Reclamă

Băutura care hidratează cel mai bine organismul. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Cele mai multe studii susțin că organismul nostru este compus din aproximativ 70 % apă. Hidratarea este foarte importantă când vine vorba de menținerea funcțiilor vitale ale organismului nostru, dar și pentru buna funcționare a organelor noastre. Specialiștii au dezvăluit în cele din urmă care este băutura hidratează cel mai bine organismul.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 mai 2023, 6:32

Cele mai multe persoane se hidratează zilnic cu apă. Cu toate acestea, există și alte alternative, cum ar fi limonada sau ceaiul. Atunci când îți este sete este important să consumi o băutură care să-ți hidrateze foarte bine corpul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băutura care hidratează cel mai bine organismul

Nu orice băutură îți poate hidrata organismul. Se știe că băuturile alcoolice și cafeaua deshidrateaza într-o proporție destul de mare organismul. Astfel, specialiștii spun că este important să alegi cu mare atenție băuturile pe care vrei să le consumi atunci când te hidratezi.

Oamenii de știință susțin că apa este cea mai bună metodă pentru hidratarea organismului. Băuturile care conțin cât mai puțin zahăr sunt ideale pentru a avea un organism hidratat temeinic. Astfel,  cei mai mulți specialiști recomandă evitarea băuturilor carbogazoase care au un conținut ridicat de zahăr.

Mecanismul de funcționare al procesului de hidratare este cât se poate de simplu de înțeles, scrie CNN.

Cu cât bei mai multe lichide, cu atât băutura este eliminată mai repede din organism și este absorbită în sânge.

Reclamă

Compoziția băuturii este la fel de relevantă când vine vorba de gradul de hidratare al organismului. Electroliții, precum potasiul și sodiul contribuie la o hidratare mult mai bună.

Băuturile cu un conținut mare de zahăr nu vor reuși să hidrateze la fel de bine organismul. Sucurile se elimină mult mai greu din organism decât apa.

Procesul de hidratare este unul anevoios atunci când se consumă suc în loc de apă, spun studiile specialiștilor.

Reclamă

Ce se întâmplă în organism dacă nu te hidratezi cum trebuie

Apa este esențială pentru hidratare și nu numai. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor prin urină. Cu ajutorul apei, corpul îți menține temperatura normală prin transpirație. Mai mult, acest lichid ajută la protejarea și buna funcționare a creierului.

Lipsa de apă din organism poate duce la apariția problemelor de sănătate. Specialiștii recomandă 15.5 căni de lichide pentru bărbați adulți și 11.5 căni pentru femei. Apa ajută la reducerea senzației de foame, astfel, dacă nu ești hidratată cum trebuie este posibil să ai impresia că îți este mereu foame.

Data viitoare înainte să cauți în punga cu gustări, mai bine începi cu un pahar de apă. S-ar putea să descoperi că în tot acest timp ți-a fost sete, nu foame.

Lipsa hidratării poate provoca dureri de cap. Disconfortul poate persista pe tot parcursul zilei. Totodată, apa este importantă în procesul de digestie. Dacă nu te hidratezi cât trebuie este posibil să te confrunți cu probleme de constipație.

Metabolismul poate fi și el încetinit dacă nu consumi suficiente lichide. Rata metabolică poate crește cu până la 30 % dacă te hidratezi suficient.

Un alt studiu a demonstrat că ritmul cardiac îți poate crește dacă nu te-ai hidratat corespunzător. Atunci când nu consumi suficiente lichide, inima ta trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în corpul tău, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×