Reclamă

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă. Pentru că aproape orice urmă de murdărie este greu de îndepărtat, trebuie să ai în vedere următoarele practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei.

Publicat: 19 februarie 2021, 16:48
O femeie stă pe o canapea gri cu mâinile întinse la spate
Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă / Shutterstock

Serile cu filme, pizza și un pahar de vin sunt grozave, dar distracția se termină atunci când, din neatenție, pătezi canapeaua și este nevoie să o cureți în timp util pentru ca petele să nu se impregneze în țesătură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Există modalități eficiente de igienizare și eliminare a mirosurilor de pe o canapea fără utilizarea produselor de curățenie din magazin.

În unele cazuri poate fi necesar totuși să folosești o soluție mai puternică dacă petele sunt profund impregnate.

Citește eticheta

Nu toate canapelele se curăță la fel. Pentru că pot fi realizate din materiale diferite, piele, pânză sau lână, este recomandat să verifici informațiile de pe etichetă. În cazul în care eticheta cu instrucțiuni lipsește, poți găsi informațiile de bază pe internet.

Reclamă

Spală husele de pernă separat

Este ideal să poți scoate husele pernelor. Institutul American de Curățenie recomandă să le speli separat de alte haine, urmând pașii puși la dispoziție de producător. Este indicat să folosești apă la o temperatură scăzută pentru ca acestea să își păstreze culoarea și dimensiunile.

Folosește soluția de curățare potrivită

Reclamă

Indiferent că are sau nu huse detașabile, atunci când vrei să îți cureți canapeaua este important să folosești produse speciale pentru tipul de material din care aceasta este confecționată. Încă o dată, Institutul American de Curățenie menționează importanța verificării etichetei. Odată ce ai la îndemână soluția de curățare potrivită, aplic-o în locurile unde observi urme de murdărie sau pe întreaga suprafață. Este important să lași canapeaua să se usuce complet înainte de a o folosi din nou. 

Indicat este să o cureți temeinic și să lași geamurile sufrageriei deschise peste noapte pentru ca materialul să aibă timp suficient să se usuce. 

Folosește aspiratorul

Înainte de a curăța canapeaua, folosește un aspirator manual pentru a îndepărta firimiturile și orice alte particule libere. Acest lucru va face mai ușoară identificare și îndepărtarea petelor.

Folosește bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu se folosește doar în bucătărie. Este și un tratament eficient de curățare. Stropirea bicarbonatului de sodiu pe întreaga canapea va ajuta la îndepărtarea mirosurilor și la îndepărtarea mai eficientă petelor, potrivit Living Space.

Amestecă apa și sodiu în cantități egale într-un recipient. Lasă bicarbonatul să acționeze pe canapea timp de 15 până la 20 de minute. Odată ce bicarbonatul de sodiu a absorbit pe deplin pata, îndepărtează-l cu ajutorul unei perii. Și, ca și în cazul tuturor tipurilor de soluții de curățare, testeaz-o pe o secțiune a canapelei înainte de a o folosi pentru întreaga suprafață.

Usucă canapeaua cu un prosop moale

Tamponează toate zonele umede cu un prosop uscat pentru a absorbi orice urmă de soluție de curățare rămasă în materialul canapelei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×