Reclamă

Cele mai bune alimente pe care poți să le consumi iarna. Îți oferă energia de care ai nevoie în sezonul rece

Cele mai bune alimente pe care poți să le consumi iarna sunt fructele și legumele. În sezonul rece trebuie să-ți protejezi cu atenție sistemul imunitar. Acesta poate fi slăbit, motiv pentru care trebuie să te asiguri că îi oferi toate vitaminele și mineralele da care are nevoie. Uite care sunt principalele alimente care îți oferă energia necesară în timpul sezonului rece. 

Publicat: 25 noiembrie 2022, 6:00
O masă de lemn pe care se află o oală cu supă cremă alături de alimentele recomandate pentru consum iarna
Cele mai bune alimente pe care le poți consuma iarna sunt fructele și legumele. Principalele produse care îți oferă energia necesară în timpul sezonului rece / Shutterstock

Temperaturile scăzute vor afecta întotdeauna buna funcționare a organismului. Iarna este perioada în care cei mai mulți oameni se îmbolnăvesc cu ușurință. Specialiștii spun că n această perioadă este important să consumăm alimente care să ne țină temperatura corpului la un nivel normal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune alimente pe care poți să le consumi iarna

Studiile arată că în perioada sezonului rece, oamenii au tendința să consume mai mult mâncare. Corpul are nevoie de mai multă energie pentru a susține buna funcționare a organismului, dar și pentru a-l proteja de virușii din exterior.

Astfel, în perioada sezonului rece, omanii au nevoie să fie mult mai atenți la ceea ce consumă pentru a se asigura că îndeplinesc toate nevoile elementare ale organismului. Pe lângă preparatele consumate, specialiști spun că poți să-ți îmbunătățești sistemul imunitar și cu ajutorul altor produse. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă alegi să mănânci zilnic două lingurițe de miere. Află care sunt beneficiile acesteia.

Broccoli

Broccoli este o super legumă ce poate fi integrată într-o mulțime de preparate. Broccoli este bogat în vitamina C, fier și fosfor. Această legumă verde oferă un boost garantat sistemului tău imunitar.

Reclamă

În plus, specialiștii în bucătărie spun că este o legumă versatilă ce poate fi folosită într-o mulțime de preparate simple și gustoase. Data viitoare când mergi la cumpărături, nu uita să incluzi și broccoli pe lista ta de legume sănătoase.

Lapte cald

Tot pe această listă cu cele mai bune alimente pe care poți să le consumi iarna a fost inclus și laptele. Laptele cald este o băutură sănătoasă care îți va asigura necesarul de calciu. Totuși, persoanele care au intoleranță la lactoză ar trebui să opteze pentru alte variante.

Reclamă

Află mai multe despre diferențele dintre laptele de migdale și cel de ovăz. Vei afla ce beneficii au aceste două produse și cum le poți integra în dieta ta.

Supe

Supele sunt o opțiune delicioasă pentru a ține răceala la distanță. Supele cremă sunt bogate în vitamine și se pregătesc din legume gustoase pe care le ai deja în casă. Dacă nu ești adepta supelor cremă, atunci poți încerca rețetele clasice.

Supele sunt în general bogate în vitamine. Pe lângă faptul că o să contribui la întărirea sistemului imunitar, te vei asigura de faptul că ți-ai reglat temperatura corpului.

Cereale

Cerealele nu trebuie să lipsească din bucătăria ta în timpul iernii. Cerealele integrale sunt ideale în această perioadă. Corpul consumă mai multă energie iarna. Prin urmare, acesta are nevoie de surse de fibre, proteine și carbohidrați pentru a putea produce toată energia de care are nevoie.

Fulgii de ovăz pot fi cea mai sănătoasă opțiune pentru micul dejun,spun studiile. Aceștia sunt bogați în fibre, care ajută la îmbunătățirea digestiei, dar și la procesul de slăbire.

Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt bogate în grăsimi naturale și se află pe lista de alimente pe care poți să le consumi iarna aceasta. Nucile sunt ideale pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive, la fel și semințele. În plus, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Totodată, nucile sunt ușor de integrat într-o mulțime de preparate sănătoase. De la salate, la deserturi dulci, nucile nu trebuie să lipsească din casa ta iarna aceasta.

Fructe

Fructele sunt nelipsite în sezonul rece. Acestea sunt bogate în vitamine. Citricele sunt favoritele sezonului. Portocalele, mandarinele, clementinele și lămâile îți vor asigura un sistem imunitar puternic.

Pe lângă acestea, poți încerca să incluzi în dieta ta kiwi și banane. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și potasiu. Încearcă să consumi un fruct zilnic pentru a te asigura că ai parte de un sistem imunitar puternic, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×