Reclamă

Consumă alimente bogate în colagen pentru a avea articulații sănătoase

Majoritatea oamenilor, în special femeile sunt în căutarea rutinei perfecte de îngrijire a pielii pentru a preîntâmpina efectul de îmbătrânire. Pe lângă toate cremele și loțiunile disponibile pe piață, trebuie să consumi regulat alimente bogate în colagen.

Publicat: 9 octombrie 2021, 6:04 / Actualizat: 9 octombrie 2021, 13:51

Nu este nimic în neregulă cu rutinele de îngrijire a pielii. S-ar putea ca la un moment dat să-ți dai seama că ele nu fac altceva decât să micșoreze rapid suma din contul bancar. Vestea bună este că le poți înlocui cu alimente bogate în colagen. Acestea ajută corpul să producă proteina sa naturală anti-îmbătrânire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este colagenul și ce rol joaca în sănătatea articulațiilor

„Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism”, explică Marisa Moore, nutriționist la Spelman College. „Colagenul este prezent în piele, mușchi, os și țesuturile conjunctive. Joacă un rol cheie în sănătatea articulațiilor și în menținerea pielii suple și a elasticității acesteia. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen”, adaugă ea.

Ritmul de îmbătrânire diferă de la persoană la persoană. Pierderea colagenului variază în funcție de mai mulți factori, înclusiv mediul de viață și genetică, scrie healthline.com.

Pentru a te asigura că oferi corpului ingredientele necesare pentru a menține părul, pielea și unghiile sănătoase și strălucitoare, acesta este un articol cu cele bogate alimente în colagen care te pot ajuta.

Care este cea mai bună sursă de colagen

Reclamă

Este deja cunoascută ideea că alimentele pe care le consumi, felul în care le gătești, dar și cum mănânci, reprezintă o influență mare pentru sănătatea organismului.

Cele mai bune surse de colagen sunt alimentele bogate în vitamina Ca, zinc și cupru, pe care le poți obține din citrice, ardei, roșii și legume verzi. Cu toate că ai o mulțime de variante pentru a obține colagenul pe cale naturală, specialiștii spun că cea mai bună sursă de colagen pentru organism este supa de oase. Aceasta se poate prepara din oase de pui, vită sau porc și se poate condimenta în funcție de preferințe, fără restricții.

Măduva osoasă este bogată în vitaminele A și K, fier, seleniu, zinc, acizi grași și mangan.

Reclamă

Supa de oase se prepară într-un vas încăpător. Se pun la fiert aproximativ un kilogram și jumătate de oase din cele enumerate mai sus, cu sau fără țesut conjunctiv. Acestea se fierb timp de oră, perioadă în care supa se spumează mereu. Mai apoi poți adăuga legume precum doi morcovi, un păstârnac, o ceapă și o țelină.

Timpul aproximativ de fierbere al supei este de 2 ore. Un sfat: cu cât este fiartă mai mult, cu atât este mai gustoasă. Apoi se poate servi în funcție de preferințe, cu sau fără legume.

Alte alimente bogate în colagen natural pentru articulații sanatoase

Consumul de alimente bogate în colagen sau alimente care stimulează producția de colagen poate ajuta, de asemenea, la crearea aminoacizilor de care ai nevoie pentru a avea piele și articulații sănătoase.

Pește

Data viitoare când consumi somon de exemplu, îți recomandăm să-l mănânci cu tot cu piele. Peștele este o sursă excelentă de aminoacizi care produc colagen. Explicația este simplă. Te-ai întrebat vreodată de ce pielea unui pește este atât de netedă după ce îndepărtezi solzii? Pentru că acolo există cea mai mare cantitatea de colagen de tip 1, care reprezintă cea mai mare parte a colagenului din piele.

Ardei roșu

Vitamina C este una dintre substanțele principale care e implicată în sinteza colagenului. Ardeiul roșu gras este plin de astfel de substanțe. Și ardeii care au late culori sunt la fel de folositori pentru sănătatea organismului. Cu cât este mai copt un ardei, cu atât conține mai multă Vitamina C, ceea ce face ca ardeii roșii, care sunt de fapt ardei ajungi la procesul final de coacere să fie cei mai utili pentru producerea colagenului.

Roșii

Roșiile, în special cele coapte natural la soare, conțin de asemenea niveluri ridicate de vitamina C, atât de necesară pentru producerea colagenului. Acestea conțin și licopen antioxidant, care este deja cunoscut pentru ajutorul pe care îl oferă pielii în caz de arsuri solare.

Fructe de pădure

Și fructele de pădure sunt pe lista cu alimente bogate în colagen. Căpșuni, mure, zmeură, afine … toate conțin o doză excelentă de vitamina C care face minuni pentru piele. De asemenea, acestea conțin acid elagic care luptă împotriva deteriorării pielii din cauza razelor UV, potrivit cercetărilor.

Carne de vită

Dacă ești consumatoare de carne, atunci trebuie să-ți spunem că cea de vită are un conținut ridicat de zinc. Zincul este unul dintre ingredientele esențiale pentru producerea de colagen. Mai mult, carnea de vită conține trei dintre aminoacizii care alcătuiesc colagenul: glicină, prolină și hidroxiprolină.

Citricele

Un alt lucru important despre vitamina C este faptul că acest nutrient ajută la legarea aminoacizilor în timpul producției de colagen. Toți oamenii consideră că citricele aduc cea mai mare cantitate de vitamina C în organism. Cu toate acestea, o portocală de dimensiuni medii care 70 de mg de vitamina C. Valoarea zilnică recomandată pentru o femeie este de 75 de miligrame.

Cât de utile sunt pastilele cu colagen pentru articulații

În cazul în care iei în calcul să consumi pastile cu colagen, avem un sfat pentru tine. Niciodată nu trebuie să apelezi la acest lucru dacă nu ai consultat un medic specialist înainte. În cazul în care ai o alimentație echilibrată, cel mai probabil nu ai nevoie de suplimente alimentare.

Suplimentele care conțin colagen se găsesc cu ușurință pe piață și se regăsesc sub formă de pastile sau pudră. Cea din urmă poate fi adăugată în preparate de tip smoothie sau milk shake sau chiar în salate ori supe.

De asemenea, cremele cosmtice pe bază de colagen funcționează ca o barieră ce protejează pielea de factorii externi și radicalii liberi. Aceasta are și un rol de hidratare și împiedică uscarea tenului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×