Experții din domeniul sanitar trag un semnal de alarmă cu privire la stereotipurile create în jurul problemelor de sănătate. Mai precis, aceștia explică faptul că majoritatea oamenilor au o imagine complet diferită despre ce înseamnă să fii deprimată, care nu corespunde, de fapt, cu realitatea.
Semne care arată că ești deprimată
În cazul în care consideri că persoanele deprimate sunt mereu triste, au un nivel scăzut de energie și sunt negativiste, există o posibilitate să te înșeli, scrie Psychology Today. Dacă mergi la controale medicale anuale sau orice altă consultație medicală este posibil să fi fost testată și pentru depresie, fără să îți dai seama. Imaginea de sine pe care ți-o proiectezi în fața medicului îl vor ajuta să te descopere. De asemenea, activitățile zilnice pe care i le descri acestuia îi vor oferi rapid răspunsul pe care îl caută.
Specialiștii au explicat că oamenii se pricep foarte bine să își ascundă semnele de depresie. Chiar dacă recunoști faptul că ești depresivă, este posibil să ignori acest lucru pentru că nu pui accent pe ceea ce simți. Cercetările au demonstrat că despresia sugerează un cumul de factori sociali, biologici și psihologici. Stresul, traumele, abuzul sau durerea declanșează depresia. Mai mult decât atât, depresia are cauze ereditare, potrivit Geisinger.org. Psihologii au realizat o listă cu semne care arată că ești deprimată:
Te simți deconectată
Dacă te simți deconectată de lucrurile care sunt importante pentru tine, ai putea să experimentezi un simptom al depresiei. Chiar dacă viața ta este plină de oameni iubitori, idei creative și energii pozitive, nu te poți concentra pe acestea. Unul dintre motivele principale este faptul că presiunile din viața de zi cu zi te apasă. De asemenea, acestea îți stau mereu în cale.
Atunci când experimentezi pierderea valorilor, a pasiunilor sau a direcției în viață, vei simți un nivel ridicat de suferință. Din nefericire, această suferință îți acaparează întreaga atenție și ți-e greu să te concentrezi pe ceea ce este important. Află cum poți să-ți îmbunătățești starea de spirit.
Simți un decalaj între dorințe și ceea ce ai deja
Această metodă se aplică și în cazul în care ceea ce ești nu corespunde cu ceea ce vrei să fii. Mai precis, atunci când simți că nimic din ceea ce ești acum nu te mulțumește, ai putea să experimentezi un semn al depresiei. Desigur, este perfect normal să vrei să crești, să evoluezi și să te dezvolți, însă devine o problemă atunci când starea de angoasă se adâncește. Acest sentiment face parte din categoria cu semne care arată că ești deprimată.