Reclamă

Când e indicat să-ți speli părul. Sfaturi de la experți pentru un scalp curat

Părul sănătos necesită multă îngrijire, dar cât de des ar trebui să-l speli pe al tău? Printre sfaturile de la experți pentru un scalp curat se numără și când e indicat să-ți speli părul.

Publicat: 16 ianuarie 2023, 5:15
O femeie care își spală părul sub duș
A avea o rutină de spălare a părului poate fi ușor, nu pentru că ai nevoie, ci pentru că este ceea ce crezi că ar trebui să faci / Shutterstock

A avea o rutină de spălare a părului poate fi ușor, nu pentru că ai nevoie, ci pentru că este ceea ce crezi că ar trebui să faci. Dar, potrivit experților, în funcție de tipul de păr, spălarea frecventă a părului poate face mult mai mult rău decât bine.

Când e indicat să-ți speli părul

Indiferent dacă ai părul creț, aspru, afro sau gras, toate tipurile au propriile lor calități unice. Acestea îți oferă direcții clare pentru a-ți arăta cum să ai grijă de el.

Aflarea a ceea ce funcționează cel mai bine pentru părul tău necesită mult timp și răbdare. Dacă nu știi prea bine de unde să începi, s-ar putea să ajungi la a-ți spăla părul zilnic. Aceasta nu este însă întotdeauna cea mai bună opțiune.

Saul Meskin, expert în întreținerea părului a declarat pentru Express.co.uk: „Părul tău este conectat la scalp printr-un folicul. Acest folicul este conectat la glande care produc vitamine și umiditate. Dacă îți speli părul prea des, vei spăla toate uleiurile naturale din păr pe care le produc glandele. Asta înseamnă că nu vor mai transmite niciun beneficiu părului tău, lăsându-l fără viață și uscat”.

Expertul în păr Simone Thomas de la Simone Thomas Wellness a adăugat: „Eliminarea uleiurilor esențiale din păr reprezintă o problemă. Acest lucru poate duce la mătreață și la un scalp uscat. Din păcate, te poate face să te confrunți și cu mâncărime. De asemenea, îți poate face părul uscat, fragil și mai vulnerabil la rupere”.

Reclamă

Cât de des ar trebui spălat părul

Experții spun că ar trebui să îți speli părul numai atunci când este absolut necesar. Îți vei putea da seama dacă părul are nevoie sau nu de spălare doar trecând mâinile prin el. Dacă încă se simte moale și elastic, este probabil să nu aibă nevoie de spălare.

Deși recomandarea generală este de a-l spăla de maximum una sau două ori pe săptămână, experții spun că acesta ar trebui să fie spălat numai atunci când este vizibil gras. Dacă scalpul dă senzația de mâncărime sau există semne cauzate de murdărie, atunci este clar că este timpul pentru o spălare.

Reclamă

Pentru un scalp sănătos ai nevoie de sebum natural pentru foliculi sănătoși, iar spălarea părului în mai multe zile din săptămână va reduce acest lucru.

Care este cel mai bun mod de a reduce treptat la spălarea părului

Poți opta pentru tipul de abordare totul sau nimic, dar, ca și în multe lucruri în viață, dacă poți face schimbări treptate, vei intra într-un obicei nou și sănătos pentru care părul îți va mulțumi.

Dacă îți speli părul zilnic, încearcă să o faci o dată la două zile, cu intenția de a-l spăla de două până la trei ori pe săptămână pe termen lung.

De asemenea, poți schimba produsele pe care le utilizezi în prezent pentru a ajuta la încetinirea procesului de îngrășare. Acest lucru te va ajuta și la reducerea numărului de spălări.

Asigură-te însă că noul șampon este „ușor”, astfel încât să nu-ți îngreuneze părul, făcându-l să acumuleze murdărie. Sunt benefice de asemenea, produsele de styling pe bază de ulei, cum ar fi serurile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×