Reclamă

Orarul meselor poate afecta pierderea în greutate. Cum se întâmplă acest lucru, potrivit studiilor

Mâncatul suficient de devreme, în timp ce ai o dietă consistentă și echilibrată, te poate ajuta să pierzi în greutate. Din păcate, dacă vrei neapărat să slăbești, trebuie să știi că orarul meselor poate afecta pierderea în greutate.

Publicat: 17 ianuarie 2023, 7:30

Nu este întotdeauna ușor să stai la masă la ore programate, mai ales când ritmul zilnic este unul intens. Cu toate acestea, este important să fii atentă când mănânci. Doar așa te asigura că corpul tău rămâne în parametrii normali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Orarul meselor poate afecta pierderea în greutate

De fapt, știința continuă să ne arate că momentul meselor noastre poate avea un impact asupra obiectivelor noastre de scădere în greutate. Mâncatul la ore târzii poate face mai dificilă pierderea în greutate.

De exemplu, într-un mic studiu pe 20 de persoane publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, s-a constatat că cei care au luat cina la 21:00, față de cei care au mâncat la 18:00, au avut niveluri mai ridicate de zahăr în sânge în dimineața următoare.

Un alt studiu, publicat în Nutrients, a constatat că mâncatul mai târziu seara poate afecta pierderea în greutate. Capacitatea corpului de a arde calorii poate fi mai mică noaptea decât este în restul zilei.

Ai aici câteva metode prin care să accelerezi procesul de slăbire. Află ce poți face pentru o siluetă de invidiat, conform nutriționiștilor.

Reclamă

Ce spune cel mai recent studiu despre orarul meselor

Pe lângă această cercetare anterioară, un nou studiu tocmai a descoperit că mâncatul mai târziu în cursul zilei îți poate afecta metabolismul și hormonii. Aceștia, la rândul lor pot afecta pierderea în greutate.

În noul studiu care a fost publicat în Cell Metabolism, anchetatorii de la Brigham and Women’s Hospital au efectuat un studiu controlat, încrucișat. S-a analizat efectul pe care mâncatul l-a avut mai târziu asupra senzației de foame, precum și asupra creșterii și pierderii în greutate.

Reclamă

Ei au descoperit că mâncatul mai târziu a crescut foamea. S-a redus, de asemenea, cantitatea de energie care a fost folosită în timp ce erai trează. De fapt, conform Medscape, a mânca cu patru ore mai târziu decât ai putea în mod normal afectează nivelul poftei de mâncare. E afectată de asemenea și rata de ardere a caloriilor. Influențează și stocarea grăsimilor și potențiala pierdere în greutate.

„Momentul meselor este unul dintre factorii importanți în gestionarea greutății”, spune Catherine Gervacio, dietetician înregistrat la Living.Fit, pentru Eat This, Not That!.

„Descoperirile acestui studiu arată cât de importantă este menținerea unei rate constante a metabolismului prin mâncarea constantă, la intervale regulate. Spre deosebire de popularitatea tot mai mare a postului, un interval regulat de masă de 3 până la 4 ore este încă ideal pentru a menține contant nivelul de zahăr din sânge și metabolismul într-un ritm constant.”

Ce sunt hormonii grelină și leptină

„Mâncatul mai târziu, așa cum a demonstrat studiul, afectează presupusa funcție naturală a hormonilor organismului”, spune Gervacio. „În special, hormonii grelină și leptina”.

Când vine vorba de primul, Gervacio explică că „grelina este cunoscută în mod popular ca „hormonul foamei”, deoarece stimulează apetitul”. Din această cauză, „când stomacul este gol, nivelul de grelină crește”. Gervacio subliniază că „acest lucru rezonează cu constatările studiului în care mâncatul mai târziu poate contribui la creșterea foametei și a apetitului. Poate duce la creșterea în greutate”.

„Leptina, pe de altă parte, este responsabilă pentru senzația de plenitudine”, spune Gervacio. „Studiul afirmă că mâncatul mai târziu scade nivelul leptinei, ceea ce înseamnă că „senzația de sațietate” scade. Când se întâmplă acest lucru, organismul poate avea nevoie în mod natural de mai multe alimente într-un timp mai scurt.”

În cele din urmă, Gervacio spune: „Fiecare persoană are o rată diferită de metabolism. Prin urmare, fiecare persoană are nevoie de un aport caloric zilnic și un raport de macronutrienți diferit. În afară de ora potrivită a meselor, cel mai bun mod de a pierde în greutate este să ai o dietă bine echilibrată. Ea trebuie să fie la intervale regulate, consecvente.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×