Reclamă

Cele mai bune băuturi pentru a avea mai multă energie. Ce poți consuma atunci când te simți obosită

Atunci când te simți obosită ai nevoie de o gustare sau o băutură care să-ți încarce bateriile. Îți venim în ajutor cu câteva propuneri de la nutriționiști. Iată care sunt cele mai bune băuturi sănătoase pentru a avea mai multă energie.  

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 mai 2023, 6:08

Stresul și oboseala își pot lăsa cu ușurință amprentă asupra organismului nostru. În momentele în care ne simțim lipsiți de energie, dar mai avem multe lucruri de bifat pe lista de priorități încercăm să ne ridicăm nivelul energiei cu ajutorul băuturilor pe care le consumăm sau a alimentelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune băuturi pentru a avea mai multă energie

Cafeaua se află cu siguranță pe lista ta de băuturi pentru momentele în care te simți lipsită de energie. Cu toate acestea noi îți venim î ajutor cu și mai multe propuneri sănătoase. Toți avem momente în care ne simțim copleșiți de oboseală și avem nevoie de puțină odihnă. Un studiu din 2022 a arătat că o treime dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii au raportat stări de epuizare emoțională în timp ce jumătate dintre participanții la studiu au raportat oboseală fizică.

Problemele legate de lipsa de energie și oboseală au de obicei cauze mult mai profunde, dar pt avea și soluții rapide. Unele băuturi te pot ajuta să fii puțin mai energică.

Apa

Te simți puțin obosită? Atunci cel mai probabil corpul tău este deshidratat și are nevoie de mai multă apă. Deshidratarea afectează celulele din muci li creier și re poate să experimentezi stări de letargie.

Reclamă

Fiecare celulă din organism are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Dacă nu te hidratezi suficient, atunci celulele nu vor funcționa la capacitate maximă.

Descoperă care este cea mai bună băutură pentru a te hidrata. Studiile arată că deshidratarea te poate face să te simți mai puțin energică și poți experimenta probleme de memorie.

Specialiștii recomandă să bei apă atunci când îți este sete. Este cea mai bună băutură care te va hidrata și care îți va ridica nivelul de energie.

Reclamă

Cafeaua

Cafeaua nu putea să lipsească de pe lista cu cele mai bune băuturi care îți pot crește nivelul de energie. Cafeaua este bogată în cafeină, un stimulent care se leagă direct de receptorii de adenozină din creier. Adenozina te face să te simți somnoros, dar cofeina blochează acești receptori.

Cafeaua oferă multe beneficii de sănătate, dar trebuie consumată cu măsură. Află câte cești de cafea sunt recomandate pe zi. Cofeina poate oferi un impuls scurt de energie, dar energia pe care ai obținut-o s-ar putea să nu-ți ajungă pe tot parcursul zilei.

Smoothie

Spre deosebire de apă, cafea și ceai, un pahar de smoothie conține o mulțime de macronutrienți. Acesta poate fi bogat în carbohidrați, proteine și grăsimi. Majoritatea acestor băuturi îți oferă rapid energie datorită conținutului de zahăr natural.

Descoperă și câteva rețete delicioase pe care le poți prepara vara aceasta. În plus, un smoothie te va ajuta să te hidratezi și să-ți restabilești nivelul de energie atunci când te simți lipsită de puteri.

Dacă îți dorești un smoothie complet poți adăuga în acesta și pudră proteică. În felul acesta îți vei asigura necesarul de nutrienți pentru organism și vei avea parte de o gustare sănătoasă între mese.

Ceaiul cu matcha

Ceaiul c matcha este ideal pentru a-ți ridica nivelul de energie. Unul dintre motivele pentru care te simți obosită poate avea la bază stresul. Ceaiul de matcha este bogat în antioxidanți și ajută la reducerea inflamației din organism.

În plus, acesta conține o cantitate importantă de cofeină. Este o alegere ideală pentru momentele în care simți că nu mai faci față sarcinilor de zi cu zi. Acest ceai te va ajuta să te relaxezi și să fii energică și pregătită pentru orice provocare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×