Reclamă

Fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi, potrivit nutriționiștilor

Indiferent dacă le preferi proaspete sau congelate, într-o salată sau o gustare, fructele sunt o componentă de bază a unui plan de alimentație sănătoasă. Și pentru că fiecare dintre noi ar trebui să aibă informații relevante pentru un plan de nutriție bine pus la punct, află mai multe despre fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi.

Publicat: 21 decembrie 2022, 7:02

Fructele sunt importante în dietă. Acestea au o varietate de culori, ceea ce înseamnă că oferă vitaminele și mineralele esențiale pentru a întări sistemul imunitar și a ne menține sănătatea. Sunt, de asemenea, o sursă naturală, integrală, de energie rapidă, care ne păstrează hidratați. Acestea conțin fibre pentru a ajuta la reglarea sistemului digestiv și a tractului gastro-intestinal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar este unul mai bun decât toate celelalte? Nutriționiștii sunt cei care dau verdictul final.

Fructul pe care ar trebui să-l mănânci în fiecare zi

Crezi sau nu, singurul fruct pe care ar trebui să-l mânânci în fiecare zi este de fapt ceva despre care majoritatea oamenilor nu știu că este un fruct: avocado.

Plin de grăsimi omega-3, avocado este un aliment antiinflamator. E sănătos pentru inimă și plin de vitamine C, E, K și B-6, precum și riboflavină, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu.

Există diferite moduri de a savura avocado. Îl poți consuma cu pâine prăjită dimineața, dar și în toppingg-uri, într-o salată sau un sos.

Reclamă

Poți exagera cu avocado? Da. Este un fruct bogat în calorii și grăsimi, dar să consumi jumătate de avocado în fiecare zi este foarte bine.

Fructe de consumat cu moderație

Dacă vrei să știi ce fructe ar trebui să consumi regulat, află care sunt sfaturile specialiștilor.

Reclamă

Fructe cu glicemie ridicată. În această categorie intră pepeni precum pepenele galben și pepenele verde.

„Deși sunt grozavi pentru hidratare, au un conținut puțin mai mare de zaharuri. Un indice glicemic mai mare, crescându-ne mai ușor zahărul din sânge decât alte fructe”, spune Robison Johnson. „Cu toate acestea, sunt încă o sursă excelentă de vitamine și minerale. Pot fi consumați în continuare cu moderație”.

Fructe tropicale. Aici intră mango, banane și ananas, deoarece au potențialul de a crește nivelul de insulină și de zahăr din sânge.

Lămâi. Acest fruct hrănitor și delicios este unul care ar trebui savurat cu moderație. Există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le ai în vedere atunci când le consumi, explică Dan Gallagher, nutriționist certificat ISSA, Aegle Nutrition. De exemplu, apa cu lămâie poate afecta pielea, așa că este important să o diluezi înainte de a o bea.

Sucul de lămâie poate ajuta la susținerea fertilității, dar consumul prea mare poate avea efecte dăunătoare. Prin urmare, este important să discuți cu un medic înainte de a crește consumul de lămâie dacă speri să rămâi însărcinată.

În cele din urmă, din cauza nivelului lor ridicat de aciditate, lămâile pot eroda smalțul dinților dacă sunt consumate în exces, adaugă Gallagher. Asigură-te că bei multă apă și spală-te pe dinți după ce ai consumat lămâi pentru a proteja sănătatea orală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×