Reclamă

Fructe și legume care te ajută să slăbești. Ce să incluzi în dieta ta pentru a te menține în formă

Am pregătit câteva recomandări de fructe și legume care te ajută să slăbești și care sunt avizate de nutriționiști. Aceste alimente sunt printre cele mai sănătoase din întreaga lume și conțin nutrienți esențiali pentru o viață echilibrată. Multe dintre acestea oferă o gamă largă de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.

Publicat: 11 ianuarie 2023, 5:33

Beneficiile acestor fructe și legume sunt întâlnite inclusiv în lupta contra anumitor boli cronice precum cele de inimă, diabet sau obezitate. În plus, calitatea funcțiilor digestive se va îmbunătăți din momentul în care vrei consuma aceste alimente uimitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe și legume care te ajută să slăbești

Pentru că este posibil să te confrunți cu dificultăți în procesul de selecție a celor mai bune fructe și legume, am decis să venim în ajutorul tău cu o serie de sfaturi aprobate de specialiștii din nutriție. Fructe și legume care te ajută să slăbești sunt alimente la îndemână și nu au deloc prețuri maroi.

Multe din fructe sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, benefice pentru pierderea în greutate. Acestea au, de asemenea, capacitatea de a reduce pofta de mâncare.

Din seria cu fructe și legume care te ajută să slăbești fac parte următoarele:

Merele

Reclamă

Merele sunt fructe desăvârșite care te ajută în procesul de slăbire. Au un număr mic de calorii și sunt bogate în fibre. Studiile au constatat că acestea susțin organismul să piardă în greutate. De asemenea, specialiștii în nutriție recomandă ca merele să fie consumate întregi, pentru a beneficia de toate vitaminele și mineralele de care dispun, potrivit Healthline.com.

Citricele

Acestea se află în topul celor mai eficiente alimente, când vine vorba de pierderea în greutate. Consumul de grepfrut ajută în procesul de slăbit deoarece este bogat în fibre și te ajută să simți sentimentul de sațietate pentru mai mult timp.

Reclamă

Avocado

Chiar dacă avocado are o densitate calorică semnificativă, este extrem de sănătos datorită conținutului ridicat de grăsimi benefice pentru organism. Este un aliment deosebit care previne riscul de obezitate. În bucătărie, este un ingredient versatil, folosit pentru salate, sucuri sau toast-uri.

Este bogat in proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Legumele crucifere

Bogate în energii nutritive, legumele crucifere te ajută să pierzi în greutate. Au o densitate calorică scăzută și sunt bogate în fibre. Au un conținut mare de antioxidanți și substanțe antiinflamatoare. Așadar, reducerea inflamației, împreună cu senzația de sațietate datorate conținutului ridicat de fibre, sunt utile în procesul de slăbire.

Cartofii

Chiar dacă aceștia au o reputație proastă pentru că sunt bogați în carbohidrați, cartofii sunt bogați în substanțe nutritive. Aceștia conțin carbohidrați sănătoși și fibre. De aceea, au un aport considerabil pentru orice plan alimentar și sunt utilizați inclusiv în diete pentru slăbit. Consumul de cartofi a fost asociat cu o bună calitate a dietei zilnice. Aceștia oferă un aport mare de nutrienți, perfecți pentru furnizarea energiei optime pentru o zi întreagă, scrie Eat This, Not That.

De preferat sunt cartofii fierți. Numărul de calorii în cazul cartofilor fierți depinde de mărimea acestora. Pot fi folosiți drept garnitură, cu condimente după preferință. Îți propunem o variantă simplă de cartofi natur pentru o garnitură rapidă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×