Reclamă

Alimente care nu îngrașă. Ce poți consuma dacă ești la dietă

Atunci când ne aflăm la dietă încercăm să consumăm cât mai multe alimente care nu îngrașă. Vara se apropie și ne dorim să avem o siluetă de invidiat. Cu toate acestea, fără un stil de viață sănătos, schimbările nu vor apărea foarte rapid.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 mai 2023, 6:20
O farfurie plină cu alimente care nu îngrașă alături de un bol cu salată verde
Atunci când ne aflăm la dietă încercăm să consumăm cât mai multe alimente care nu îngrașă. Vara se apropie și ne dorim să avem o siluetă de invidiat / Shutterstock

Pe lângă dietă este important să ai și o rutină de exerciții fizice pusă la punct. Sportul și alimentația coexistă împreună pentru ca la final să ai parte de rezultatele mult visate. Nutriționiștii susțin că există și câteva trucuri de slăbire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care nu îngrașă

Dacă îți dorești să slăbești rapid și sănătos, atunci este indicat să consumi mai multe alimente care nu îngrașă. Aceste alimente fac parte din lista de produse care au un conținut sărac de calorii, dar care sunt extrem de bogate în nutrienți benefici organismului.

Dacă ți-ai propus să intri la dietă înainte de vacanța de vară, atunci acesta este ghidul ideal pentru tine. Nutriționiștii îți vin în ajutor și îți explică ce produse poți consuma pentru a vedea rezultate vizibile într-un timp cât mai scurt.

Pentru a pierde în greutate este necesar să te afli în deficit caloric, susțin specialiștii pentru Healthline. Cu oate acestea, deficitul calorii nu înseamnă să-ți restricționezi complet mesele.

Uneori poate însemna o combinație nouă de alimente care să conțină mai puține calorii, dar care să fie mult mai sățioase. Mai jos îți prezentăm o listă de opțiuni ideale pentru dietele de vară.

Reclamă

Salatele

Salatele sunt ideale în perioada sezonului de vară. Legumele sunt prezente pe toate tarabele de la piață sau în supermarket. Există o varietate de rețete pe care le poți prepara pentru a avea parte de o masă gustoasă și sănătoasă.

Salata este sățioasă și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Este recomandat să consumi alături de salata ta și o sursă de proteină.

Reclamă

Poți face o salată cu piept de pui la grătar și crutoane sau o salată în care să incluzi puțin tot. Indiferent de combinația pe care  alegi încearcă să ai în saltata toți nutrienții necesari organismului tău.

Brânza cottage

Brânza cottage este ideală pentru momentele în care ai poftă de o gustare rapidă și sănătoasă. Aceasta se află pe lista de brânzeturi care nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Este hrănitoare, dar săracă în calorii. În plus, această brânză are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Poți combina brânza cottage cu legumele tale preferate. Este ideală alături de castraveți sau ardei gras.

Supele

Supele sunt ideale pentru masa de prânz, mai ales dacă vrei să consumi alimente care nu îngrașă. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți și nu conțin foarte multe calorii. În plus, supele sunt ideale pentru momentele în care trebuie să te hidratezi. Ajută la reglarea sănătății sistemului digestiv și îmbunătățește buna funcționare a acestuia.

Ouăle

Despre ouă au existat o mulțime de discuții de-a lungul timpului. Unii experți susțin că acestea nu sunt recomandate din cauza faptului că ar putea crește colesterolul din sânge.

Studiile din ultimi an demonstrează că aceste produse au de fapt o mulțime de beneficii pentru sănătate, mai ales dacă sunt consumate cu măsură. Sunt bogate în proteine și îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Peștele

Nu este nicio surpriză faptul că nutriționiștii au inclus acest produs pe lista lor de alimente care nu îngrașă. Peștele este bogat în nutrienți și proteine, dar are un număr mai mic de calorii decât carnea de vită. Acesta poate fi consumat în combinație cu legume delicioase pregătite la grătar.

Dacă te gândești ce să incluzi în dieta ta pentru vara aceasta, atunci peștele nu ar trebui să lipsească de pe lista ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×