Nutriționiștii recomandă introducerea cartofilor dulci în alimentație datorită conținutului ridicat de beta-caroten. Alături de alte substanțe nutritive din conținutul cartofilor dulci, acesta contribuie la creșterea imunității organismului. Mai sunt recomandați consumului și pentru că au un indice glicemic scăzut, dar și pentru multe alte proprietăți benefice.
Avocado oferă o sursă excelentă de grăsimi mono-nesaturate. Sunt grăsimi sănătoase benefice, mai ales, pentru sistemul cardiovascular. Acestea au un rol important în reglarea nivelul de glucoză din sânge. Dar, pe lângă aceste grăsimi, avocado mai conține și multe vitamine și minerale.
Dintre acestea amintim vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteină și antioxidanți. Citește și un articol interesant despre fructul care te poate ajuta să combați pofta de dulce.
Combinate împreună, cele două alimente oferă organismului un plus de sănătate, dar sunt și foarte gustoase.
Îți oferim mai jos rețeta completă pentru a combina cele două alimente cu brânza feta și alte câteva ingrediente.
Cartofi dulci cu avocado și brânză feta – Ingrediente
Cartofii și avocado se prepară separat, apoi se combină armonios, împreună cu brânza feta și alte ingrediente. Vei avea nevoie de o mică listă de ingrediente pentru prepararea cartofilor și alte câteva ingrediente pentru avocado și decor.
Pentru prepararea cartofilor dulci:
- 3 cartofi dulci, mari
- sare și piper, după gust
- boabe de coriandru măcinate.