Reclamă

Când e indicat să-ți speli părul. Sfaturi de la experți pentru un scalp curat

Părul sănătos necesită multă îngrijire, dar cât de des ar trebui să-l speli pe al tău? Printre sfaturile de la experți pentru un scalp curat se numără și când e indicat să-ți speli părul.

Publicat: 16 ianuarie 2023, 5:15

A avea o rutină de spălare a părului poate fi ușor, nu pentru că ai nevoie, ci pentru că este ceea ce crezi că ar trebui să faci. Dar, potrivit experților, în funcție de tipul de păr, spălarea frecventă a părului poate face mult mai mult rău decât bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e indicat să-ți speli părul

Indiferent dacă ai părul creț, aspru, afro sau gras, toate tipurile au propriile lor calități unice. Acestea îți oferă direcții clare pentru a-ți arăta cum să ai grijă de el.

Aflarea a ceea ce funcționează cel mai bine pentru părul tău necesită mult timp și răbdare. Dacă nu știi prea bine de unde să începi, s-ar putea să ajungi la a-ți spăla părul zilnic. Aceasta nu este însă întotdeauna cea mai bună opțiune.

Saul Meskin, expert în întreținerea părului a declarat pentru Express.co.uk: „Părul tău este conectat la scalp printr-un folicul. Acest folicul este conectat la glande care produc vitamine și umiditate. Dacă îți speli părul prea des, vei spăla toate uleiurile naturale din păr pe care le produc glandele. Asta înseamnă că nu vor mai transmite niciun beneficiu părului tău, lăsându-l fără viață și uscat”.

Expertul în păr Simone Thomas de la Simone Thomas Wellness a adăugat: „Eliminarea uleiurilor esențiale din păr reprezintă o problemă. Acest lucru poate duce la mătreață și la un scalp uscat. Din păcate, te poate face să te confrunți și cu mâncărime. De asemenea, îți poate face părul uscat, fragil și mai vulnerabil la rupere”.

Reclamă

Cât de des ar trebui spălat părul

Experții spun că ar trebui să îți speli părul numai atunci când este absolut necesar. Îți vei putea da seama dacă părul are nevoie sau nu de spălare doar trecând mâinile prin el. Dacă încă se simte moale și elastic, este probabil să nu aibă nevoie de spălare.

Deși recomandarea generală este de a-l spăla de maximum una sau două ori pe săptămână, experții spun că acesta ar trebui să fie spălat numai atunci când este vizibil gras. Dacă scalpul dă senzația de mâncărime sau există semne cauzate de murdărie, atunci este clar că este timpul pentru o spălare.

Reclamă

Pentru un scalp sănătos ai nevoie de sebum natural pentru foliculi sănătoși, iar spălarea părului în mai multe zile din săptămână va reduce acest lucru.

Care este cel mai bun mod de a reduce treptat la spălarea părului

Poți opta pentru tipul de abordare totul sau nimic, dar, ca și în multe lucruri în viață, dacă poți face schimbări treptate, vei intra într-un obicei nou și sănătos pentru care părul îți va mulțumi.

Dacă îți speli părul zilnic, încearcă să o faci o dată la două zile, cu intenția de a-l spăla de două până la trei ori pe săptămână pe termen lung.

De asemenea, poți schimba produsele pe care le utilizezi în prezent pentru a ajuta la încetinirea procesului de îngrășare. Acest lucru te va ajuta și la reducerea numărului de spălări.

Asigură-te însă că noul șampon este „ușor”, astfel încât să nu-ți îngreuneze părul, făcându-l să acumuleze murdărie. Sunt benefice de asemenea, produsele de styling pe bază de ulei, cum ar fi serurile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×