Reclamă

Ceai de hibiscus: beneficii și efecte adverse asupra organismului

Tot mai mulți specialiști vorbesc despre beneficiile consumului de ceai de hibiscus. Acest tip de ceai este consumat în lumea întreagă, iar acest lucru se datorează beneficiilor sale asupra organismului. Este un ceai bogat în antioxidanți, care are o aromă dulce, imposibil de confundat.

Publicat: 18 ianuarie 2023, 6:10

Planta de hibiscus este originară din Africa de Nord, dar se găsește și în Asia de Sud-Est. Prepararea ceaiului dintr-o asemenea plantă a început încă din vremuri străvechi. Ceaiul de hibiscus se obține dintr-un amestec de flori și frunze uscate ale plantei. Gustul ceaiului variază, însă este unul dulce-acrișor. Culoarea acestuia erste roșu aprins, lucru care se datorează nuanței florilor de hibiscus.

Valorile nutriționale ale ceaiului de hibiscus

Ceaiul de hibiscus s-a popularitat tot mai mult de-a lungul timpului și  ajuns să fie consumat peste tot pe glob. De regulă este consumat tocmai datorită proprietăților sale antioxidante. Însă ceaiul de hibiscus are mult mai multe proprietăți benefice pentru organism.

Mai mult, acest ceai conține o mulțime de nutrienți benefici organismului. Ceaiul de hibiscus este bogat în vitamina C, ceea ce-l face ideal pentru consum atunci când te confrunți cu o viroză.

Dacă vrei să consumi ceai de hibiscus trebuie să știi că acesta este bogat și în vitamina A, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Ceai de hibiscus – beneficii

Reclamă

Când vine vorba de beneficii asupra organismului, ceaiul de hibiscus se bucură de o mulțime de proprietăți care să ajute la întărirea sistemului imunitar și nu numai. Ceaiul de hibiscus este bogat în antioxidanți și ajută la reducerea stresului oxidativ.

Te invităm să afli mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți. Află cum te poți proteja împotriva radicalilor liberi.

Ceaiul de hibiscus ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar și la scăderea în greutate. Hibiscusul este bogat în beta-caroten și antociani. Rolul compușilor este acela de a combate daunele provocate de radicalii liberi.

Reclamă

Conform specialiștilor, ceaiul de hibiscus poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale, dar și la reglarea nivelului de colesterol. Un alt studiu realizat în Taiwan a demonstra faptul că hibiscusul ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății ficatului.

Nu în ultimul rând, studiile au demonstrat faptul că ceaiul de hibiscus îmbunătățește digestia și ajută la scăderea în greutate. Mai multe despre beneficiile ceaiului de hibiscus poți afla mai jos Iată cum anume poți să slăbești cu ajutorul consumului de ceai de hibiscus.

Ceaiul de hibiscus pentru slăbit

Unele studii vorbesc despre beneficile consumului de ceai de hibiscus asupra siluetei. Ceaiul de hibiscus te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Acesta nu înlocuiește o dietă sau o masă consistentă, dar ajută la scăderea poftei de mâncare, scrie Healthline.

În acest fel vei fi tentată să consumi mai puține alimente. În plus, fiind un ceai bogat în antioxidanți vei observa cum în timp vei începe să pierzi centimetri în talie.

Consumul de ceai de hibiscus trebuie combinat cu o dietă sănătoasă și un stil de viață armonios. Chiar dacă pierderea în greutate nu va fi una foarte mare, studiile atestă faptul că ceaiul de hibiscus ar putea ajuta, în contextul potrivit, la pierderea în greutate.

Ceaiul de hibiscus și diabetul

Există nenumărate tipuri de ceai care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge. Studiile spun că ceaiul de hibiscus ajută la reducerea glicemiei, a inflamației și ajută la creșterea sensibilității la insulină. Pentru persoanele care se confruntă cu diabetul zaharat, reglarea glicemiei este extrem de importantă. Acest lucru se întâmplă în urma consumului de alimente care ajută la scăderea glicemiei.

Ceaiul de hibiscus ar putea avea beneficii pentru persoanele care suferă de diabet. Acesta ajută la reducerea tensiunii arteriale, relatează Health.Clevelandclinic.

Hipertensiunea arterială este comună persoanelor cu diabet zaharat. Se crede că hibiscusul ajută chiar și la reducerea colesterolului, devenind benefic pentru persoanele care sură de diabet. Mai multe studii în acest sens sunt necesare.

Contraindicații privind consumul de ceai de hibiscus

Chiar dacă ceaiul de hibiscus prezintă o mulțime de beneficii pentru organism, acesta poate să aducă și probleme de sănătate. În anumite condiții pot apărea riscuri privind consumul de ceai de hibiscus. Efectele adverse pot să apară atunci când o persoană suferă de alergie la hibiscus.

Unele studii spun că ceaiul de hibiscus poate duce la apariția leziunilor hepatice dacă este consumat în concentrații mult prea mari.

Unii specialiști spun că hibiscusul ar putea să intercaționeze cu animte medicamente perecum cele prescrise pacientișol care suferă de hipertensiune arterială. Consumul de hibiscus este considerat, în general, sigur. Totuși, specialiștii spun că ceaiul de hibiscus trebuie consumat cu măsură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×