Reclamă

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Concluziile la care au ajuns specialiștii

Hidratarea organismului ar trebui să fie prioritară pentru orice persoană. Sănătatea organismului depinde în mare parte de acest aspect pe care mulți dintre noi îl neglijăm. Corpul uman este compus din peste 60% apă, spun specialiștii. Apa reprezintă aproape două treimi din creier și inimă, 83% din plămâni, 64% din piele și chiar 31% din oase. Ultimele studii au ajuns la concluzii surprinzătoare din partea specialiștilor. Hai să descoperim împreună câte pahare de apă sunt recomandate zilnic.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 mai 2023, 7:45
Două pahare de apă, pe o masă de lemn, în care se toarnă dintr-o carafă plină pentru a ilustra câte pahare de apă sunt recomandate zilnic
Ultimele studii au ajuns la concluzii surprinzătoare din partea specialiștilor. Hai să descoperim împreună câte pahare de apă sunt recomandate zilnic / Shutterstock

Sigur și ție ți s-a spus că apa este esențială pentru buna funcționare a corpului. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului, ajută la transportul nutrienților în organism, la eliminarea reziduurilor, lubrifiază articulațiile și țesuturile și joacă, de asemenea, un rol crucial în menținerea echilibrului al electroliților și fluidelor din organism. Nu este de mirare de ce apa joacă un rol vital în viața oricărei persoane. Cu atât de multe roluri pe are le joacă, specialiștii spun că este esențial să cunoaștem numărul de pahare pe care ar trebui să le consumăm zilnic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic

Într-un studiu publicat de FortuneWell, specialiștii susțin că o persoană ar trebui să consume cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Recomandările privind consumul de apă vor vraia întotdeauna în funcție de vârstă, sex și nivelul de activitate.

Recomandările variază inclusiv de circumstanțele și mediul de viață. De exemplu, o persoană care locuiește într-un climat cald și umed, care face multă activitate fizică și care este solicitată zilnic ar trebui să consume mult mai multă apă decât un adult obișnuit.

Medicul este cel care poate să stabilească cu certitudine câte pahare de apă sunt necesare pentru organismul fiecărei persoane. Academia Națională de Știință, Inginerie și Medicină recomandă un aport mediu zilnic de 2.5 litri de apă pe zi.

Hidratarea organismului se poate face cu ajutorul apei, dar și cu ajutorul alimentelor pe care le consumăm.

Reclamă

Țelina, portocalele căpșunile, pepenele și castraveții sunt doar câteva dintre alimentele cu un conținut ridicat de apă în compoziție. Descoperă mai multe și despre băutura care hidratează cel mai bine organismul.

Beneficiile consumului de apă

Pare greu de crezut, dar specialiștii susțin că pierzi apă din organism chiar și atunci când respiri. Apa se pierde în timpul procesului de transpirație, în timp ce urinezi sau în timp ce corpul metabolizează alimentele și băuturile în energie.

Reclamă

Se spune că organismul unei persoane poate să trăiască fără hrană până la trei săptămâni, dar fără apă, organismul s-ar putea stinge în doar câteva zile. Cele mai multe sisteme din organism depind de hidratarea pe care i-o oferi zilnic corpului tău.

Consumul de apă ajută la indicii de plenitudine, adică te poate ajuta să te simți plină după o masă.

Apa poate să îmbunătățească funcțiile cognitive, să contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, dar și la performanțele fizice pe care le înregistrezi. Apa ajută la prevenirea problemelor de sănătate precum constipația, pietrele la rinichi și infecțiile tractului urinar.

Cum îți dai seama dacă ai consumat suficientă apă

Deși este un lucru rar, există posibilitatea să bei prea multă apă. Acest lucru poate deveni o afecțiune, ce poartă numele de hiponatremie.

Hiponatremia are loc atunci când cantitatea de apă din organismul tău copleșește capacitatea rinichilor, iar aceștia nu mai fac față ratei normale de filtrare. Conținutul de sodiu al sângelui devine periculos, iar acest lucru poate duce la umflarea celulelor. Însă pentru majoritatea populației, problema cea mai mare o reprezintă obținerea suficientă de apă.

Cel mai bun indicator al faptului că ești hidratat este chiar corpul tău. Atunci când nu ești hidratată, corpu îți va trimite anumite semne.

Culoarea urinei este un indicator foarte bun al gradului de hidratare, spun specialiștii. Dacă urina este de culoare galben pal atunci corpul tău este hidrata, dacă urina este de culoare galben închis atunci corpul tău îți trimite un semnal că ai nevoie de mai multe lichide.

Durerile de cap, migrenele, somnul prost, constipația și amețelile sunt alte simptome ale faptului că ești deshidratată. Cel mai important lucru este să-ți asculți corpul și să-i oferi necesarul zilnic de lichide.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×