Reclamă

Metode prin care să ai un coș de cumpărături ieftin. Ce poți face în perioada inflației

Prețurile tot mai mari de la raft ne fac să ne punem multe semne de întrebare privind viitorul apropiat. În situația actuală este nevoie de un calcul atent pentru a putea să-ți păstrezi cheltuielile într-un buget bine stabilit. Hai să descoperim împreună câteva metode prin care să ai un coș de cumpărături ieftin.

Publicat: 15 ianuarie 2023, 6:00

Toți resimțim efectul inflației într-un fel sau altul. Cel mai adesea acest lucru se observă la prețurile produselor din magazine. Acestea au crescut îngrijorător de mult comparativ cu ultimii doi ani. Tot mai multe alimente de bază devin inaccesibile pentru mulți români.

Metode prin care să ai un coș de cumpărături ieftin

Produsele din magazine s-au scumpit vizibil în ultimele luni. Ce este îngrijorător este faptul că aceste prețuri continuă să crească inclusiv la produsele de bază precum ouăle, carnea, laptele și pâinea. În aceste condiții este esențial să te orientezi foarte bine atunci când alegi să-ți faci cumpărăturile săptămânale sau pe cele zilnice. Iată ce poți face pentru a te încadra într-un buget cât mai accesibil.

Fă un plan

Înainte de a merge la cumpărături este foarte important să-ți faci un plan. În felul acesta vei vedea care sunt produsele de care ai nevoie și care sunt cele pe care le poți amâna pentru o perioadă. O listă de cumpărături este mai mult decât esențială în această perioadă.

Mai mult, specialiștii îți recomandă să-ți faci un plan alimentar. În felul acesta vei putea să cumperi doar ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acasă preparatele pe care ți le-ai setat pentru săptămâna următoare.

Reclamă

Selectează produsele potrivite pentru tine

Nutriționiștii încurajează oamenii să consume cât mai multe fructe și legume. Atunci când le alegi de la raft încearcă să fii foarte atentă la aspectele ce țin de starea acestora. Este important să alegi legume cât mai proaspete pe care să le poți folosi la preparatele tale.

O altă metodă de a face câteva economii este aceea de a alege fructele și legumele congelate. În felul acesta poți să le folosești la pregătirea preparatelor pentru o perioadă mai lungă de timp. Afinele congelate vor rezista mult mai mult decât cele proaspete, spun specialiștii pentru Healthline.com.

Reclamă

Încearcă să cauți promoțiile avantajoase

Multe magazine alimentare au anumite produse care se află la reducere într-o anumită perioadă de timp. Încearcă să urmărești cu atenție prețurile și să îți alegi cu atenție perioade de cumpărături.

Dacă poți profita de o reducere, atunci ar trebui să te bucuri de acest curu. Încearcă totuși să nu cazi în capcana reducerilor. Nu este indicat să cumperi produse de care nu ai nevoie doar pentru că acestea se află la reducere.

Învață ce înseamna data de expirare a produselor

Data care se află pe ambalajul unui produs alimentar reprezintă, de cele mai multe ori, standardul de calitate, nu cel de siguranță. În Statele Unite ale Americii produsele vin cu o dată de utilizare, dar și una de consumare. Uite o listă de alimente pe care le poți consuma și după expirare.

Există anumite produse care pot fi consumate și la câteva zile după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Totuși, acestea trebuie foarte bine verificate înainte de a fi consumate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×