Reclamă

Cum te cântărești corect. Greșeli care pot influența greutatea corporală

Cu toții ne dorim greutatea corectă atunci când urcăm pe cântar. Pentru a nu mai avea neplăceri, ai mai jos un set de reguli despre cum te cântărești corect. Specialiștii susțin că e foarte important pentru stima de sine a unui om numărul de kilograme, dacă printre standardele lui se numără un aspect corporal armonios.

Publicat: 23 martie 2023, 7:05

Cu siguranță și tu ai anumite așteptări atunci când te urci pe cântar. Asta se întâmplă indiferent dacă vrem să scazi, să acumulezi sau să păstrezi greutatea corporală. Greutatea ta dimineața va arăta diferit față de greutatea de la sfârșitul zilei. Asta pentru că mănânci mai puține alimente în timpul nopții și pierzi apă prin transpirație și respirație, potrivit Societății Americane de Fiziologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum te cântărești corect

Este important să reții, totuși, că numărul prezentat de cântar nu este o măsurătoare stării de sănătate. Dacă ai o relație sănătoasă cu cântarul, poate fi un instrument care să îți ofere informații valoroase despre progresul către obiectivul general de sănătate.

Având în vedere acest lucru, există momente specifice în timpul zilei în care este posibil să vezi cele mai precise rezultate atunci când te urci pe cântar. În acest articol vei afla informații pentru cel mai bun moment al zilei în care te poți cântări. Ai și mai multe sfaturi de luat în considerare atunci când verifici greutatea. De asemenea, vei afla și când ar putea fi benefic să nu te ma urci pe cântar.

Cel mai bun moment pentru a te cântări

Vei obține cea mai precisă greutate pe cântar dacă te cântărești la prima oră dimineața. Imediat după ce ai folosit toaleta și înainte de micul dejun sau de prima gură de apă.

Reclamă

Potrivit experților, dimineața este cel mai bun moment pentru că ai oferit corpului tău șansa de a digera corect tot ce ai mâncat și băut în ziua precedentă, lăsându-ți stomacul relativ gol.

Mai multe sfaturi pentru a te cântări cu precizie

Pe lângă faptul că e important să te cântărești într-un anumit moment al zilei, există mai multe modalități de a te asigura că obții în mod regulat informații exacte de la cântar, ceea ce este deosebit de important atunci când îți urmărești pierderea în greutate sau progresul.

Reclamă
  • Cântărește-te o dată pe săptămână, la aceeași oră a zilei
  • Pune cântarul pe o suprafață solidă, plană
  • Stai desculță pe cântar, păstrând greutatea distribuită uniform pe ambele picioare
  • Poartă puține haine sau chiar deloc când te cântărești. Indiferent ce decizi, fii constantă de fiecare dată când te cântărești pentru o mai bună acuratețe.

Când să nu te mai urci pe cântar

Ca orice relație nesănătoasă, poți renunța să te cântărești dacă crezi că are un impact negativ asupra vieții tale. Nu ezita să renunți la cântar dacă te confruntați cu:

  • Gânduri negative declanșate de ideea că te vei cântări
  • Obiceiuri nesigure sau nesănătoase declanșate de ideea de cântărire
  • Anxietate sau tristețe regulată după ce te cântărești
  • Ai o tulburare de alimentație.

În cazul în care încerci să slăbești și nu obții rezultatele dorite într-un interval de timp, apelează la ajutorul unui specialist. Acesta te va ajuta să ai un plan alimentar personalizat, echilibrat. Îți va oferi sfaturi și despre hidratare și antrenamentele fizice pe care să le faci pentru a obține corpul armonios pe care ți-l dorești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×