Reclamă

Alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani. Ce spun nutriționiștii

Nutriționiștii vorbesc despre alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani, datorită beneficiilor pentru sănătate. Îmbătrânirea este un proces natural, care sperie, din păcate, multe persoane. Unele femei apelează la diferite trucuri de înfrumusețare, în timp ce altele își schimbă stilul de viață.

Publicat: 26 februarie 2023, 6:06

Îmbătrânirea poate fi un lucru frumos, chiar dacă organismul suferă diferite modificări. Din fericire, există alimente care mențin corpul în formă, de regulă, ajutând la încetinirea acestui proces ireversibil. Aceste „superalimente” sunt excelente și trebuie integrate în orice dietă, datorită nutrienților din compoziție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani

Nutriționiștii spun că nevoile tale nutriționale se modifică pe măsură ce îmbătrânești. De aceea, este foarte important să ai un plan alimentar bazat pe produse sănătoase, care să-ți ofere energie și care să te mențină în cea mai bună formă.

În primul rând, vârsta de 40 de ani este momentul perfect pentru a începe să îți stabilești obiceiuri sănătoase, astfel încât să poți duce aceste schimbări în deceniile ulterioare. Nutriționiștii spun că organismul suferă modificări specifice încă de la 40 de ani. Mai precis, ei atrag atenția asupra pierderii în masă musculară, schimbări hormonale și modificări ale sistemului osos.

Fiscticul

Face parte din lista de alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani, datorită capacităților de a combate radicalii liberi.

Reclamă

Radicalii liberi atacă celulele sănătoase ale organismului, iar aceste daune se crede că contribuie la inflamație și la acumularea stresului oxidativ, scriu nutriționiștii.

În mod colectiv, acest lucru poate accelera îmbătrânirea la nivel celular, jucând în același timp un rol fundamental în promovarea afecțiunilor cronice de sănătate, inclusiv a bolilor de inimă și a cancerului.

Specialiștii din domeniul sănătății recomandă alimentele bogate în antioxidanți pentru a ajuta la protejarea celulelor sănătoase de daunele provocate de radicalii liberi din organism, scrie EatThis.com. În această situație, fisticul are o capacitate antioxidantă extrem de ridicată, precum afinele sau rodiile.

Reclamă

Somonul

Somonul este un aliment incredibil de sănătos. Acesta ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire și menține masa musculară. Face parte din categoria proteinelor slabe, dar este bogat în acizi grași Omega-3. Astfel, reușește cu brio să reducă riscul de a dezvolta diferte boli de inimă.

De fapt, un studiu publicat în „Neurology” a constatat că persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani ale căror globule roșii conțineau niveluri mai ridicate de Omega-3 aveau funcțiile cognitive și o structură generală a creierului mai bune. Află mai multe despre beneficiile consumului de somon.

Merișoarele

Dacă încă nu ești fana acestor fructe, a venit momentul să-ți schimbi părerea. Merișoarele sunt pline de compuși vegetali care pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire, în special atunci când se concentrează pe îmbătrânirea cognitivă.

În plus, acestea sunt bogate în vitamina C, un nutrient care combate edectele radicalilor liberi asupra organismului.

Roșiile

Roșiile conțin un antioxidant, licopen, care luptă împotriva semnelor de îmbătrânire. Aceast compus vegetal se găsește inclusiv în pepenele roșu.

S-a constatat că un aport ridicat de licopen ajută la scăderea colesterolului, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și ajută la reducerea riscului de boli de inimă, scrie Healthline.com.

Frunzele verzi, închise la culoare

Frunzele verzi precum cele de spanac sau kale sunt bogate în vitaminele E și K. Acestea pot preveni pierderi de memorie. În plus, studiile au arătat că frunzele verzi feresc organismul de un declin cognitiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×