Reclamă

Alimente care te ajută să ai o zi productivă. Ce să consumi la micul dejun

Îți recomandăm o serie de alimente care te ajută să ai o zi productivă mulțumită vitaminelor și mineralelor pe care le conțin. Este indicat ca aceste alimente să fie consumate la micul dejun pentru a te bucura de toată energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Publicat: 13 ianuarie 2023, 6:39

Pentru că este vorba de prima masă a zilei, aceasta trebuie să conțină vitamine, minerale și compuși sănătoși pentru a începe într-un mod excelent ziua. Micul dejun reface glucoza care a fost folosită pe timp de noapte. Aceasta contribuie la necesarul zinic de calorii și nutrienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care te ajută să ai o zi productivă

Aceste alimente au o capacitate incredibilă de a contribui la necesarul zilnic de calorii și nutrienți pentru a promova o mai bună sănătate a sistemului nervos. Micul dejun poate conține pentru unele persoane o omletă cu brânză și legume, în timp ce alte preferă un bol de ovăz cu fructe.

Rolul alimentelor pe care le consumi este acela de a-ți oferi vitalitate și senzație de sațietate până la următoarea masă a zilei. De asemenea, este important să alegi alimentele pe care vrei să le consumi la micul dejun pentru a te asigura dacă primești tot aportul necesar de vitamine și minerale.

Fibrele, antioxidanții și grăsimile benefice sunt estențiale pentru o viață sănătoasă. În timp ce unele pot fi benefice pentru funcția cerebrală, altele pot ajuta să ai un nivel de concentrare și de atenție mai bun.

Reclamă

Oatmeal

Acest aliment este extrem de preferat de majoritatea consumatorilor pentru micul dejun din motive simple. Este foarte ușor de făcut, iar fulgii de ovăz se mândresc cu o gamă variată de nutrienți. Aceștia contribuie la starea de sănătate generală, scad nivelul de colesterol din sânge și sunt incredibil de sățioși. Există o câteva alimente pe care nu este indicat să le pui în terciul de ovăz.

Iaurt grecesc

Similar cu fulgii de ovăz, iaurtul grecesc este un ingredient simplu, versatil și potrivit pentru micul dejun. Acesta are un conținut semnificativ de proteine. Este extrem de sățios, bogat în vitamine, minerale, prebiorice și susține sănătatea tractului digestiv, potrivit publicației Eat This Not That. Așadar, face parte din lista cu alimente care te ajută să ai o zi productivă.

Reclamă

Ouă

Aceste alimente sunt pline de proteine și contribuie la nivelul de sațietate pe tot parcursul zilei. Integrarea ouălelor în micul dejun este o modalitate perfectă pentru a avea parte de o zi plină de energie și productivitate.

În plus, ouăle conțin luteină, care este un antioxidant ce ajută la sănătatea ochilor. Sațietatea crescută, proprietățile antioxidante și versatilitatea sunt doar câteva motive pentru a vă bucura de ouă la micul dejun.

Semințele de cânepă

Acestea sunt pline de nutrienți, iar gustul lor se aseamănă cu aroma de nucă. Semințele de cânepă au un conținut semnificativ de grăsimi Omega-3. În plus, ceea ce este mai puțin cunoscut despre semințele de cânepă este că acestea au proprietăți benefice asupra sănătății mintale.

Mai exact, semințele au efect antidepresiv și antianxietate. Grăsimile Omega-3 au capacitatea de a reduce declinul mental și au proprietăți antiinflamatoare, potrivit Snack Nation.

Pentru a te bucura de beneficiile complete ale semințelor de cânepă, poți să le presari pur și simplu peste ovăz. O altă metodă la fel de bună, poți folosi semințele în băuturi precum smoothie-urile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×