Reclamă

Ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă. Ingredientul surprinzător de ieftin

Bucătării specialiștii au dezvăluit ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și mai gustoasă. Conform acestora, trebuie să ai în casă un simplu ingredient, unul extrem de ieftin. Vei obține la final o pâine fragedă și pufoasă, perfectă pentru orice masă a zilei.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 august 2023, 6:58

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară. Aceasta este nelipsită de pe mesele românilor, fie că este vorba de masa de prânz sau cea de seară. Pâinea însoțește o mulțime de rețete de mâncare și este ideală atunci când este pregătită în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă

Pâinea continuă să fie un aliment de bază în viața noastră. Aceasta este nelipsită de pe mese și bucură românii din întreaga țară.

Fiind un aliment nelipsit din viața noastră, bucătării specialiști s-au gândit să-ți ofere și câteva trucuri pentru a o pregăti chiar tu. Pentru a obține o pâine pufoasă, cu o crustă crocantă, dar moale la interior, ai nevoie de câteva ingrediente simple.

Făina joacă un rol extrem de important, dar nu doar aceasta. Bucătării specialiști susțin că există un ingredient secret care trebuie adăugat în timpul pregătirii aluatului perfect.

Dacă te întrebi ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă, află că aluatul tău ar trebui să conțină apă minerală. Secretul pentru a avea o textură pufoasă este acela de a pune apă minerală în compoziția clasică. Dioxidul de carbon din apa minerală devine un agent de creștere imediată a drojdiei.

Reclamă

Acest lucru conferă aluatului acea textură pufoasă și moale. Pe lângă miezul delicios, apa minerală are o contribuție importantă și asupra realizării unei cruste crocante.

Atunci când apa minerală este expusă temperaturilor înalte, aceasta degajă dioxidul de carbon și ajută la formarea unei cruste delicioase, susțin bucătării specialiști pentru publicațiile internaționale.

Pentru că ne dorim să-ți fim de ajutor, mai jos găsești și rețeta noastră pentru pâine de casă.

Reclamă

Cum prepari pâine de casă, pufoasă și gustoasă

Rețeta clasică este îmbunătățită cu ajutorul adăugării de apă minerală. Mai jos găsești lista completă cu ingredientele necesare și pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține o pâine perfectă.

  • 500 gr făină albă
  • 250 ml apă minerală
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • ½ linguriță de zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 20 ml de ulei

Începe prin a cerne făina și a lăsa-o la temperatura camerei pentru cel puțin jumătate de oră. În același vas adaugă și sarea, iar apoi cerne întreaga compoziție din nou. Într-un bol mai mic pune drojdia bine sfărâmată, apoi adaugă zahărul și amestecă cele două ingrediente, punând și 50 ml de apă caldă.

Lasă bolul cu maia deoparte până când aceasta se activează și își dublează volumul. Descoperă și o rețetă clasică de maia. Pentru pregătirea aluatului începe prin a crea loc în mijlocul făinii din bol și a adăuga maiaua cu drojdie.

Cu ajutorul mixerului special sau cu o spatulă începe amestecarea făinii cu maiaua, turând apa minerală treptat. La final poți adăuga și uleiul. Frământă până ai obtinut un aluat omogen și lasă-l la dospit pentru cel puțin o oră, la loc cald.

Pe masa de lucru presară făină și dă aluatului o formă alungită. Transferă-l într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament și lasă-l 15 minute să mai crească. Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Crestează ușor aluatul înainte de a-l introduce la cuptor. Coace pâinea pentru 40- 50 de minte la 175 de grade Celsius. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×