Reclamă

Cum să mănânci pâine fără să te îngrași. Sfaturi utile de la nutriționiști

Nutriționiștii au dezvăluit cum să mănânci pâine fără să te îngrași. Aceștia au oferit câteva sfaturi utile pentru a te putea bucura de acest aliment și a avea în continuare silueta perfectă. Descoperă și tu cum poți include pâinea în dieta ta chiar și în perioadele în care vrei să slăbești.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 august 2023, 6:46 / Actualizat: 26 august 2023, 10:20

Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Este greu să-ți imaginezi o lume fără acest aliment delicios. Multe persoane renunță complet la consumul de pâine în speranța de a pierde în greutate. Cu toate acestea, specialiștii sunt de o cu totul altă părere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să mănânci pâine fără să te îngrași

Nutriționiștii susțin că nu este nimic greșit în a consuma pâine ocazional. Aceștia spun că trebuie să ai o dietă echilibrată, bogată în proteine și nutrienți, dar să includă și carbohidrați sănătoși.

Dacă te întrebi cum să mănânci pâine fără să te îngrași, află că specialiștii recomandă să nu consumi mai mult de două felii de pâine pe zi.

Aceștia recomandă să consumi pâinea alături de alimente bogate în proteine sau fibre. Doar 25 % din farfuria ta ar trebui să conțină pâine. Restul farfuriei ar trebui să fie plină cu alimente bogate în fibre și proteine.

De asemena, nutriționiștii recomandă să eviți pâinea albă și să o înlocuiești cu pâinea integrală sau cu pâinea cu semințe.

Reclamă

Acest tip de pâine poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, îți poate oferi energia necesară și ți-ar putea crește rata metabolică. Dacă înveți să o incluzi în mod corect în dieta ta, atunci pâinea te-ar putea ajuta cu adevărat să pierzi în greutate.

Sfaturi utile de la nutriționiști

O felie medie de pâine integrală conține între 50 și 70 de calorii, scrie BestHomeDiet.com. Aceasta este bogată în nutrienți benefici, conține vitamina B, fier, magneziu, zinc și vitamina E. Nu este necesar să mănânci pâinea simplă pentru a avea în continuare o siluetă de invidiat.

Reclamă

Poți să consumi feliile de pâine prăjită sau alături de puțin unt de arahide. Totodată poți include pâinea într-o rețetă delicioasă de avocado toast.

Tot ce trebuie să înțelegi este că pâine aalbă poate fi mult mai procesată și poate conține mult prea mult zahăr, fiind unul dintre motivele pentru care nutriționiștii recomandă pâinea integrală. Aceasta este mult mai bogată în nutrienți și are un conținut mai mic de calorii.

Studiile au arătat că nu toate tipurile de pâine sunt asociate cu creșterea în greutate și cu apariția grăsimii viscerale. Echilibrul este cel care contează cel mai mult în ceea ce privește consumul de pâine. Atunci când te orientezi spre a cumpăra produsul potrivit pentru tine, nutriționiștii recomandă să alegi produsele care conțin carbohidrați complecși.

Află mai multe despre beneficiile acestora și de ce este indicat să-i incluzi în dieta ta zilnică. Pierderea în greutate nu se face prin excluderea completă a unui aliment din dieta ta. Specialiștii spun că este important ca dieta să fie echilibrată și combinată cu un stil de viață activ. Sportul joacă un rol important în ceea ce privește pierderea în greutate. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×