Inflamațiile au capacitatea de a-ți ajuta organismul să se apere împotriva leziunilor sau infecțiilor. Cu toate acestea, inflamațiile cronice pot duce la boli grave ale organismului tău. Stresul, alimentația și nivelul scăzut de activitate sunt doar câțiva din factorii care pot provoca inflamații ale corpului.
Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des
Chiar dacă ești o persoană activă și consumi suplimente alimentare benefice pentru sănătate, inflamațiile organismului nu te vor ocoli. Chiar și în situațiile în care petreci mult timp în cabinetul kinetoterapeutului tău, inflamațiile sunt inevitabile. Toxinele, traumatismele, rănile sau infecțiile declanșează procesul de inflamare al corpului.
Bolile precum cancerul, diabetul sau Alzheimerul se pot dezvolta din cauza inflamațiilor cronice ale organismului. În momentul în care aceasta se agravează, poate să persiste luni sau chiar ani de zile până să se vindece, scrie Eating Well. Consumul de alcool și dietele bogate în grăsimi saturate au un impact real asupra infamațiilor organismului. Așadar, pentru a combate aceste probleme, îți propunem să consumi mai des alimentele cu efect antiinflamator:
Fructele de pădure
Acest aliment este bogat în fibre, vitamine și minerale. Fructele de pădure vin sub mai multe variante precum afinele, zmeura, murele sau căpșunile și sunt pline de antioxidanți. Acestea au efect antiinflamator asupra organismului tău și pot reduce riscul de îmbolnăvire.
Uleiul extravirgin
Uleiul de măsline extravirgin este extrem de versatil și joacă un rol esențial în procesul de reducere a inflamațiilor organismului. Acesta poate fi stropit cu încredere peste legume rădăcinoase, salate sau popcorn.
Uleiul de măsline are beneficii asupra sănătății inimii și este bogat în grăsimi monosaturate. Acestea au proprietăți incredibile asupra nivelului optim de colesterol. Uleiul de măsline conține un compus fenolic care combate inflamația și alte boli ale organismului.