Planta de hibiscus este originară din Africa de Nord, dar se găsește și în Asia de Sud-Est. Prepararea ceaiului dintr-o asemenea plantă a început încă din vremuri străvechi. Ceaiul de hibiscus se obține dintr-un amestec de flori și frunze uscate ale plantei. Gustul ceaiului variază, însă este unul dulce-acrișor. Culoarea acestuia erste roșu aprins, lucru care se datorează nuanței florilor de hibiscus.
Valorile nutriționale ale ceaiului de hibiscus
Ceaiul de hibiscus s-a popularitat tot mai mult de-a lungul timpului și ajuns să fie consumat peste tot pe glob. De regulă este consumat tocmai datorită proprietăților sale antioxidante. Însă ceaiul de hibiscus are mult mai multe proprietăți benefice pentru organism.
Mai mult, acest ceai conține o mulțime de nutrienți benefici organismului. Ceaiul de hibiscus este bogat în vitamina C, ceea ce-l face ideal pentru consum atunci când te confrunți cu o viroză.
Dacă vrei să consumi ceai de hibiscus trebuie să știi că acesta este bogat și în vitamina A, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.
Ceai de hibiscus – beneficii
Când vine vorba de beneficii asupra organismului, ceaiul de hibiscus se bucură de o mulțime de proprietăți care să ajute la întărirea sistemului imunitar și nu numai. Ceaiul de hibiscus este bogat în antioxidanți și ajută la reducerea stresului oxidativ.
Te invităm să afli mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți. Află cum te poți proteja împotriva radicalilor liberi.
Ceaiul de hibiscus ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar și la scăderea în greutate. Hibiscusul este bogat în beta-caroten și antociani. Rolul compușilor este acela de a combate daunele provocate de radicalii liberi.