Reclamă

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des. Ce spun specialiștii

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des pot ajuta la creșterea capacității organismului tău de a combate bolile. Potrivit dieteticienilor, inflamațiile pot fi benefice pentru corpul tău în unele situații, iar în altele acestea îți pot afecta organismul.

Publicat: 14 ianuarie 2023, 6:14

Inflamațiile au capacitatea de a-ți ajuta organismul să se apere împotriva leziunilor sau infecțiilor. Cu toate acestea, inflamațiile cronice pot duce la boli grave ale organismului tău. Stresul, alimentația și nivelul scăzut de activitate sunt doar câțiva din factorii care pot provoca inflamații ale corpului.

Alimentele cu efect antiinflamator pe care să le consumi mai des

Chiar dacă ești o persoană activă și consumi suplimente alimentare benefice pentru sănătate, inflamațiile organismului nu te vor ocoli. Chiar și în situațiile în care petreci mult timp în cabinetul kinetoterapeutului tău, inflamațiile sunt inevitabile. Toxinele, traumatismele, rănile sau infecțiile declanșează procesul de inflamare al corpului.

Bolile precum cancerul, diabetul sau Alzheimerul se pot dezvolta din cauza inflamațiilor cronice ale organismului. În momentul în care aceasta se agravează, poate să persiste luni sau chiar ani de zile până să se vindece, scrie Eating Well. Consumul de alcool și dietele bogate în grăsimi saturate au un impact real asupra infamațiilor organismului. Așadar, pentru a combate aceste probleme, îți propunem să consumi mai des alimentele cu efect antiinflamator:

Fructele de pădure

Acest aliment este bogat în fibre, vitamine și minerale. Fructele de pădure vin sub mai multe variante precum afinele, zmeura, murele sau căpșunile și sunt pline de antioxidanți. Acestea au efect antiinflamator asupra organismului tău și pot reduce riscul de îmbolnăvire.

Reclamă

Uleiul extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este extrem de versatil și joacă un rol esențial în procesul de reducere a inflamațiilor organismului. Acesta poate fi stropit cu încredere peste legume rădăcinoase, salate sau popcorn.

Uleiul de măsline are beneficii asupra sănătății inimii și este bogat în grăsimi monosaturate. Acestea au proprietăți incredibile asupra nivelului optim de colesterol. Uleiul de măsline conține un compus fenolic care combate inflamația și alte boli ale organismului.

Reclamă

Edamamele

Printre alimentele cu efect antiinflamator se enumeră și edamamele. Acesta este un aliment potrivit pentru persoanele vegane sau vegetariene. Edamamele sunt, de fapt, boabe de soia imature și constituie o gustare sănătoasă și sățioasă.

Acestea se pun într-o oală cu apă fiartă timp de 2-4 minute, se scot într-un bol și se presară sare pe deasupra. Se desfac păstăile și se consumă boabele cu încredere. O porție de edamame oferă nutrienți importanți precum colina, acid folic, vitamina A, calciu, și luteină.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi din întreaga lume. Cercetătorii au descoperit că acesta reduce riscul bolilor precum cele de inimă, cancer sau Alzheimer. De asemenea, este bogat în antioxidanți și inhibă procesele inflamatorii ale organismului, scrie Healthline.

Ciocolata neagră

Cunoscută pentru aroma unică, amară, ciocolata neagră are un conținut bogat de antioxidanți. Aceștia sunt considerați luptători principali împotriva inflamațiilor și asigură un nivel optim de energie pe tot parcursul zilei. Ciocolata neagră cu cel puțin 70% cacao te poate ajuta să scapi de inflamații. Află ce beneficii are ciocolata neagră pentru organismul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×