Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă iei echinaceea în fiecare zi

De la gripă la îngrijirea pielii, află dacă luarea acestui supliment pe bază de plante este sau nu un remediu eficient. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă iei echinaceea în fiecare zi.

Publicat: 18 ianuarie 2023, 6:27

Dacă pandemia de COVID-19 ne-a învățat ceva, aceasta este importanța critică de a avea grijă de sistemul imunitar. Și, odată cu sezonul răcelii și gripei, acum este momentul să îți susții sistemul imunitar, astfel încât să poți rămâne sănătoasă și activă în aceste luni mai reci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, atunci când suferi de o boală, este esențial să te odihnești suficient, să bei multe lichide și să folosești remedii pe bază de plante pentru a te simți mai bine. Un astfel de remediu pe bază de plante pe care unii îl folosesc pentru a evita sau a scurta durata răcelii comune sau a gripei este echinaceea.

Ce este echinaceea și care sunt beneficiile ei

O plantă medicinală nativă americană, popularitatea echinaceei rezultă din reputația sa ca supliment pe bază de plante capabil să ajute la întărirea sistemului imunitar, la reducerea simptomelor răcelii și gripei și la combaterea infecțiilor. După cum raportează Spitalul Mount Sinai, multe studii au indicat că capacitatea echinaceei de a susține funcția imunitară, de a atenua durerea și de a calma inflamația datorită substanțelor active din care este compusă. Are proprietăți hormonale, antivirale și antioxidante care susțin sănătatea.

În timp ce echinaceea poate oferi multe beneficii potențiale pentru sănătate, rezultatele inconsecvente ale diferitelor studii care evaluează capacitatea sa de a preveni sau reduce simptomele răcelii comune, gripei sau altor infecții virale au rezultat în opinii mixte cu privire la potențiala eficacitate.

„Echinacea poate ajuta la reducerea șanselor de a răci”, spune Blanca Garcia, dietetician nutriționist înregistrat la HealthCanal. „Deși, nu există suficiente cercetări care să indice că echinacea poate trata sau vindeca orice boală”.

Reclamă

Având în vedere aceste inconsecvențe, s-ar putea să te întrebi dacă consumul zilnic de suplimente de echinaceea îți poate afecta sănătatea. Acest supliment pe bază de plante este bun pentru tine? Este nesigur? Este chiar eficient?

Echinacea poate susține sistemul imunitar

Echinacea este cunoscută pe scară largă pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar. Ea ajută în special pentru reducerea simptomelor răcelii comune și gripei. Cu toate acestea, cercetările asupra efectelor echinaceei asupra sistemului imunitar oferă rezultate mixte. Unele studii arată că planta poate diminua simptomele bolii. Te poate ajuta să te recuperezi mai repede, în timp ce altele sugerează că echinacea nu are niciun beneficiu. Cu toate acestea, echinaceea este în continuare un remediu sigur pe bază de plante. Nu strică să-l încerci atunci când simți că ai ceva.

Reclamă

„Echinacea poate fi luată ca supliment”, spune Garcia. „Majoritatea cercetărilor asupra echinaceei au fost orientate către beneficiile acesteia pentru problemele respiratorii superioare.”

Din păcate însă, echinaceea nu este considerată un nutrient esențial. Nu există limite inferioare sau superioare stabilite pentru o cantitate sigură de consumat. Deci, dacă decizi să încerci acest supliment pe bază de plante, Garcia sfătuiește să fii foarte selectivă cu privire la suplimentul pe care îl alegi.

„Dacă echinaceea este consumată ca supliment, există posibilitatea de inconsecvență în compozițiile chimice care pot face ca suplimentele să difere semnificativ”, spune Garcia. „Cea mai bună alegere ar fi o companie de producție cu testare terță parte pentru asigurarea calității și eficacitate.” Află ce se întâmplă cu corpul tău dacă iei echinaceea zilnic.

Poate ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor

Plantele de echinacea sunt bogate în antioxidanți, molecule care protejează celulele împotriva daunelor radicalilor liberi, numit și „stres oxidativ”. Radicalii liberi sunt substanțe nocive produse atunci când corpul digeră alimente nesănătoase sau este expus la substanțe chimice toxice. Un număr mare de dovezi spune că stresul oxidativ poate fi responsabil pentru mai multe boli cronice, inclusiv cancer, boli de inimă și diabet.

Din fericire, unii dintre antioxidanții găsiți în echinaceea, cum ar fi flavonoidele, acidul cichoric, acidul rosmarinic, pot ajuta la prevenirea radicalilor liberi. Îi pot împiedica să facă ravagii asupra sănătății celulare.

Îți poate îmbunătăți pielea și chiar reduce ridurile

Dacă suferi de eczeme sau alte afecțiuni ale pielii, echinaceea poate ajuta la rezolvarea problemelor de îngrijire. Într-un studiu din 2017 publicat în Journal of Dermatological Science, cercetătorii au concluzionat că cremele de îngrijire a pielii care conțin extract de echinacea purpurea au îmbunătățit simptomele eczemei și au ajutat sănătatea generală a pielii. Un alt studiu mai mic din 2010, publicat în International Journal of Cosmetic Science, a mai descoperit că produsele de îngrijire a pielii care conțin extracte de echinaceea pot hidrata pielea și chiar diminua aspectul ridurilor.

Efectele secundare ale consumului de echinaceea pe termen lung

Suplimentele de echinaceea sunt în general considerate sigure și au fost bine tolerate pentru utilizare pe termen scurt. În timp ce mulți oameni au considerat că echinacea este utilă pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor răcelii și gripei, nu este recomandat să iei acest supliment pentru o perioadă lungă de timp. Nici să te bazezi pe el ca un panaceu pentru toate bolile.

Potrivit lui Garcia, utilizarea pe termen lung a acestor suplimente poate declanșa uneori efecte secundare adverse minore.

„Unele efecte secundare raportate ale consumului excesiv pot fi probleme gastrointestinale. Te poți confrunta cu durere de stomac sau greață”, spune Garcia.

„Consumul pe termen scurt de echinaceea poate să nu provoace efecte secundare”, adaugă Garcia. Nu există suficiente cercetări pentru a sprijini utilizarea zilnică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×