Reclamă

Ceai de hibiscus: beneficii și efecte adverse asupra organismului

Tot mai mulți specialiști vorbesc despre beneficiile consumului de ceai de hibiscus. Acest tip de ceai este consumat în lumea întreagă, iar acest lucru se datorează beneficiilor sale asupra organismului. Este un ceai bogat în antioxidanți, care are o aromă dulce, imposibil de confundat.

Publicat: 18 ianuarie 2023, 6:10
O masă de lemn pe care se află o cană cu ceai de hibiscus alături de jumătate de lămâie
Tot mai mulți specialiști vorbesc despre beneficiile consumului de ceai de hibiscus. Acest tip de ceai este consumat în lumea întreagă / Shutterstock

Planta de hibiscus este originară din Africa de Nord, dar se găsește și în Asia de Sud-Est. Prepararea ceaiului dintr-o asemenea plantă a început încă din vremuri străvechi. Ceaiul de hibiscus se obține dintr-un amestec de flori și frunze uscate ale plantei. Gustul ceaiului variază, însă este unul dulce-acrișor. Culoarea acestuia erste roșu aprins, lucru care se datorează nuanței florilor de hibiscus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Valorile nutriționale ale ceaiului de hibiscus

Ceaiul de hibiscus s-a popularitat tot mai mult de-a lungul timpului și  ajuns să fie consumat peste tot pe glob. De regulă este consumat tocmai datorită proprietăților sale antioxidante. Însă ceaiul de hibiscus are mult mai multe proprietăți benefice pentru organism.

Mai mult, acest ceai conține o mulțime de nutrienți benefici organismului. Ceaiul de hibiscus este bogat în vitamina C, ceea ce-l face ideal pentru consum atunci când te confrunți cu o viroză.

Dacă vrei să consumi ceai de hibiscus trebuie să știi că acesta este bogat și în vitamina A, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Ceai de hibiscus – beneficii

Reclamă

Când vine vorba de beneficii asupra organismului, ceaiul de hibiscus se bucură de o mulțime de proprietăți care să ajute la întărirea sistemului imunitar și nu numai. Ceaiul de hibiscus este bogat în antioxidanți și ajută la reducerea stresului oxidativ.

Te invităm să afli mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți. Află cum te poți proteja împotriva radicalilor liberi.

Ceaiul de hibiscus ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar și la scăderea în greutate. Hibiscusul este bogat în beta-caroten și antociani. Rolul compușilor este acela de a combate daunele provocate de radicalii liberi.

Reclamă

Conform specialiștilor, ceaiul de hibiscus poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale, dar și la reglarea nivelului de colesterol. Un alt studiu realizat în Taiwan a demonstra faptul că hibiscusul ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății ficatului.

Nu în ultimul rând, studiile au demonstrat faptul că ceaiul de hibiscus îmbunătățește digestia și ajută la scăderea în greutate. Mai multe despre beneficiile ceaiului de hibiscus poți afla mai jos Iată cum anume poți să slăbești cu ajutorul consumului de ceai de hibiscus.

Ceaiul de hibiscus pentru slăbit

Unele studii vorbesc despre beneficile consumului de ceai de hibiscus asupra siluetei. Ceaiul de hibiscus te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Acesta nu înlocuiește o dietă sau o masă consistentă, dar ajută la scăderea poftei de mâncare, scrie Healthline.

În acest fel vei fi tentată să consumi mai puține alimente. În plus, fiind un ceai bogat în antioxidanți vei observa cum în timp vei începe să pierzi centimetri în talie.

Consumul de ceai de hibiscus trebuie combinat cu o dietă sănătoasă și un stil de viață armonios. Chiar dacă pierderea în greutate nu va fi una foarte mare, studiile atestă faptul că ceaiul de hibiscus ar putea ajuta, în contextul potrivit, la pierderea în greutate.

Ceaiul de hibiscus și diabetul

Există nenumărate tipuri de ceai care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge. Studiile spun că ceaiul de hibiscus ajută la reducerea glicemiei, a inflamației și ajută la creșterea sensibilității la insulină. Pentru persoanele care se confruntă cu diabetul zaharat, reglarea glicemiei este extrem de importantă. Acest lucru se întâmplă în urma consumului de alimente care ajută la scăderea glicemiei.

Ceaiul de hibiscus ar putea avea beneficii pentru persoanele care suferă de diabet. Acesta ajută la reducerea tensiunii arteriale, relatează Health.Clevelandclinic.

Hipertensiunea arterială este comună persoanelor cu diabet zaharat. Se crede că hibiscusul ajută chiar și la reducerea colesterolului, devenind benefic pentru persoanele care sură de diabet. Mai multe studii în acest sens sunt necesare.

Contraindicații privind consumul de ceai de hibiscus

Chiar dacă ceaiul de hibiscus prezintă o mulțime de beneficii pentru organism, acesta poate să aducă și probleme de sănătate. În anumite condiții pot apărea riscuri privind consumul de ceai de hibiscus. Efectele adverse pot să apară atunci când o persoană suferă de alergie la hibiscus.

Unele studii spun că ceaiul de hibiscus poate duce la apariția leziunilor hepatice dacă este consumat în concentrații mult prea mari.

Unii specialiști spun că hibiscusul ar putea să intercaționeze cu animte medicamente perecum cele prescrise pacientișol care suferă de hipertensiune arterială. Consumul de hibiscus este considerat, în general, sigur. Totuși, specialiștii spun că ceaiul de hibiscus trebuie consumat cu măsură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×