Reclamă

Cele mai hidratante băuturi. De ce apa nu este prima opțiune a specialiștilor

Chiar dacă se află printre cele mai hidratante băuturi, apa nu ocupă primul loc în topul acestor lichide. Laptele, atât în variantele sale integrale, cât și în cele degresate este prima opțiune a specialiștilor datorită calităților sale de retenție a hidratării în organism.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 14 iunie 2023, 6:24 / Actualizat: 14 iunie 2023, 10:21

Hidratarea adecvată este esențială pentru multe funcții vitale ale corpului. Te ajută să te simți mai bine și să ai o gândire mai coerentă. Are un rol important în menținerea temperaturii corporale și în furnizarea de nutrienți celulelor din organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest caz, apa este în mod tradițional recomandată pentru hidratare. De asemenea, chiar dacă nu consumi minim 8 căni de apă pe zi, alte lichide pot ajuta. În același timp, apa nu este singura modalitate de a-ți crește aportul de lichide.

Cele mai hidratante băuturi

Hidratarea nu este definită doar de echilibrul fluidelor, ci și de retenție, ceea ce înseamnă că beneficiile băuturii nu se pierd rapid în urma urinării.

Nutrienții din lapte precum grăsimile, lactoza (sau zahărul din lapte) și sodiul (sau sarea) contribuie la capacitatea acestuia de a rămâne în corp mai mult timp, oferind astfel mai multă hidratare. Sodiul este cel mai des întâlnit electrolit din organism. Electroliții sunt deosebit de utili în ceea ce privește menținerea echilibrului fluidelor corporale, potrivit specialiștilor Food Republic.

Nu toate băuturile sunt la fel de hidratante, în ciuda conținutului ridicat de apă. Sucul zaharat, de exemplu, poate părea hidratant, dar, cu timpul, provoacă pierderi de apă. Apa este necesară pentru a ajuta organismul să proceseze zaharurile.

Reclamă

Laptele și sucul de portocale

Laptele și sucul de portocale sunt considerate cele mai hidratante băuturi, fiind chiar mai eficiente decât apa. Sunt atât de hidratante deoarece sunt compuse în mare parte din apă. Atât laptele, cât și sucul de portocale au un conținut în proporție de aproape 90% apă.

Totodată, nu înseamnă că ar trebui să consumi mai mult lapte decât consumi apă pentru a-ți asigura cea mai mare parte a hidratării. Laptele, în ciuda calităților sale de hidratare, are și o mulțime de calorii. Cu toate acestea, poate fi o modalitate excelentă de a te recupera după antrenamente de mare intensitate. Sucul de fructe, de asemenea, este o altă băutură bună pentru hidratare. Dar, sucurile care conțin zaharuri adăugate trebuie evitate.

Reclamă

Cafeaua și ceaiurile

Printre cele mai hidratante băuturi se numără cafeaua și ceaiurile. Acestea pot deveni chiar mai hidratante, mai ales când se adaugă puțin lapte pentru a compensa calitățile diuretice ale cafeinei. Diureticele, care elimină apa din organism prin urinare frecventă, pot fi de fapt deshidratante, așa cum este cazul alcoolului.

Alternativele la produsele lactate

Alternativele la produsele lactate obișnuite pot fi hidratante, în special cele neîndulcite. Poți încerca: lapte de soia, lapte de cocos, lapte de nucă sau lapte de migdale. Acestea nu conțin lactoză, așa că sunt potrivite și pentru persoanele cu intoleranțe, conform Taste of Home.

Sucul de pepene roșu

Pepenele roșu conține în proporție de 92% apă, de aceea sucul de pepene roșu este printre cele mai hidratante băuturi. De asemenea, reprezintă o sursă bună de licopen, un antioxidant găsit în fructele și legumele roșii, care poate scădea tensiunea arterială, alături de alte beneficii pentru sănătate.

Sucul de castraveți

Castravetele are cel mai mare conținut de apă dintre toate alimentele, acesta fiind în proporție de 96%. Poți să-l tai felii ca să-l zdrobești manual sau poți folosi un blender ca să-l transformi în suc, scriu experții Real Simple.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×