Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău când bei aproape patru litri de apă în fiecare zi

Este prea mult să bei aproape patru litri de apă pe zi? Iată ce cred dieteticienii. Află și tu ce se întâmplă cu corpul tău când bei aproape patru litri de apă în fiecare zi.

Publicat: 19 aprilie 2023, 8:05 / Actualizat: 19 aprilie 2023, 10:48

Este de la sine înțeles că consumul de apă și menținerea hidratării sunt parte integrantă a capacității corpului tău pentru a funcționa. Fie că ești foarte activă, trăiești într-o zonă umedă sau doar ai avut nevoie de mai multă apă, probabil că ai mers pe linia deshidratării de mai multe ori decât ai dori să recunoaști. Asta înseamnă, de asemenea, că ești familiarizată cu consecințele incomode care pot însoți deshidratarea. Greață, dureri de cap, amețeli, epuizare și gură uscată, sunt doar câteva dintre ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Să-ți amintești să bei apă în mod constant pe tot parcursul zilei este o modalitate ușoară de a evita această stare. Dar este posibil să bei prea multă apă zilnic? De exemplu, ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău dacă ai bea aproape patru litri de de apă în fiecare zi?

Ce se întâmplă cu corpul tău când bei aproape patru litri de apă

Înainte de a explora potențialele avantaje și consecințe ale consumului de cel puțin patru litri de apă pe zi, este important să reții recomandarea pentru consumul zilnic de apă pentru a recunoaște cât de mult ar putea fi prea mult pentru tine.

De obicei, bărbații au nevoie de aproximativ 15,5 căni de lichid pe zi (3,7 litri). Femeile au nevoie de aproximativ 11,5 căni de lichid (2,7 litri), spun specialiștii.

Acest lucru include toate lichidele, alte băuturi și alimente. De obicei, aproximativ 20% din consumul zilnic de lichide provine din alimente și băuturi, în afară de apă. În același timp, acestea sunt doar sugestii generale.

Reclamă

Limita zilnică de apă a fiecăruia va diferi în cele din urmă în funcție de câțiva factori cheie personali.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bei pe parcursul zilei este influențată de sexul, vârsta, greutatea ta, de dietă și de cât de activă ești. Toți acești factori pot face ca nevoile să varieze mult.

Având în vedere acest lucru, este greu de spus cât de mult te va afecta consumul a aproape patru litri de apă în fiecare zi. Ar trebui să consulți medicul pentru a afla exact ce cantitate de apă este potrivită pentru tine.

Reclamă

S-ar putea să slăbești

Potrivit Nutrition Twins, odată ce începi să bei cel puțin patu litri de apă pe zi, s-ar putea să începi să realizezi că apetitul tău nu este la fel de mare ca înainte. Acest lucru se datorează faptului că uneori creierul poate da semnale într-un mod în care te face să confunzi setea cu foamea. Când corpul tău este hidratat inadecvat, este posibil ca instinctul tău pentru a satisface această poftă să fie să mănânci mai multe alimente. Te poate face să optezi pentru apa pe care corpul tău o caută de fapt. Ca urmare, este posibil să ajungi să consumi alimente și calorii suplimentare.

Dimpotrivă, consumul a patru litri de apă în fiecare zi te poate ajuta să reprimi dorința de a mânca. Să îți gestionezi poftele e important. Așa îi permiți corpului să reacționeze în consecință atunci când simți cu adevărat sete și nu foame. Acest lucru poate duce, la rândul său, la pierderea în greutate.

Este posibil să pierzi contactul cu sentimentul de foame și de sațietate

Pe de altă parte, consumul regulat de patru litri de apă pe zi ar putea, de asemenea, să îți estompeze indicațiile organice ale corpului și intuiția atunci când vine vorba de a experimenta un adevărat sentiment de sațietate Chiar și după ce ai mâncat o masă în porții rezonabile.

În timp ce bei multă apă te poate ajuta să previi confundarea setei cu foamea, avertizează Nutrition Twins. Dacă bei multă apă în încercarea de a înlătura foamea pentru pierderea în greutate și îți provoci constant stomacul, îl poți mări. Apoi va fi nevoie de mai multă mâncare pentru a te simți sătulă.

S-ar putea să petreci mai mult timp mergând la baie

Să consumi aproape patru litri de apă în fiecare zi poate ajuta la atenuarea constipației, pe lângă orice simptome asociate. Cu toate acestea, consumul zilnic al unei cantități atât de mari de apă ar putea duce și la urinare mai frecventă.

E important să fii atentă când și unde decizi să bei apă. Doar așa poți să eviți să exagerezi dincolo de cantitățile recomandate.

S-ar putea să nu te mai simți balonată

Dacă ai avut vreodată probleme cu constipația, există câteva alimente sau băuturi care te pot ajuta să faci lucrurile să funcționeze din nou. Cu toate acestea, o altă soluție simplă pentru a depăși această senzație de balonare, este să bei mai multă apă.

Mulți oameni se luptă cu constipația și cu balonarea pentru că nu beau suficientă apă.

S-ar putea să ai mai multă energie

Cine are nevoie de cofeina din cafea sau băuturi energizante când ai minunile naturale ale apei care te ajută pe tot parcursul zilei? Specialiștii susțin că patru litri de apă pe zi te pot ajuta să ai energie toată ziua.

Apa transportă nutrienți și oxigen în tot corpul către creier și către mușchii care lucrează. Dacă ești chiar ușor deshidratată, te simți obosită, deoarece fluxul de oxigen către creier este afectat. În plus, inima ta trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa oxigen către organe și în întregul corp. De fapt, cercetările au descoperit că doar 1,6% din deshidratare cauzează oboseală. Aceasta este considerată doar o deshidratare ușoară, care reprezintă 1–3% din greutatea corporală.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×