Reclamă

Ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă. Ingredientul surprinzător de ieftin

Bucătării specialiștii au dezvăluit ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și mai gustoasă. Conform acestora, trebuie să ai în casă un simplu ingredient, unul extrem de ieftin. Vei obține la final o pâine fragedă și pufoasă, perfectă pentru orice masă a zilei.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 august 2023, 6:58

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară. Aceasta este nelipsită de pe mesele românilor, fie că este vorba de masa de prânz sau cea de seară. Pâinea însoțește o mulțime de rețete de mâncare și este ideală atunci când este pregătită în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă

Pâinea continuă să fie un aliment de bază în viața noastră. Aceasta este nelipsită de pe mese și bucură românii din întreaga țară.

Fiind un aliment nelipsit din viața noastră, bucătării specialiști s-au gândit să-ți ofere și câteva trucuri pentru a o pregăti chiar tu. Pentru a obține o pâine pufoasă, cu o crustă crocantă, dar moale la interior, ai nevoie de câteva ingrediente simple.

Făina joacă un rol extrem de important, dar nu doar aceasta. Bucătării specialiști susțin că există un ingredient secret care trebuie adăugat în timpul pregătirii aluatului perfect.

Dacă te întrebi ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă, află că aluatul tău ar trebui să conțină apă minerală. Secretul pentru a avea o textură pufoasă este acela de a pune apă minerală în compoziția clasică. Dioxidul de carbon din apa minerală devine un agent de creștere imediată a drojdiei.

Reclamă

Acest lucru conferă aluatului acea textură pufoasă și moale. Pe lângă miezul delicios, apa minerală are o contribuție importantă și asupra realizării unei cruste crocante.

Atunci când apa minerală este expusă temperaturilor înalte, aceasta degajă dioxidul de carbon și ajută la formarea unei cruste delicioase, susțin bucătării specialiști pentru publicațiile internaționale.

Pentru că ne dorim să-ți fim de ajutor, mai jos găsești și rețeta noastră pentru pâine de casă.

Reclamă

Cum prepari pâine de casă, pufoasă și gustoasă

Rețeta clasică este îmbunătățită cu ajutorul adăugării de apă minerală. Mai jos găsești lista completă cu ingredientele necesare și pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține o pâine perfectă.

  • 500 gr făină albă
  • 250 ml apă minerală
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • ½ linguriță de zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 20 ml de ulei

Începe prin a cerne făina și a lăsa-o la temperatura camerei pentru cel puțin jumătate de oră. În același vas adaugă și sarea, iar apoi cerne întreaga compoziție din nou. Într-un bol mai mic pune drojdia bine sfărâmată, apoi adaugă zahărul și amestecă cele două ingrediente, punând și 50 ml de apă caldă.

Lasă bolul cu maia deoparte până când aceasta se activează și își dublează volumul. Descoperă și o rețetă clasică de maia. Pentru pregătirea aluatului începe prin a crea loc în mijlocul făinii din bol și a adăuga maiaua cu drojdie.

Cu ajutorul mixerului special sau cu o spatulă începe amestecarea făinii cu maiaua, turând apa minerală treptat. La final poți adăuga și uleiul. Frământă până ai obtinut un aluat omogen și lasă-l la dospit pentru cel puțin o oră, la loc cald.

Pe masa de lucru presară făină și dă aluatului o formă alungită. Transferă-l într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament și lasă-l 15 minute să mai crească. Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Crestează ușor aluatul înainte de a-l introduce la cuptor. Coace pâinea pentru 40- 50 de minte la 175 de grade Celsius. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×