Reclamă

Beneficiile semințelor de pepene verde. De ce e recomandat să le incluzi în alimentație

Pepenele verde este un fruct de vară. Cu siguranță și ție îți este greu să-i reziști atunci când e prea cald afară. Este dulce și are un conținut ridicat de apă, ceea ce îl face fructul ideal de vară. Dar nu-i arunca semințele. Beneficiile semințelor de pepene verde sunt multiple și contribuie la sănătatea organismului.

Publicat: 21 aprilie 2023, 6:19

Când te gândești la pepenele verde, sigur îți vine în minte doar porțiunea roz a fructului. De fapt, când îl tai primul instinct e să îndepărtezi imediat semințele pentru a le arunca într-un coș de gunoi. Este un obicei la care e indicat să renunți, deoarece semințele de pepene verde au mai multe beneficii pentru sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fel ca semințele de floarea soarelui și semințele de chia, semințele de pepene verde pot fi consumate pentru a îmbunătăți sănătatea organismului.

Ankita Ghoshal Bisht, dietetician a dat toate informațiile pentru a afla totul despre semințele de pepene verde.

Beneficiile semințelor de pepene verde

Semințele de pepene verde pot fi adesea trecute cu vederea. Cu toate acestea, ai fi surprinsă să știi că sunt o sursă bogată de nutrienți. Iată cinci beneficii potențiale pentru sănătate ale semințelor de pepene verde.

Sănătatea inimii

Reclamă

Semințele de pepene verde sunt o sursă excelentă de magneziu. Joacă un rol important în menținerea unei inimi sănătoase prin reglarea tensiunii arteriale și susținerea ritmului cardiac adecvat, spune Bisht.

Sprijin pentru sistemul imunitar

Zincul este crucial pentru un sistem imunitar puternic. Așa că, vei fi bucuroasă să știi că se găsește din abundență în semințele de pepene verde. Celulele imune care ajută la lupta împotriva infecțiilor și oricărei tulburări sunt produse și activate cu ajutorul zincului.

Reclamă

Sănătatea digestivă

Semințele de pepene verde conțin fibre și grăsimi nesaturate, care pot ajuta la susținerea sănătății digestive și la promovarea mișcărilor intestinale sănătoase.

Piele și păr sănătos

Te gândești să folosești măști de față cu pepene verde? Nu doar aplicarea lor este utilă. Semințele de pepene verde sunt bogate în proteine și acizi grași esențiali. Aceștia pot ajuta la sănătatea pielii și a părului, spune expertul. Acești nutrienți pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și la prevenirea acneei.

Sănătatea oaselor

Cu siguranță știi că pentru a avea oase puternice și sănătoase, ai nevoie de calciu, iar semințele de pepene verde conțin acest mineral. În afară de sănătatea oaselor, calciul este necesar și pentru funcționarea mușchilor și pentru o semnalizare nervoasă adecvată.

Cum să mănânci semințele de pepene verde

S-ar putea să te gândești să le consumi crude sau să le adaugi într-un fel de mâncare. Ei bine, poți găti semințele de pepene verde în cuptor pentru a le face comestibile. Peste semințele de pepene verde poți să adaugi sare sau alte condimente după coacere pentru a spori aroma.

O altă metodă de a mânca semințele de pepene verde este să le râșnești și să le presari peste salate sau alte alimente hrănitoare.

Câte semințe de pepene verde e indicat să mănânci

Bisht spune că poți mânca semințele de pepene verde în mod regulat, deoarece sunt o sursă excelentă de vitamine, fibre, grăsimi sănătoase și proteine. Dar nu le consuma în cantități uriașe, deoarece sunt bogate și în calorii.

Este esențial să te asiguri că sunt consumate cu moderație. Așa că e indicat să consumi doar 30 de grame sau aproximativ o treime dintr-o cană de semințe de pepene verde în fiecare zi. Semințele de pepene verde care au fost prăjite sau coapte sunt mai sănătoase. Sunt mai ușor de digerat și conțin mai mulți nutrienți.

Semințele de pepene verde au un conținut ridicat de fibre, așa că e indicat să fie evitate de cei care suferă de probleme cu stomacul, cum ar fi sindromul colonului iritabil.

Semințele de pepene verde au, de asemenea, potențialul de a declanșa reacții alergice la persoanele cu alergii sau intoleranțe la semințe.

De asemenea, ele conțin cantități mari de potasiu, care poate fi dăunător persoanelor cu boli de rinichi. Deci, cei care au probleme cu rinichii sau cei care primesc dializă renală ar putea fi nevoiți să-și limiteze aportul de semințe de pepene verde.

Majoritatea oamenilor consideră că semințele de pepene verde sunt o gustare hrănitoare, dar dacă ai orice problemă de sănătate sau afecțiuni preexistente, ar trebui să discuți cu medicul înainte de a le mânca.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×