Reclamă

Alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare. Cum să-ți protejezi inima, potrivit specialiștilor

Specialiștii au anunțat lista cu alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare, pentru a știi cum să ai grijă de inima ta. Bolile de inimă sunt des întâlnite în cazul persoanelor care au un stil de viață dezechilibrat și agitat, potrivit studiilor.

Publicat: 13 ianuarie 2023, 6:05

Este esențial pentru tine să ai un plan alimentar variat care să conțină produse din cele cinci grupe importante. De asemenea, activitățile sportive, mișcarea și un stil de viață echilibrat sunt esențiale pentru un sistem cardiovascular sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare

Pentru a acorda o mai mare atenție în ceea ce privește alimentarea corpului tău cu hrană, trebuie să fii atentă la mai mulți factori. O dietă săracă este principalul factor de risc în cazul bolilor de inimă. Acestea se enumeră printre primele cauze de mortalitate din întreaga lume.

Relația cu hrana pe care o consumi are legătură cu felul în care te simți, gândești și funcționezi. Obiceiurile tale alimentare pot spune imediat ce fel de persoană ești, potrivit specialiștilor din domeniul nutriției.

Bolile de inimă rezultă din îngustarea arterelor care alimentează inima cu sânge. Depozitele de grăsime se acumulează, ulterior, în interiorul pereților, îngustând spațiul prin care circulă sângele către inimă.

Factorii care pot crește riscul de a dezvolta boli de inimă sunt multipli. Cu toate acestea, la fel de diferite sunt și metodele prin care poți să scazi aceste riscuri. Spre exemplu, dacă renunți la fumat ești pe drumul cel bun spre un sistem cardiovascular mai sănătos, scrie The Sydney Morning Herald.

Reclamă

Nucile

Nucile și semnințele sunt produse bogate în grăsimi sănătoase pentru organismul tău. Acestea sunt alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare și care te protejează și de alte probleme de sănătate. De asemenea, au proprități antioxidante și sunt un luptător de nădejde împotriva riscurilor de dezvoltare al bolilor de inimă.

Desigur, acestea trebuie consumate în cantitățile recomandate de nutriționiști pentru a nu depăși valorile calorice zilnice. Află mai multe despre beneficiile nucilor și cum protejează acestea sistemul nervos.

Reclamă

Reducerea consumului de sare

Pentru a evita să consumi sare, încearcă să-ți schimbi puțin obiceiurile alimentare. În loc să folosești sare pentru preparatele tale, apelează la ierburi aromatice și condimente prietenoase pentru sistemul digestiv.

De asemenea, aceste condimente vor oferi un gust aparte bucatelor tale și-i vei impresiona plăcut și pe cei dragi cu noul tău stil de viață.

Peștele gras

Din lista cu alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare nu poate să lipsească peștele gras. Macroul, tonul, sardinele și somonul conțin acizi grași omega-3. Studiile au demonstrat că un consum regulat și responsabil de pește va reduce nivelul de trigliceridele din corp. De asemenea, omega-3 ajută la îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge.

Fructele și legumele

Bogate în fibre, potasiu și antioxidanți, acestea oferă protecție împotriva bolilor de inimă. Pe lângă, fructele și legumele sunt esențiale pentru a beneficia de un nivel de energie optim pentru întreaga zi. Acestea ajută la dezvoltarea și susținerea sistemului imunitar și protejează sistemul digestiv.

Cerealele integrale

Pentru a-ți menține optimă sănătatea sistemului cardiovascular, vei avea nevoie de cerealele integrale. Acestea sunt bogate în fibre și au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă consumul de cereale integrale pentru a reduce riscul de boli de inimă. Alimentele cu nivelul ridicat de fibre solubile precum ovăzul, legumele și orzul sunt excelente pentru a reducere nivelului colesterolului total, scrie Better Health.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×