Reclamă

Cât timp durează până începi să slăbești. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Te-ai întrebat vreodată cât timp durează până începi să slăbești? Dacă ai început o dietă de curând, s-ar putea ca rezultatele să nu apară atât de repede pe cât ți-ai fi dorit. Indiferent dacă vrei să slăbești pentru o ocazie specială sau pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești condiția fizică, pierderea în greutate este un obiectiv care nu se va întâmpla peste noapte.

Publicat: 16 ianuarie 2023, 5:00

Atunci când încerci să slăbești trebuie să-ți setezi așteptări cât mai realiste.  Specialiștii au descoperit o nouă metodă prin care poți să determini perioada de timp în care vei începe să slăbești. Află mai multe despre cele mai recente studii ale nutriționiștilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp durează până începi să slăbești

Pierderea în greutate apare atunci când consumi în mod constant mai puține calorii decât arzi în fiecare zi. Creșterea în greutate are loc atunci când mănânci în mod constant mai multe calorii decât arzi. Orice aliment sau băutură pe care o consumi conține un anumit număr de calorii.

Astfel, specialiștii spun că trebuie să fii atentă la felul în care îți gestionezi mesele, dar și activitatea fizică depusă din fiecare zi. Arderea caloriilor se împarte în mai multe component care determină cât timp durează până să începi să slăbești.

Rata metabolică de repaus reprezintă numărul de calorii de care corpul tău are nevoie pentru a menține funcțiile normale. Efectul termic al alimentelor se referă la culoriile folosite pentru a digera, absorbi și metaboliza produsele consumate.

Efectul termic ala ctivității reprezintă nmărul de calorii pe care le folosești în timpul exercițiilor fizice. Acești trei indicatori vor determina perioada în care vei începe să vezi schimbări pe cântar.

Reclamă

Dacă numărul de calorii pe care le consumi rămâne egal cu numărul de calorii pe care le ari, atunci te vei afla într-o perioadă de menținere a greutății. Dacă îți dorești să slăbești trebuie să creezi un echilibru caloric negativ, consumând mai puține calorii decât ari și arzând mai multe calorii printr-o activitate fizică.

Factorii care pot avea un impact asupra procesului de slăbire

Procesul de slăbire poate fi influențat de mai mulți factori. Ce trebuie să înțelegi este faptul că orice schimbare contează. Chiar și mersul pe jos te poate ajuta să pierzi în greutate, spun studiile. Scăderea numărului de kilograme poate fi influențat de vârsa pe care o ai.

Reclamă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, rata ta metabolică încetinește. Genul este și el important când vine vorba de procesul de slăbire. Femeile au, de obicei, un raport grăsime-mucșhi mai mare decât bărbații. Acest lucru înseamnă că femeile ar mai puține calorii decât bărbații în repaus.

Un studiu de 8 săptămâni care a inclus peste 2.000 de participanți la o dietă de 800 de calorii a constatat că bărbații au pierdut cu 16% mai multă greutate decât femeile.

Deficitul caloric este un alt lucru care poate influența procesul de slăbire. Caloriile consumate trebuie să fie mai puține decât cele arse într-o zi de activitate. La toți acești factori se adaugă și somnul. Un somn de calitate este crucial când vine vorba de procesul de slăbire, spun specialiștii de la Healthline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×