Reclamă

Alimente care îți oferă energie pe tot parcursul zilei. Specialiștii le recomandă fiindcă sunt bogate în vitamine

Nutriționiștii recomandă alimente care îți oferă energie pe tot parcursul zilei datorită vitaminei B12 din compoziție. Sunt extrem de sănătoase și te ajută să ai o alimentație echilibrată și nutritivă. De asemenea, este important să dezvolți o relație plăcută între tine și hrana pe care o consumi.

Publicat: 5 februarie 2023, 6:21

Cheia este să mențineți un nivel echilibrat al glicemiei și să consumați mese alcătuite din carbohidrați cu indice glicemic scăzut, combinați cu proteine și cantități mici de grăsimi sănătoase. Restricțiile alimentare dure nu aduc niciun beneficiu sănătății tale, așa că bucură-te de mâncare într-o manieră echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care îți oferă energie pe tot parcursul zilei

Într-un ritm mereu aglomerat și agitat, în car enu mai ai timp de nimic, este estențial să te alimentezi cum trebuie.

De asemenea, atunci când simți că pierzi din energie și nu te mai poți concentra, este posibil ca organismului tău să îi lipsească niște vitamine și minerale. Află mai multe despre nivelul de energie scăzut pe care îl poți resimți și cum să faci să te echilibrezi.

Mâncarea furnizează energia de care ai nevoie pentru a funcționa. De asemenea, tot organismul tău depinde de vitaminele și mineralele pe care le consumi în timpul zilei. O viață sănătoasă și echilibrată pornește de la un plan alimentar pe care să îl respecți.

De asemenea, nutriționiștii nu recomandă să sari peste mesele principale ale zilei. Acest lucru ar putea să te încurce foarte tare, iar nivelul tău de energie va fi din ce în ce mai slab. În plus, riști să dezvolți anumite boli cardiovasculare sau digestive.

Reclamă

Vitamina B12 este considerată „vitamina energiei”. Nu numai că vitamina B12 este esențială pentru menținerea sănătății sângelui și a celulelor nervoase, dar este, de asemenea, implicată în producerea ADN-ului. Iată o serie de alimente care îți oferă energie pe tot parcursul zilei cu conținut ridicat de vitamina B12, scrie Integris Health.

Somonul

Fructele de mare și peștele sunt delicioase și oferă mult omega-3. O porție normală de somon conține aproximativ 108% din valoarea zilnică de B12. Așadar, este uimitor și esențial când simți că nu mai energie. În plus, somonul conține și vitamina D, un nutrient important necesar pentru a vă menține oasele sănătoase.

Reclamă

Indiferent de cum preferi să îl consumi, gătit sau crud, afumat, somonul este excepțional și plin de vitamine și minerale. În plus, este extrem de sănătos, mai ales pentru sistemul cardiovascular.

Carnea de vită slabă

Carnea de vită slabă este esențială pentru persoanele care se străduiesc să obțină suficientă vitamina B12, colină, fier, zinc și proteine în alimentația lor.

Unul dintre motive – o porție oferă aproape 100% din necesatul zilnic de vitamina B12. Așadar, aceasta face parte din lista cu alimente care îți oferă energie pe tot parcursul zilei, scrie Clean Eating.

Laptele de vacă

Laptele de vacă este un aliment bogat în vitamina B12, iar o cană conține 54% din valoarea zilnică recomandată. Laptele de vacă joacă un rol important în creștere și dezvoltare prin susținerea sănătății oaselor, precum și prin reglarea tensiunii arteriale.

Dacă nu ești o fană a laptelui, poți integra în alimentația ta și iaurtul. Un singur păhărel de iaurt conține 43% din doza zilnică recomandată de vitamină B12.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×