În general, condimentul este folosit pentru a da savoare felurilor de mâncare în orice bucătărie. În plus, turmericul este și un remediu străvechi pentru problemele de sănătate. Oamenii îl foloseau înainte și pentru tot felul de practici spirituale.
Ce beneficii are ceaiul de turmeric pentru sănătate
India cultivă turmericul în proporție de 78 % la nivel global. Acesta are beneficii multiple asupra sănătății organismului. Stimulează imunitatea, protejează ficatul și este vindecător în anumite situații. Ingredientul activ din turmeric este curcumina. Aceasta îi oferă condimentului culoarea galbenă, greu de confundat. De asemenea, curcumina are proprietăți antiinflamatoare și susține sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece.
Ceaiul de turmeric se poate realiza prin mai multe metode. Există diferite tipuri de ceai de turmeric. De la rădăcină rasă de turmeric, la pulbere pură sau ceaiuri cu turmeric la pliculeț, acestea sunt la fel de eficiente în tratarea și susținerea organismului.
Specialiștii care au testat acțiunea turmericului asupra corpului nu au făcut și o recomandare cu privire la aportul zilnic. Totuși, în funcție de afecțiunile pe care le ai, poți regla împreună cu medicul tău o anumită cantitate de ceai de turmeric pe care o poți consuma.
Totuși, organismul nu absoarbe foarte bine curcumina din turmeric, astfel încât cantitatea pe care o consumi este probabil mult mai mică decât cantitatea pe care cercetătorii o folosesc în studiile de laborator care investighează suplimentele concentrate de turmeric. Ceaiul de turmeric este o băutură nutritivă și foarte delicioasă plină de surprize.
Reduce simptomele artritei
Fiind un antiinflamator, curcumina poate reduce unele dintre cele mai grave simptome ale artritei. Un studiu din 2017 a constatat că, din 206 adulți din Statele Unite cu artrită reumatoidă declarată chiar de ei, 63% au folosit suplimente non-vitaminice pentru a-și gestiona simptomele.
Turmericul a fost cel mai popular produs în acele situații de tratare și vindecare, scrie Healthline.com.