Popularitatea somonului a crescut datorită faptului că este un pește gras, plin de nutrienți. Acesta are capacitatea de a te proteja de anumiți factori de risc precum bolile grave ale sistemului cardiovascular.
Beneficiile consumului de somon
Valoarea nutritivă a somonului poate să varieze în funcție de soiul pe care îl alegi pentru consum. Spre exemplu, dacă alegi un pește de crescătorie, te vei bucura de mai multe grăsimi sănătoase. În același timp, un somon de crescătorie este mult mai bogat în proteine.
Acestea fiind spuse, somonul este o variantă excepțională, orice soi ai alege. Este o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv seleniu, fosfor și vitaminele B. Seleniul este un nutrient important pentru organism, căci se implică în sinteza ADN-ului, în metabolismul hormonilor tiroidieni.
În plus, somonul se ocupă și de sănătatea sistemului reproducător, scrie Healthline.com. Somonul este o sursă foarte bogată de acizi grași omega-3, fiind un susținător de bază al sănătății sistemului cardiovascular.
Vitaminele din somon ajută la producerea de globule roșii și reglează sănătatea sistemului nervos central.
Bogat în acizi grași omega-3
O porție de grame de somon conține 2,3 grame de acizi grași omega-3.
În ceea ce privește cantitatea de pește pe care trebuie să o consumi, cel puțin două porții de somon pe săptămână te poate ajuta să îți satisfaci nevoile de acizi grași omega-3.