Indiferent dacă ai o afecțiune de sănătate, cum ar fi diabetul, sau vrei să reduci aportul de zahăr, este important să înțelegi beneficiile nutriționale ale alimentelor pe care le consumi.
Fructe cu conținut scăzut de zahăr
Mary Wirtz, dietetician sportiv, spune că, pe lângă conținutul de zahăr, e indicat „să optimizați conținutul de fibre”. Acesta poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge”. Și, în timp ce unele fructe au mai mult zahăr decât alte tipuri, Wirtz încurajează oamenii să înceapă prin a „reduce consumul de alimente cu conținut ridicat de zahăr adăugat, cum ar fi unele sucuri de fructe, dulciuri și deserturi”.
Citrice
Lămâile, lime-ul, grepfrutul și majoritatea celorlalte soiuri de citrice au zahăr minim, motiv pentru care e indicat să optezi întotdeauna pentru un suc proaspăt stors, în loc de cel din magazin, ori de câte ori este posibil. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în vitamina C și pot chiar reduce inflamația.
Fructe de pădure
Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că fructele de pădure sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca. Au un conținut scăzut de zahăr, dar sunt bogate în antioxidanți. În plus, sunt încărcate cu potasiu, magneziu, vitamine C și K, fibre și prebiotice. Acest lucru este excelent pentru sănătatea intestinului.
Kiwi
Kiwi poate să nu fie cel mai popular printre iubitorii de fructe. Cu toate acestea, are mai multe avantaje nutriționale decât știu majoritatea oamenilor. La fel ca fructele de pădure, kiwi sunt o sursă excelentă de antioxidanți și vitamina C și conțin și fibre. Crezi sau nu, unii oameni se bucură de kiwi la fel ca de un măr mușcând din el.