Nu este nimic în neregulă cu rutinele de îngrijire a pielii. S-ar putea ca la un moment dat să-ți dai seama că ele nu fac altceva decât să micșoreze rapid suma din contul bancar. Vestea bună este că le poți înlocui cu alimente bogate în colagen. Acestea ajută corpul să producă proteina sa naturală anti-îmbătrânire.
Ce este colagenul și ce rol joaca în sănătatea articulațiilor
„Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism”, explică Marisa Moore, nutriționist la Spelman College. „Colagenul este prezent în piele, mușchi, os și țesuturile conjunctive. Joacă un rol cheie în sănătatea articulațiilor și în menținerea pielii suple și a elasticității acesteia. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen”, adaugă ea.
Ritmul de îmbătrânire diferă de la persoană la persoană. Pierderea colagenului variază în funcție de mai mulți factori, înclusiv mediul de viață și genetică, scrie healthline.com.
Pentru a te asigura că oferi corpului ingredientele necesare pentru a menține părul, pielea și unghiile sănătoase și strălucitoare, acesta este un articol cu cele bogate alimente în colagen care te pot ajuta.
Care este cea mai bună sursă de colagen
Este deja cunoascută ideea că alimentele pe care le consumi, felul în care le gătești, dar și cum mănânci, reprezintă o influență mare pentru sănătatea organismului.
Cele mai bune surse de colagen sunt alimentele bogate în vitamina Ca, zinc și cupru, pe care le poți obține din citrice, ardei, roșii și legume verzi. Cu toate că ai o mulțime de variante pentru a obține colagenul pe cale naturală, specialiștii spun că cea mai bună sursă de colagen pentru organism este supa de oase. Aceasta se poate prepara din oase de pui, vită sau porc și se poate condimenta în funcție de preferințe, fără restricții.
Măduva osoasă este bogată în vitaminele A și K, fier, seleniu, zinc, acizi grași și mangan.