Reclamă

Alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism

Specialiștii din domeniul medical au realizat o listă cu alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism. Pe lângă suplimentele alimentare care te ajută să-ți iei doza necesară de colagen, există anumite alimente care contribuie în mod natural pentru un organism sănătos, echilibrat și puternic.

Publicat: 24 ianuarie 2023, 8:31

Colagenul este cea mai frecventă proteină care se găsește în organism. Acesta are capacitatea de a ajuta organismul să se dezvolte și să funcționeze corespunzător. Colagenul este esențial pentru rezistența structurii osoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism

Atunci când celulele din organism beneficiază de un nivel optim de colagen, acestea capătă un aspect puternic și tineresc. Stimularea creșterii de colagen din corp provoacă un efect în lanț pentru organism. Mai precis, cu cât ai mai mult colagen în corp, cu atât mai mult acesta se va menține tânăr și se va reface.

Elastina și colagenul sunt ambele proteine care se găsesc în piele. Ele lucrează împreună pentru a da pielii textura și forma sa. Elastina se găsește în locurile din corp care se contractă, cum ar fi arterele și plămânii. Organismul are capacitatea de a produce singur colagen prin combinarea aminoacizilor. Acest proces funcționează mulțumită vitaminei C, a zincului și a cuprului. Pentru mai multe alternative de a primi colagen în organism, consultă acest articol.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, organismul va începe să producă natural din ce în ce mai puțin colagen.

Îți poți da seama că nu mai ai suficient colagen în corp atunci când întâmpini probleme de flexibilitate a tendoanelor și ligamentelor. De asemenea, ridurile din piele sunt un semn al lipsei de colagen, precum și mușchii slăbiți, durerile articulare sau probleme gastrointestinale, scrie cnet.com.

Reclamă

Aloe vera

Aloe vera, mai precis, gelul din această plantă este folosit de secole întregi pentru vindecarea și calmarea rănilor. Motivul principal pentru care este folosit, produce colagen. Închide rănile și calmează arsurile și poate fi administrat inclusiv pe cale orală.

Gelul de aloe poate fi aplicat direct pe piele în formă pură sau sub forma numeroaselor produse de pe piață. Așadar, aloe vera face parte din lista cu alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism, potrivit Healthline.

Reclamă

Alimente bogate în vitamina C

Vitamina C este esențială pentru sintetizarea acidului hialuronic în organism. Acesta are capacitatea de a recupera și de a ameliora articulațiile dureroase.

Consumul de alimente bogate în vitamina C și aminoacizi poate crește nivelul de acid hialuronic și colagen din organism. Acestea se pot găsi în alimente precum portocalele, ardeii roșii, varza kale, broccoli și căpșuni.

Alge

Ingredientele din plante marine sunt extrem de întâlnite în industria cosmetică. Algele au efect benefic asupra pielii, mai ales în cazul expunerii acesteia la factori agresivi precum poluarea. Algele au capacitatea de a preveni oxidarea. De asemenea, algele au capacitatea de a asigura un nivel optim de colagen și elasticitate atât părului cât și pielii tale.

Este un produs destul de des întâlnit, mai ales în cadrul magazinelor cu produse naturiste. Algele se pot consuma ca atare sau sub formă de suplimente orale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×