Reclamă

Miturile despre slăbit au fost demontate de un nou studiu

Mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult nu funcționează de fapt pentru scăderea în greutate. Acest sfat superficial poate face mai mult rău decât bine, sugerează un nou studiu. Dacă vrei să vezi schimbarea, iată ce trebuie să ai în vedere. Miturile despre slăbit au fost demontate de un nou studiu.

Publicat: 25 decembrie 2022, 6:08

Pentru unii, un control la medic nu pare mare lucru. Dar pentru milioane de oameni, inclusiv cei 42% dintre adulți care se încadrează sub umbrela „obezității” după standardele potențial inexacte ale indicelui de masă corporală (IMC), vizita la medic poate fi de mare ajutor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miturile despre slăbit au fost demontate de un nou studiu

Conform unui studiu publicat pe 13 decembrie 2022, în jurnalul Family Practice, cercetătorii spun că, în majoritatea cazurilor, medicii oferă pacienților sfaturi de slăbit care sunt mai abstracte decât acționabile, prea vagi pentru a fi benefice și nu întotdeauna susținute de știință.

În continuare, află mai multe despre cum au ajuns cercetătorii la această concluzie că mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult nu funcționează de fapt pentru scăderea în greutate.

Oamenii de știință spun că profesioniștii din domeniul medical ar trebui să țină cont de aceste noi informații.

O echipă de experți de la Universitatea Oxford din Anglia a investigat 159 de înregistrări audio ale consultațiilor dintre medicii generaliști și pacienții lor care aveau IMC crescut, aproape de obezitate. Sfaturile superficiale erau obișnuite, inclusiv îndrumări conform cărora o persoană ar trebui să „își schimbe puțin stilul de viață”.

Reclamă

Doar 20% dintre programări au inclus medici care oferă sfaturi despre cum oamenii să realizeze efectiv pierderea în greutate pe care o doreau.

Sugestiile comune au inclus următoarele sfaturi abstracte, care nu sunt susținute de știință:

  • Mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult;
  • Urcă pe scări;
  • Ai grijă ce mănânci;
  • Consumă mai puțini carbohidrați;
  • Folosește o aplicație pentru a urmări caloriile, astfel încât să poți monitoriza caloriile;
  • Fă exerciții atât cât îți permit articulațiile;
  • Fă-ți propria făină fără gluten, deoarece nu va avea zahăr.
Reclamă

Ce a descoperit acest nou studiu

„Analiza noastră identifică că clinicienii, în cea mai mare parte, nu oferă sfaturi eficiente. Prin urmare, chiar dacă pacienții ar urma sfatul, ar fi puțin probabil să piardă în greutate”, scriu cercetătorii în jurnal.

Este cu siguranță de înțeles de ce sfaturi mai personalizate și nuanțate sunt dificil de oferit. Deoarece sistemul medical actual este centrat pe tratament și pe boli, mai degrabă decât pe prevenție. E alocat foarte puțin timp în cursul școlii medicale pentru nutriție și activități fizice. Acesta este un alt motiv excelent pentru care este important să consulți experți specializați în aceste domenii. E ideal să apelezi la dieteticieni și kinetoterapeuți.

Ai aici câteva metode prin care să accelerezi procesul de slăbire. Ce poți face pentru o siluetă de invidiat.

În plus, medicii au adesea prea puțin timp pentru a cunoaște cu adevărat obiceiurile pacienților și alți factori externi care ar putea afecta bunăstarea generală.

„Medicii au nevoie de linii directoare clare despre cum să vorbească corect cu pacienții care suferă de obezitate și își doresc să slăbească”, spune Madeleine Tremblett, autorul principal al studiului și cercetător calitativ la Departamentul de Științe ale Sănătății Nuffield de la Universitatea din Oxford din Anglia.

„Acest lucru îi poate ajuta să evite amplificarea stereotipurilor stigmatizante. Să ofere un ajutor eficient pacienților care doresc să piardă în greutate.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×