Reclamă

Orarul meselor poate afecta pierderea în greutate. Cum se întâmplă acest lucru, potrivit studiilor

Mâncatul suficient de devreme, în timp ce ai o dietă consistentă și echilibrată, te poate ajuta să pierzi în greutate. Din păcate, dacă vrei neapărat să slăbești, trebuie să știi că orarul meselor poate afecta pierderea în greutate.

Publicat: 17 ianuarie 2023, 7:30

Nu este întotdeauna ușor să stai la masă la ore programate, mai ales când ritmul zilnic este unul intens. Cu toate acestea, este important să fii atentă când mănânci. Doar așa te asigura că corpul tău rămâne în parametrii normali.

Orarul meselor poate afecta pierderea în greutate

De fapt, știința continuă să ne arate că momentul meselor noastre poate avea un impact asupra obiectivelor noastre de scădere în greutate. Mâncatul la ore târzii poate face mai dificilă pierderea în greutate.

De exemplu, într-un mic studiu pe 20 de persoane publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, s-a constatat că cei care au luat cina la 21:00, față de cei care au mâncat la 18:00, au avut niveluri mai ridicate de zahăr în sânge în dimineața următoare.

Un alt studiu, publicat în Nutrients, a constatat că mâncatul mai târziu seara poate afecta pierderea în greutate. Capacitatea corpului de a arde calorii poate fi mai mică noaptea decât este în restul zilei.

Ai aici câteva metode prin care să accelerezi procesul de slăbire. Află ce poți face pentru o siluetă de invidiat, conform nutriționiștilor.

Reclamă

Ce spune cel mai recent studiu despre orarul meselor

Pe lângă această cercetare anterioară, un nou studiu tocmai a descoperit că mâncatul mai târziu în cursul zilei îți poate afecta metabolismul și hormonii. Aceștia, la rândul lor pot afecta pierderea în greutate.

În noul studiu care a fost publicat în Cell Metabolism, anchetatorii de la Brigham and Women’s Hospital au efectuat un studiu controlat, încrucișat. S-a analizat efectul pe care mâncatul l-a avut mai târziu asupra senzației de foame, precum și asupra creșterii și pierderii în greutate.

Reclamă

Ei au descoperit că mâncatul mai târziu a crescut foamea. S-a redus, de asemenea, cantitatea de energie care a fost folosită în timp ce erai trează. De fapt, conform Medscape, a mânca cu patru ore mai târziu decât ai putea în mod normal afectează nivelul poftei de mâncare. E afectată de asemenea și rata de ardere a caloriilor. Influențează și stocarea grăsimilor și potențiala pierdere în greutate.

„Momentul meselor este unul dintre factorii importanți în gestionarea greutății”, spune Catherine Gervacio, dietetician înregistrat la Living.Fit, pentru Eat This, Not That!.

„Descoperirile acestui studiu arată cât de importantă este menținerea unei rate constante a metabolismului prin mâncarea constantă, la intervale regulate. Spre deosebire de popularitatea tot mai mare a postului, un interval regulat de masă de 3 până la 4 ore este încă ideal pentru a menține contant nivelul de zahăr din sânge și metabolismul într-un ritm constant.”

Ce sunt hormonii grelină și leptină

„Mâncatul mai târziu, așa cum a demonstrat studiul, afectează presupusa funcție naturală a hormonilor organismului”, spune Gervacio. „În special, hormonii grelină și leptina”.

Când vine vorba de primul, Gervacio explică că „grelina este cunoscută în mod popular ca „hormonul foamei”, deoarece stimulează apetitul”. Din această cauză, „când stomacul este gol, nivelul de grelină crește”. Gervacio subliniază că „acest lucru rezonează cu constatările studiului în care mâncatul mai târziu poate contribui la creșterea foametei și a apetitului. Poate duce la creșterea în greutate”.

„Leptina, pe de altă parte, este responsabilă pentru senzația de plenitudine”, spune Gervacio. „Studiul afirmă că mâncatul mai târziu scade nivelul leptinei, ceea ce înseamnă că „senzația de sațietate” scade. Când se întâmplă acest lucru, organismul poate avea nevoie în mod natural de mai multe alimente într-un timp mai scurt.”

În cele din urmă, Gervacio spune: „Fiecare persoană are o rată diferită de metabolism. Prin urmare, fiecare persoană are nevoie de un aport caloric zilnic și un raport de macronutrienți diferit. În afară de ora potrivită a meselor, cel mai bun mod de a pierde în greutate este să ai o dietă bine echilibrată. Ea trebuie să fie la intervale regulate, consecvente.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×