Reclamă

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des. Ce spun specialiștii

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des pot ajuta la creșterea capacității organismului tău de a combate bolile. Potrivit dieteticienilor, inflamațiile pot fi benefice pentru corpul tău în unele situații, iar în altele acestea îți pot afecta organismul.

Publicat: 14 ianuarie 2023, 6:14

Inflamațiile au capacitatea de a-ți ajuta organismul să se apere împotriva leziunilor sau infecțiilor. Cu toate acestea, inflamațiile cronice pot duce la boli grave ale organismului tău. Stresul, alimentația și nivelul scăzut de activitate sunt doar câțiva din factorii care pot provoca inflamații ale corpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des

Chiar dacă ești o persoană activă și consumi suplimente alimentare benefice pentru sănătate, inflamațiile organismului nu te vor ocoli. Chiar și în situațiile în care petreci mult timp în cabinetul kinetoterapeutului tău, inflamațiile sunt inevitabile. Toxinele, traumatismele, rănile sau infecțiile declanșează procesul de inflamare al corpului.

Bolile precum cancerul, diabetul sau Alzheimerul se pot dezvolta din cauza inflamațiilor cronice ale organismului. În momentul în care aceasta se agravează, poate să persiste luni sau chiar ani de zile până să se vindece, scrie Eating Well. Consumul de alcool și dietele bogate în grăsimi saturate au un impact real asupra infamațiilor organismului. Așadar, pentru a combate aceste probleme, îți propunem să consumi mai des alimentele cu efect antiinflamator:

Fructele de pădure

Acest aliment este bogat în fibre, vitamine și minerale. Fructele de pădure vin sub mai multe variante precum afinele, zmeura, murele sau căpșunile și sunt pline de antioxidanți. Acestea au efect antiinflamator asupra organismului tău și pot reduce riscul de îmbolnăvire.

Reclamă

Uleiul extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este extrem de versatil și joacă un rol esențial în procesul de reducere a inflamațiilor organismului. Acesta poate fi stropit cu încredere peste legume rădăcinoase, salate sau popcorn.

Uleiul de măsline are beneficii asupra sănătății inimii și este bogat în grăsimi monosaturate. Acestea au proprietăți incredibile asupra nivelului optim de colesterol. Uleiul de măsline conține un compus fenolic care combate inflamația și alte boli ale organismului.

Reclamă

Edamamele

Printre alimentele cu efect antiinflamator se enumeră și edamamele. Acesta este un aliment potrivit pentru persoanele vegane sau vegetariene. Edamamele sunt, de fapt, boabe de soia imature și constituie o gustare sănătoasă și sățioasă.

Acestea se pun într-o oală cu apă fiartă timp de 2-4 minute, se scot într-un bol și se presară sare pe deasupra. Se desfac păstăile și se consumă boabele cu încredere. O porție de edamame oferă nutrienți importanți precum colina, acid folic, vitamina A, calciu, și luteină.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi din întreaga lume. Cercetătorii au descoperit că acesta reduce riscul bolilor precum cele de inimă, cancer sau Alzheimer. De asemenea, este bogat în antioxidanți și inhibă procesele inflamatorii ale organismului, scrie Healthline.

Ciocolata neagră

Cunoscută pentru aroma unică, amară, ciocolata neagră are un conținut bogat de antioxidanți. Aceștia sunt considerați luptători principali împotriva inflamațiilor și asigură un nivel optim de energie pe tot parcursul zilei. Ciocolata neagră cu cel puțin 70% cacao te poate ajuta să scapi de inflamații. Află ce beneficii are ciocolata neagră pentru organismul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×