Reclamă

Beneficiile consumului de somon. Cât de sănătos este pentru organismul tău

Somonul este unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Beneficiile consumului de somon sunt incredibile, iar nutriționiștii recomandă ca acest aliment să nu lipsească din dieta ta. În plus, este extrem de gustos și poate fi consumat în diferite combinații creative.

Publicat: 8 februarie 2023, 7:31

Popularitatea somonului a crescut datorită faptului că este un pește gras, plin de nutrienți. Acesta are capacitatea de a te proteja de anumiți factori de risc precum bolile grave ale sistemului cardiovascular.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de somon

Valoarea nutritivă a somonului poate să varieze în funcție de soiul pe care îl alegi pentru consum. Spre exemplu, dacă alegi un pește de crescătorie, te vei bucura de mai multe grăsimi sănătoase. În același timp, un somon de crescătorie este mult mai bogat în proteine.

Acestea fiind spuse, somonul este o variantă excepțională, orice soi ai alege. Este o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv seleniu, fosfor și vitaminele B. Seleniul este un nutrient important pentru organism, căci se implică în sinteza ADN-ului, în metabolismul hormonilor tiroidieni.

În plus, somonul se ocupă și de sănătatea sistemului reproducător, scrie Healthline.com. Somonul este o sursă foarte bogată de acizi grași omega-3, fiind un susținător de bază al sănătății sistemului cardiovascular.

Vitaminele din somon ajută la producerea de globule roșii și reglează sănătatea sistemului nervos central.

Reclamă

Bogat în acizi grași omega-3

O porție de grame de somon conține 2,3 grame de acizi grași omega-3.

În ceea ce privește cantitatea de pește pe care trebuie să o consumi, cel puțin două porții de somon pe săptămână te poate ajuta să îți satisfaci nevoile de acizi grași omega-3.

Reclamă

Sursă excelentă de proteine

Beneficiile consumului de somon continuă cu nivelul de proteine de calitate pe care le conține. Precum grăsimile omega-3, proteinele sunt un nutrient esențial pe care trebuie să îl iei din alimentația zilnică. Cercetări recente au constatat că, pentru o sănătate optimă, fiecare masă ar trebui să furnizeze cel puțin 20-30 de grame de proteine de înaltă calitate.

Mai exact, 100 de grame de somon conține între 22 și 25 de grame de proteină. Aceasta joacă un rol esențial în sănătatea organismului.

Proteina te poate vindeca în urma accidentelor și îți protejează sănătatea oaselor. În plus, musculatura se va menține stabilă în cazul unui proces de slăbire.

Află ce alte alimente sunt bogate în conținutul de proteină.

Conține potasiu

Potasiul ajută la gestionarea tensiunii arteriale și poate reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral. Așadar, somonul este de mare ajutor în ceea ce privește sănătatea sistemului vascular și nervos.

Reglează somnul

Somonul are în compoziție și o mulțime de aminoacizi precum triptofanul. Triptofanul ajută organismul să producă melatonină și serotonină – ceea ce înseamnă că joacă un rol în unele funcții corporale importante, cum ar fi reglarea dispoziției, scrie Health.com.

Previne inflamațiile

Somonul poate să ofere protecție serioasă împotriva inflamațiilor cronice ale corpului. Somonul, alături de alte fructe de mare ajută la reducerea markerilor inflamatori. De fapt, un studiu efectuat pe 4.105 persoane a constatat că un consum frecvent de pește a fost asociat cu niveluri mai scăzute de celule albe din sânge.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×