Reclamă

Fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi, potrivit nutriționiștilor

Indiferent dacă le preferi proaspete sau congelate, într-o salată sau o gustare, fructele sunt o componentă de bază a unui plan de alimentație sănătoasă. Și pentru că fiecare dintre noi ar trebui să aibă informații relevante pentru un plan de nutriție bine pus la punct, află mai multe despre fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi.

Publicat: 21 decembrie 2022, 7:02
Avocado pe pâine cu ouă și brânză, pe o farfurie albă
Plin de grăsimi omega-3, avocado este un aliment antiinflamator / Shutterstock

Fructele sunt importante în dietă. Acestea au o varietate de culori, ceea ce înseamnă că oferă vitaminele și mineralele esențiale pentru a întări sistemul imunitar și a ne menține sănătatea. Sunt, de asemenea, o sursă naturală, integrală, de energie rapidă, care ne păstrează hidratați. Acestea conțin fibre pentru a ajuta la reglarea sistemului digestiv și a tractului gastro-intestinal.

Dar este unul mai bun decât toate celelalte? Nutriționiștii sunt cei care dau verdictul final.

Fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi

Crezi sau nu, singurul fruct pe care ar trebui să-l mânânci în fiecare zi este de fapt ceva despre care majoritatea oamenilor nu știu că este un fruct: avocado.

Plin de grăsimi omega-3, avocado este un aliment antiinflamator. E sănătos pentru inimă și plin de vitamine C, E, K și B-6, precum și riboflavină, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu.

Există diferite moduri de a savura avocado. Îl poți consuma cu pâine prăjită dimineața, dar și în toppingg-uri, într-o salată sau un sos.

Reclamă

Poți exagera cu avocado? Da. Este un fruct bogat în calorii și grăsimi, dar să consumi jumătate de avocado în fiecare zi este foarte bine.

Fructe de consumat cu moderație

Dacă vrei să știi ce fructe ar trebui să consumi regulat, află care sunt sfaturile specialiștilor.

Reclamă

Fructe cu glicemie ridicată. În această categorie intră pepeni precum pepenele galben și pepenele verde.

„Deși sunt grozavi pentru hidratare, au un conținut puțin mai mare de zaharuri. Un indice glicemic mai mare, crescându-ne mai ușor zahărul din sânge decât alte fructe”, spune Robison Johnson. „Cu toate acestea, sunt încă o sursă excelentă de vitamine și minerale. Pot fi consumați în continuare cu moderație”.

Fructe tropicale. Aici intră mango, banane și ananas, deoarece au potențialul de a crește nivelul de insulină și de zahăr din sânge.

Lămâi. Acest fruct hrănitor și delicios este unul care ar trebui savurat cu moderație. Există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le ai în vedere atunci când le consumi, explică Dan Gallagher, nutriționist certificat ISSA, Aegle Nutrition. De exemplu, apa cu lămâie poate afecta pielea, așa că este important să o diluezi înainte de a o bea.

Sucul de lămâie poate ajuta la susținerea fertilității, dar consumul prea mare poate avea efecte dăunătoare. Prin urmare, este important să discuți cu un medic înainte de a crește consumul de lămâie dacă speri să rămâi însărcinată.

În cele din urmă, din cauza nivelului lor ridicat de aciditate, lămâile pot eroda smalțul dinților dacă sunt consumate în exces, adaugă Gallagher. Asigură-te că bei multă apă și spală-te pe dinți după ce ai consumat lămâi pentru a proteja sănătatea orală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×