Reclamă

Top 10 cele mai bune gustări care te ajută în procesul de slăbire și au 100 de calorii

Top 10 cele mai bune gustări care te ajută în procesul de slăbire și au 100 de calorii. Potrivit nutriționiștilor, fructele de avocado, ouăle, mozzarella, popcornul și tonul se numără printre alimentele pe care le poți savura între mesele principale, fără să-ți faci griji pentru siluetă.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 1 august 2023, 6:41

Atunci când îți faci cumpărături pentru gustări, ar fi bine să fii atentă la trei factori principali. Produsele să fie bogate în fibre și proteine, dar să aibă relativ puține calorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 cele mai bune gustări care te ajută în procesul de slăbire

Fie că ai deja un regim de viață sănătos, fie că ești în plin proces de slăbit, corpul tău va răspunde diferit în funcție de proveniența caloriilor. De exemplu, 100 de calorii venite din apa minerală nu vor avea aceeași valoare ca 100 de calorii provenite dintr-o bucată de somon sau ton.

Alături de calorii, fibrele și proteinele au rolul de a-ți îmbunătăți starea de sațietate. Conform unor cercetări, acești nutrienți pot reduce aportul alimentar ulterior. Astfel, ei te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus. În rândurile de mai jos vei descoperi top 10 cele mai bune gustări care conțin 100 de calorii.

Untul de arahide – reprezintă o gustare delicioasă care poate savurată direct din lingură sau pe o bucată crocantă de pâine. O lingură de unt de arahide conține 96 de calorii. Publicat în „Nutrients“, un studiu din 2022 a dezvăluit că persoanele care au consumat unt de arahide ușor sărate de 2 ori pe zi înainte de mese au slăbit.

Humusul – este o cremă din fasole garbanzo, la care sunt adăugate mai multe condimente, printre care: tahini și ulei de măsline. Această gustare aromată are grăsimi sănătoase și fibre. Potrivit nutriționiștilor, două linguri de humus au aproape 82 de calorii. Astfel, poți să adăugi câteva felii de castraveți, morcovi sau jumătate de ardei gras. Dacă mai pui și puțin suc de lămâie și un strop de boia de ardei afumată se vor adăuga minime calorii, au titrat cei de la conform eatthis.com.

Reclamă

Descoperă o rețetă de post de humus din bucătăria orientală și una de hummus cu sfeclă roșie coaptă.

Mozzarella, ouăle și tonul, printre gustările care te ajută să slăbești

Mozzarella – parțial degresată. Această brânză deosebită este o modalitate excelentă de a încorpora proteine într-o gustare sănătoasă. O treime dintr-o ceașcă va furniza 85 de calorii. Și în acest caz poți să pui alături câteva legume crude pentru a încorpora fibre în gustare. Mai există posibilitatea de a o savura cu o bucată mică de pepene galben. Aceasta din urmă are doar 20 de caloriii.

Reclamă

Iaurtul grecesc – simplu și fără grăsimi, el reprezintă o altă gustare bogată în proteine. Conform sursei de mai sus, o ceașcă de aproape 156 de grame conține 92 de calorii și 16 grame de proteine. Poți pune câteva fructe de pădure pentru a-ți completa gustarea de 100 de calorii, iar deasupra, presari scorțișoară pentru un plus de aromă.

Ouăle. Nutriționiștii susțin că un ou mare are 72 de calorii. Acest lucru îți permite să îl asociezi cu un alt aliment pentru o gustare bine echilibrată. Ouăle furnizează proteine de înaltă calitate, grăsimi, carbohidrați, colină, seleniu, fier, vitamina B12, vitamina B2 și vitamina D.

Tonul. O cutie de 107 grame de ton conține sub 100 de calorii. Specialiștii îți recomandă să amesteci tonul cu suc de lămâie, un sos iute și alte condimentele preferate. Poți servi peștele pe felii de castraveți sau în frunze de salată verde.

Fructele de avocado, edamame și popcornul te ajută să slăbești

Avocado. Toată lumea știe că acest fruct este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, minerale, vitamine și este sărac în carbohidrați, a scris Healthify Me. O treime dintr-un avocado are 107 calorii și poate fi savurat singur sau cu condimente simple.

Pastrama de vită. O bucată mare conține 82 de calorii și aproape 7 grame de proteine, ceea ce o face o altă opțiune sațioasă. Nutriționiștii spun că acest preparat poate avea un conținut ridicat de sodiu, motiv pentru care trebuie să alegi soiuri cu un nivel scăzut de sodiu. De asemenea, fii atentă la zahărul adăugat, pentru că unele sosuri pot avea o cantitate mai mare decât altele.

Edamame. Reprezintă denumirea pe care o au în Japonia boabele de soia neajunse la maturitate. Spre deosebire de multe dintre legume, edamame au multe proteine. O porție de 100 de grame de păstăi edamame îți va oferi 109 de calorii și 11 grame de proteine.

Popcornul. În trei căni de floricele de porumb se găsesc 92 de calorii. Deși, ele nu sunt cunoscute pentru conținutul de proteine, trei căni de floricele de porumb vor oferi puțin sub 4 grame de fibre, având o valoare ridicată de sațietate. Dacă îți place, poți presăra parmezan peste ele pentru încă 10 calorii și un plus de aromă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×