Reclamă

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă. Pentru că aproape orice urmă de murdărie este greu de îndepărtat, trebuie să ai în vedere următoarele practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei.

Publicat: 19 februarie 2021, 16:48
O femeie stă pe o canapea gri cu mâinile întinse la spate
Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă / Shutterstock

Serile cu filme, pizza și un pahar de vin sunt grozave, dar distracția se termină atunci când, din neatenție, pătezi canapeaua și este nevoie să o cureți în timp util pentru ca petele să nu se impregneze în țesătură.

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Există modalități eficiente de igienizare și eliminare a mirosurilor de pe o canapea fără utilizarea produselor de curățenie din magazin.

În unele cazuri poate fi necesar totuși să folosești o soluție mai puternică dacă petele sunt profund impregnate.

Citește eticheta

Nu toate canapelele se curăță la fel. Pentru că pot fi realizate din materiale diferite, piele, pânză sau lână, este recomandat să verifici informațiile de pe etichetă. În cazul în care eticheta cu instrucțiuni lipsește, poți găsi informațiile de bază pe internet.

Reclamă

Spală husele de pernă separat

Este ideal să poți scoate husele pernelor. Institutul American de Curățenie recomandă să le speli separat de alte haine, urmând pașii puși la dispoziție de producător. Este indicat să folosești apă la o temperatură scăzută pentru ca acestea să își păstreze culoarea și dimensiunile.

Folosește soluția de curățare potrivită

Reclamă

Indiferent că are sau nu huse detașabile, atunci când vrei să îți cureți canapeaua este important să folosești produse speciale pentru tipul de material din care aceasta este confecționată. Încă o dată, Institutul American de Curățenie menționează importanța verificării etichetei. Odată ce ai la îndemână soluția de curățare potrivită, aplic-o în locurile unde observi urme de murdărie sau pe întreaga suprafață. Este important să lași canapeaua să se usuce complet înainte de a o folosi din nou. 

Indicat este să o cureți temeinic și să lași geamurile sufrageriei deschise peste noapte pentru ca materialul să aibă timp suficient să se usuce. 

Folosește aspiratorul

Înainte de a curăța canapeaua, folosește un aspirator manual pentru a îndepărta firimiturile și orice alte particule libere. Acest lucru va face mai ușoară identificare și îndepărtarea petelor.

Folosește bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu se folosește doar în bucătărie. Este și un tratament eficient de curățare. Stropirea bicarbonatului de sodiu pe întreaga canapea va ajuta la îndepărtarea mirosurilor și la îndepărtarea mai eficientă petelor, potrivit Living Space.

Amestecă apa și sodiu în cantități egale într-un recipient. Lasă bicarbonatul să acționeze pe canapea timp de 15 până la 20 de minute. Odată ce bicarbonatul de sodiu a absorbit pe deplin pata, îndepărtează-l cu ajutorul unei perii. Și, ca și în cazul tuturor tipurilor de soluții de curățare, testeaz-o pe o secțiune a canapelei înainte de a o folosi pentru întreaga suprafață.

Usucă canapeaua cu un prosop moale

Tamponează toate zonele umede cu un prosop uscat pentru a absorbi orice urmă de soluție de curățare rămasă în materialul canapelei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
2
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
Două fete frumoase poartă rochii lungi și se îmbrățișează în pădure
Horoscop
Soarele intră în zodia Gemeni pe 20 mai 2022. Pentru unii nativi se schimbă totul
Cel de-al doilea eveniment astrologic major al săptămânii are loc pe 20 mai 2022, atunci când soarele intră în zodia Gemeni. Fiecare zodie în parte va fi afectată, într-o mai mică sau mai mare...
5
Selena Gomez, în costum roz, la o conferință de presă despre Only Murders in the Building
Divertisment
Selena Gomez a fost fotografiată într-un trening alb în New York. Vedeta a ieșit să ia prânzul cu Sofia Carson
Selena Gomez a fost fotografiată într-un trening alb în New York. Artista a fost pozată în ținuta lejeră în timp ce petrecea amiaza în compania prietenei sale Sofia Carson. Vremea frumoasă și dorința de...
PARTENERI
×