Reclamă

Cele mai bune băuturi pentru a avea mai multă energie. Ce poți consuma atunci când te simți obosită

Atunci când te simți obosită ai nevoie de o gustare sau o băutură care să-ți încarce bateriile. Îți venim în ajutor cu câteva propuneri de la nutriționiști. Iată care sunt cele mai bune băuturi sănătoase pentru a avea mai multă energie.  

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 mai 2023, 6:08
Trei băuturi din fructe pentru a ilustra cele mai bune băuturi pe care le poți consuma pentru a avea mai multă energie
Îți venim în ajutor cu câteva propuneri de la nutriționiști. Iată care sunt cele mai bune băuturi sănătoase pentru a avea mai multă energie / Shutterstock

Stresul și oboseala își pot lăsa cu ușurință amprentă asupra organismului nostru. În momentele în care ne simțim lipsiți de energie, dar mai avem multe lucruri de bifat pe lista de priorități încercăm să ne ridicăm nivelul energiei cu ajutorul băuturilor pe care le consumăm sau a alimentelor.

Cele mai bune băuturi pentru a avea mai multă energie

Cafeaua se află cu siguranță pe lista ta de băuturi pentru momentele în care te simți lipsită de energie. Cu toate acestea noi îți venim î ajutor cu și mai multe propuneri sănătoase. Toți avem momente în care ne simțim copleșiți de oboseală și avem nevoie de puțină odihnă. Un studiu din 2022 a arătat că o treime dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii au raportat stări de epuizare emoțională în timp ce jumătate dintre participanții la studiu au raportat oboseală fizică.

Problemele legate de lipsa de energie și oboseală au de obicei cauze mult mai profunde, dar pt avea și soluții rapide. Unele băuturi te pot ajuta să fii puțin mai energică.

Apa

Te simți puțin obosită? Atunci cel mai probabil corpul tău este deshidratat și are nevoie de mai multă apă. Deshidratarea afectează celulele din muci li creier și re poate să experimentezi stări de letargie.

Reclamă

Fiecare celulă din organism are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Dacă nu te hidratezi suficient, atunci celulele nu vor funcționa la capacitate maximă.

Descoperă care este cea mai bună băutură pentru a te hidrata. Studiile arată că deshidratarea te poate face să te simți mai puțin energică și poți experimenta probleme de memorie.

Specialiștii recomandă să bei apă atunci când îți este sete. Este cea mai bună băutură care te va hidrata și care îți va ridica nivelul de energie.

Reclamă

Cafeaua

Cafeaua nu putea să lipsească de pe lista cu cele mai bune băuturi care îți pot crește nivelul de energie. Cafeaua este bogată în cafeină, un stimulent care se leagă direct de receptorii de adenozină din creier. Adenozina te face să te simți somnoros, dar cofeina blochează acești receptori.

Cafeaua oferă multe beneficii de sănătate, dar trebuie consumată cu măsură. Află câte cești de cafea sunt recomandate pe zi. Cofeina poate oferi un impuls scurt de energie, dar energia pe care ai obținut-o s-ar putea să nu-ți ajungă pe tot parcursul zilei.

Smoothie

Spre deosebire de apă, cafea și ceai, un pahar de smoothie conține o mulțime de macronutrienți. Acesta poate fi bogat în carbohidrați, proteine și grăsimi. Majoritatea acestor băuturi îți oferă rapid energie datorită conținutului de zahăr natural.

Descoperă și câteva rețete delicioase pe care le poți prepara vara aceasta. În plus, un smoothie te va ajuta să te hidratezi și să-ți restabilești nivelul de energie atunci când te simți lipsită de puteri.

Dacă îți dorești un smoothie complet poți adăuga în acesta și pudră proteică. În felul acesta îți vei asigura necesarul de nutrienți pentru organism și vei avea parte de o gustare sănătoasă între mese.

Ceaiul cu matcha

Ceaiul c matcha este ideal pentru a-ți ridica nivelul de energie. Unul dintre motivele pentru care te simți obosită poate avea la bază stresul. Ceaiul de matcha este bogat în antioxidanți și ajută la reducerea inflamației din organism.

În plus, acesta conține o cantitate importantă de cofeină. Este o alegere ideală pentru momentele în care simți că nu mai faci față sarcinilor de zi cu zi. Acest ceai te va ajuta să te relaxezi și să fii energică și pregătită pentru orice provocare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O femeie frumoasă îmbrăcată în zână alături de partenerul ei de cuplu
Horoscop
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se adâncește și devine mai armonios cu timpul. Aceste relații nu se estompează, ci mai degrabă înfloresc și fac asta cu fiecare moment...
3
O hartă astrală cu nativii din zodiac și palnetele care îi pot influența
Timp liber
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au explicat care este motivul pentru care credem în horoscop. Concluziile lor au fost complet surprinzătoare. Probabil și tu ai citit horoscopul la un moment dat în viață și te-ai întrebat care este...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Luna plină roz pe un fundal închis la culoare cu tente de mov și roz
Horoscop
Fazele lunii în iunie 2023. Luna Plină pe data de 4 iunie, în zodia Săgetător
Pentru a vedea care sunt fazele lunii în iunie 2023, trebuie ținut cont de faptul că acest corp astronomic apare în diferite forme în funcție de mișcarea de evoluție. Ca de obicei, Luna are...
PARTENERI
×