Reclamă

Ce spun specialiștii despre pudra proteică: beneficii și contraindicații

Sigur și tu ai auzit vorbindu-se despre pudra proteică. Aceasta este folosită tot mai des în alimente sau în băuturi. Hai să descoperim împreună ce spun specialiștii în nutriție despre pudra proteică. Descoperă în cele ce urmează beneficiile și contraindicațiile acestui produs.

Publicat: 30 aprilie 2023, 6:00

Pudra proteică este unul dintre cele mai răspândite suplimente alimentare de pe piață din momentul prezent. În general aceasta este folosită de persoanele care își doresc să-și crească masa musculară, dar și de cei care sunt amatori de sală. Pudra proteică este inclusă în alimentația zilnică pentru a completa aportul zilnic de proteine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este pudra proteică

În prezent există o mulțime de sortimente de pudră proteică. Aceasta este distribuită de o mulțime de producător, motiv pentru care este important să te asiguri că aceasta conține ingrediente sigure și că provine de la companii acreditate.

Înainte de a achiziționa un astfel de supliment este bine să te consulți cu medicul personal sau cu antrenorul de la sală pentru a se asigura că faci cea mai bună alegere pentru organismul tău. Aceste suplimente au, de regulă, o doză zilnică recomandată.Specialiștii în nutriție nu recomandă să se depășească doza zilnică.

Pudra proteică este un supliment de creștere a masei musculare. Cu toate acestea, organismul va avea nevoie în continuare de proteine provenite din sursă animală sau vegetală, de minerale și alți nutrienți. Pudra poate conține mai multe ingrediente și se poate obține din diferite surse. Cea mai comună pudră proteică provine din zer. Aceasta conține toți cei nouă aminoacizi necesari organismului.

Mai există proteine din albusul de ou li proteinele din gelatină, dar și proteinele pe bază de plante. Pudra conține și arome naturale sau artificiale. Acestea sunt adăugate pentru a oferi un gust sau un miros mai bun preparatelor în care este inclusă pudra proteică.

Reclamă

Află mai multe și despre pudra proteică din orez brun.

Beneficiile consumului de pudră proteică

Pudra proteică ajută la dezvoltarea masei musculare. Proteinele sunt esențiale pentru a avea o masă musculară dezvoltată. Astfel, suplimentele cu proteine îmbunătățesc forța și densitatea musculaturii. Proteinele din zer ajută la sinteza musculară, motiv pentru care mulți recomandă pudra proteică pe bază de zer.

Reclamă

Pudra proteică mai ajută și la recuperarea după un antrenament solicitant. Proteinele contribuie la creșterea mușchilor, dar și al repararea țesuturilor musculare.

Astfel, specialiștii susțin că această pudră poate ajuta la accelerarea recuperării după un antrenament. Aceasta se mai recomandă și persoanelor care nu au un aport optim de proteine în alimentație.

Un alt beneficiu al consumului de pudră proteică este dat de menținerea greutății. Alimentele bogate în proteine îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, specialiștii nu recomandă să depășești doza zilnică recomandată de pudră proteică.

Contraindicațiile acestui produs

Ca orice supliment alimentar și acesta vine cu o serie de contraindicații. În dozele recomandate de specialiști, pudra proteică nu ar trebui să provoace nicio reacție adversă. Totuși, consumul în cantități prea mari ar putea provoca câteva efecte adverse.

Principalele efecte adverse ale consumului de pudră proteică sunt date de durerile de stomac, crampe, gaze intestinale, poftă de mâncare redusă și dureri de cap. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×