Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară. Aceasta este nelipsită de pe mesele românilor, fie că este vorba de masa de prânz sau cea de seară. Pâinea însoțește o mulțime de rețete de mâncare și este ideală atunci când este pregătită în casă.
Ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă
Pâinea continuă să fie un aliment de bază în viața noastră. Aceasta este nelipsită de pe mese și bucură românii din întreaga țară.
Fiind un aliment nelipsit din viața noastră, bucătării specialiști s-au gândit să-ți ofere și câteva trucuri pentru a o pregăti chiar tu. Pentru a obține o pâine pufoasă, cu o crustă crocantă, dar moale la interior, ai nevoie de câteva ingrediente simple.
Făina joacă un rol extrem de important, dar nu doar aceasta. Bucătării specialiști susțin că există un ingredient secret care trebuie adăugat în timpul pregătirii aluatului perfect.
Dacă te întrebi ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă, află că aluatul tău ar trebui să conțină apă minerală. Secretul pentru a avea o textură pufoasă este acela de a pune apă minerală în compoziția clasică. Dioxidul de carbon din apa minerală devine un agent de creștere imediată a drojdiei.
Acest lucru conferă aluatului acea textură pufoasă și moale. Pe lângă miezul delicios, apa minerală are o contribuție importantă și asupra realizării unei cruste crocante.
Atunci când apa minerală este expusă temperaturilor înalte, aceasta degajă dioxidul de carbon și ajută la formarea unei cruste delicioase, susțin bucătării specialiști pentru publicațiile internaționale.
Pentru că ne dorim să-ți fim de ajutor, mai jos găsești și rețeta noastră pentru pâine de casă.