Reclamă

Limonadă proteică. Rețeta care a devenit virală pe TikTok

Rețeta care a devenit virală pe TikTok este cea de limonadă proteică. O băutură răcoroasă, perfectă pentru zilele toride de vară. În ciuda popularității de care se bucură, nutriționiștii trag câteva semnale de alarmă. Consumată în exces această băutură ar putea să provoace câteva probleme de sănătate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 mai 2023, 6:24

Un nou trend i-a cucerit pe oamenii din mediul online. Limonada proteică înghețată face furori printre iubitorii de băuturi răcoroase, dar bogate în proteine. Creatorii din mediul online au oferit o reinterpretare a shake-urilor proteice clasice. Aceștia au înlocuit fructele proaspete și iaurtul cu limonadă și gheață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a devenit virală rețeta de limonadă proteică

Rețeta de limonadă proteică cu gheață a devenit virală mai întâi pe TikTok. Rezultatul acestei rețete este un smoothie rece, dulce, despre care mulți susțin că este o modalitate mai sănătoasă de a te bucura de o băutură rece vara.

@maddydaye

hits every time 🍋🍋🍋 SO YUM

♬ original sound – Maddy Daye

Limonada cu proteine a devenit pentru prima dată virală atunci când creatorii de conținut au început să se filmeze și să posteze rețeta în mediul online. Scopul lor a fost acela de a găsi o modalitate de a face o băutură răcoritoare, de vară, care să aibă puține calorii, dar să fie bogată în proteine.

Primele rețete au inclus lapte integral, însă rețeta a ajuns să fie adaptată în timp. Mai jos găsești principalele ingrediente pentru a prepara chiar la tine acasă o limonadă proteică.

Reclamă

Ingrediente

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara o limonadă proteică cu gheață chiar la tine acasă. Creatorii de conținut apelează la următoarele ingrediente:

  • Gheață
  • Pudră proteică ( de obicei cu aromă de vanilie)
  • Limonadă
  • Extract de vanilie.
Reclamă

Mod de preparare

Modul de preparare este unul cât se poate de simplu. Mai întâi începi cu prepararea rețetei clasice de limonadă. Poți să folosești și rețeta pentru limonadă cu rodii. Mai apoi adaugi în shaker limonada, gheața, pudra proteică și opțional câteva picături de extract de vanilie. La final vei obține o băutură cu puțin zahăr, dar bogată în proteine.

Băutura poate fi consumată dimineața sau atunci când vrei să te răcorești. Totuși, nutriționiștii avertizează că nu trebuie să faci exces de o astfel de băutură.

Cât de sănătoasă este limonada proteică

Urmărind rețetele de limonadă proteică ale creatorilor de conținut de pe TikTok, vei vedea că versiunile pot varia. Unele rețete includ tot felul de îndulcitori adăugați. Există persoane care preferă să folosească zahăr în această limonadă și persoane care preferă să o îndulcească cu miere.

Deși oamenii din mediul online se joacă cu ingredientele din limonada lor proteică, mulți specialiști susțin că acest produs nu ar trebui să provoace probleme grave de sănătate. Există creatori de conținut care preferă să cumpere limonada direct din magazin.

Nutriționiștii avertizează că astfel de produse ar putea conține cantități mult prea mari de zahăr. Cel mai bine este să prepari limonada pe care urmează să o folosești chiar la tine acasă. În ceea ce privește proteinele, versiunea de pe TikTok a acestei rețete are în jur de 15- 30 de grame de proteine.

Atunci când folosești pudra proteică este important să urmărești indicațiile producătorului privind gramajul necesar pentru fiecare porție pe care o consumi pe zi. Pudra proteică nu ar trebui consumată în exces, susțin specialiștii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×