. Diureticele, care elimină apa din organism prin urinare frecventă, pot fi de fapt deshidratante, așa cum este cazul alcoolului.

Alternativele la produsele lactate

Alternativele la produsele lactate obișnuite pot fi hidratante, în special cele neîndulcite. Poți încerca: lapte de soia, lapte de cocos, lapte de nucă sau lapte de migdale. Acestea nu conțin lactoză, așa că sunt potrivite și pentru persoanele cu intoleranțe, conform Taste of Home.

Sucul de pepene roșu

Pepenele roșu conține în proporție de 92% apă, de aceea sucul de pepene roșu este printre cele mai hidratante băuturi. De asemenea, reprezintă o sursă bună de licopen, un antioxidant găsit în fructele și legumele roșii, care poate scădea tensiunea arterială, alături de alte beneficii pentru sănătate.

Sucul de castraveți

Castravetele are cel mai mare conținut de apă dintre toate alimentele, acesta fiind în proporție de 96%. Poți să-l tai felii ca să-l zdrobești manual sau poți folosi un blender ca să-l transformi în suc, scriu experții Real Simple.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
2
O femeie care ține în mână un telefon pe care apare un număr de îngeri
Horoscop
Ce înseamnă când vezi numere de îngeri. Află ce mesaje încearcă să-ți transmită Universul
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când vezi numere de îngeri? Universul încearcă să-ți transmită anumite mesaje în acele momente. Nu este întotdeauna o coincidență atunci când vezi numere de îngeri. Ele pot transmite mesaje...
3
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
4
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
5
Bianca Censori, pe străzile din Paris
Divertisment
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum. Hainele ei sunt minuscule sau lasă la vedere mult din...
PARTENERI
×