Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă. Pentru că aproape orice urmă de murdărie este greu de îndepărtat, trebuie să ai în vedere următoarele practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei.

19 februarie 2021 la 16:48
O femeie stă pe o canapea gri cu mâinile întinse la spate
Sufrageria este probabil locul în care petreci cel mai mult timp alături de familie, iar canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă / Shutterstock

Serile cu filme, pizza și un pahar de vin sunt grozave, dar distracția se termină atunci când, din neatenție, pătezi canapeaua și este nevoie să o cureți în timp util pentru ca petele să nu se impregneze în țesătură.

Practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei

Există modalități eficiente de igienizare și eliminare a mirosurilor de pe o canapea fără utilizarea produselor de curățenie din magazin.

În unele cazuri poate fi necesar totuși să folosești o soluție mai puternică dacă petele sunt profund impregnate.

Citește eticheta

Nu toate canapelele se curăță la fel. Pentru că pot fi realizate din materiale diferite, piele, pânză sau lână, este recomandat să verifici informațiile de pe etichetă. În cazul în care eticheta cu instrucțiuni lipsește, poți găsi informațiile de bază pe internet.

Spală husele de pernă separat

Este ideal să poți scoate husele pernelor. Institutul American de Curățenie recomandă să le speli separat de alte haine, urmând pașii puși la dispoziție de producător. Este indicat să folosești apă la o temperatură scăzută pentru ca acestea să își păstreze culoarea și dimensiunile.

Folosește soluția de curățare potrivită

Indiferent că are sau nu huse detașabile, atunci când vrei să îți cureți canapeaua este important să folosești produse speciale pentru tipul de material din care aceasta este confecționată. Încă o dată, Institutul American de Curățenie menționează importanța verificării etichetei. Odată ce ai la îndemână soluția de curățare potrivită, aplic-o în locurile unde observi urme de murdărie sau pe întreaga suprafață. Este important să lași canapeaua să se usuce complet înainte de a o folosi din nou. 

Indicat este să o cureți temeinic și să lași geamurile sufrageriei deschise peste noapte pentru ca materialul să aibă timp suficient să se usuce. 

Folosește aspiratorul

Înainte de a curăța canapeaua, folosește un aspirator manual pentru a îndepărta firimiturile și orice alte particule libere. Acest lucru va face mai ușoară identificare și îndepărtarea petelor.

Folosește bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu se folosește doar în bucătărie. Este și un tratament eficient de curățare. Stropirea bicarbonatului de sodiu pe întreaga canapea va ajuta la îndepărtarea mirosurilor și la îndepărtarea mai eficientă petelor, potrivit Living Space.

Amestecă apa și sodiu în cantități egale într-un recipient. Lasă bicarbonatul să acționeze pe canapea timp de 15 până la 20 de minute. Odată ce bicarbonatul de sodiu a absorbit pe deplin pata, îndepărtează-l cu ajutorul unei perii. Și, ca și în cazul tuturor tipurilor de soluții de curățare, testeaz-o pe o secțiune a canapelei înainte de a o folosi pentru întreaga suprafață.

Usucă canapeaua cu un prosop moale

Tamponează toate zonele umede cu un prosop uscat pentru a absorbi orice urmă de soluție de curățare rămasă în materialul canapelei.

Recomandările CaTine.ro
1
O femeie care spală o tigaie încinsă la chiuvetă
Timp liber
De ce nu e recomandat să speli niciodată o tigaie încinsă cu apă rece
Ai observat cum, în timp, calitatea tigăii scade? Se deformează și începe să ardă jumătate din mâncare, iar cealaltă rămâne nefăcută. Poate ți s-a mai spus că nu e recomandat să speli niciodată o...
2
Kimberley Garner, apariție ravisantă pe covorul roșu la Cannes
Divertisment
Apariția sexy a lui Kimberley Garner la plajă. Cum s-a îmbrăcat modelul
Kimberley Garner a ales o destinație preferată de multe vedete pentru relaxare, plajele din Miami. Vedeta a ales un costum de baie care a atras toate privirile. Fotografii nu au putut trece cu vederea...
3
Paris Jackson pe covorul roșu îmbrăcată cu o rochie portocalie și o coroniță pe frunte
CaTine
Viața marcată de suferință a lui Paris Jackson
Moartea tatălui ei, Michael Jackson, a fost pentru Paris Jackson începutul unei perioade foarte lungi de suferință și autovătămare. Are doar 22 de ani, dar a trecut prin încercări prea dure pentru un adolescent....
4
icon
Statuete Oscar
Divertisment
Oscar 2021, lista scurtă a nominalizărilor: „Colectiv”, printre titlurile eligibile
Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat lista scurtă a nominalizarilor la Oscar 2021 pentru nouă categorii, inclusiv documentar și film internațional. „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost inclus la categoriile...
5
Meghan Markle, fotografiată altături de fiul său Archie și Prințul Harry, este însărcinată pentru a doua oară.
Divertisment
Meghan Markle este din nou însărcinată. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al doilea copil
Meghan Markle este din nou însărcinată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cuplului pentru agenția britanică de știri Press Association, duminică, 14 februarie. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al...
PARTENERI
×