Reclamă

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă. Pentru că aproape orice urmă de murdărie este greu de îndepărtat, trebuie să ai în vedere următoarele practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei.

Publicat: 19 februarie 2021, 16:48
O femeie stă pe o canapea gri cu mâinile întinse la spate
Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă / Shutterstock

Serile cu filme, pizza și un pahar de vin sunt grozave, dar distracția se termină atunci când, din neatenție, pătezi canapeaua și este nevoie să o cureți în timp util pentru ca petele să nu se impregneze în țesătură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Există modalități eficiente de igienizare și eliminare a mirosurilor de pe o canapea fără utilizarea produselor de curățenie din magazin.

În unele cazuri poate fi necesar totuși să folosești o soluție mai puternică dacă petele sunt profund impregnate.

Citește eticheta

Nu toate canapelele se curăță la fel. Pentru că pot fi realizate din materiale diferite, piele, pânză sau lână, este recomandat să verifici informațiile de pe etichetă. În cazul în care eticheta cu instrucțiuni lipsește, poți găsi informațiile de bază pe internet.

Reclamă

Spală husele de pernă separat

Este ideal să poți scoate husele pernelor. Institutul American de Curățenie recomandă să le speli separat de alte haine, urmând pașii puși la dispoziție de producător. Este indicat să folosești apă la o temperatură scăzută pentru ca acestea să își păstreze culoarea și dimensiunile.

Folosește soluția de curățare potrivită

Reclamă

Indiferent că are sau nu huse detașabile, atunci când vrei să îți cureți canapeaua este important să folosești produse speciale pentru tipul de material din care aceasta este confecționată. Încă o dată, Institutul American de Curățenie menționează importanța verificării etichetei. Odată ce ai la îndemână soluția de curățare potrivită, aplic-o în locurile unde observi urme de murdărie sau pe întreaga suprafață. Este important să lași canapeaua să se usuce complet înainte de a o folosi din nou. 

Indicat este să o cureți temeinic și să lași geamurile sufrageriei deschise peste noapte pentru ca materialul să aibă timp suficient să se usuce. 

Folosește aspiratorul

Înainte de a curăța canapeaua, folosește un aspirator manual pentru a îndepărta firimiturile și orice alte particule libere. Acest lucru va face mai ușoară identificare și îndepărtarea petelor.

Folosește bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu se folosește doar în bucătărie. Este și un tratament eficient de curățare. Stropirea bicarbonatului de sodiu pe întreaga canapea va ajuta la îndepărtarea mirosurilor și la îndepărtarea mai eficientă petelor, potrivit Living Space.

Amestecă apa și sodiu în cantități egale într-un recipient. Lasă bicarbonatul să acționeze pe canapea timp de 15 până la 20 de minute. Odată ce bicarbonatul de sodiu a absorbit pe deplin pata, îndepărtează-l cu ajutorul unei perii. Și, ca și în cazul tuturor tipurilor de soluții de curățare, testeaz-o pe o secțiune a canapelei înainte de a o folosi pentru întreaga suprafață.

Usucă canapeaua cu un prosop moale

Tamponează toate zonele umede cu un prosop uscat pentru a absorbi orice urmă de soluție de curățare rămasă în materialul canapelei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
O femeie care se uită în frigider, noaptea
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
fată frumoasă pe un lac ține o lună în mână într-un apus
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Șarlotă de căpșuni și pișcoturi pe un platou de sticlă
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI
×