Pentru a-ți consolida imunitatea, nutriționistul Jaclyn London recomandă să bei des ceaiuri pentru că acestea te pot hidrata de minune. Dacă răceala de iarnă te-a prins, cel mai bine ar fi să consumi câteva fructe și legume ce conțin apă.
Ceaiuri pe care le poți bea în sezonul rece
Pregătește-ți cănile preferate de ceai și cartea pe care o tot amâni, apoi fă-te comodă în canapeaua din living. Ia cu tine și o pătură micuță sau pune-ți șosetele pufoase. Până citești epilogul, ceaiul tău e gata. Aruncă o privire pe tipurile de ceai de mai jos și alege-ți preferatul pentru vremea rece.
Ceai de mentă
Contrar așteptărilor, ceaiul de mentă nu se bea doar când te supără stomacul. Ingredientul principal, menta, îți poate calma destul de rapid gâtul inflamat. Acest lucru se datorează efectului de anestezie pe care menta îl are. Oamenii de știință au descoperit în cercetările de laborator că planta are efecte antimicrobiale și antivirale semnificative.
Ceai de mușețel
Ne întoarcem în copilărie, când bunica ne făcea întotdeuna ceai de mușețel în diminețile de iarnă. Alege un sortiment local de miere pe care să-l adaugi acestui ceai. În scurt timp, relaxarea te va cuprinde și somnul se va instala mult mai repede. Ceaiul de mușețel este cunoscut pentru efectul calmant. Dacă răceala nu-ți dă pace, odihna sigur te va pune pe picioare.
Ceai de echinaceea
Ceaiul de echinaceea provine din America de Nord, dintr-o plantă mov folosită de Triburile Marii Câmpii. Studiile ne spun că șansele să prinzi o răceală scad considerabil dacă iei în mod regulat suplimente de echinaceea. Consumată sub formă de ceai, această plantă reduce riscul îmbolnăvirii cu până la 58%.