Reclamă

Gustări pentru persoanele care suferă de diabet. Opțiuni sănătoase și hrănitoare, înainte de culcare

Dacă te confrunți cu diabetul, atunci ar trebui să îți alegi cu mare atenție gustările. Nutriționiștii îți vin în ajutor și de această dată. Aceștia îți oferă o listă de gustări pentru persoanele care suferă de diabet, perfecte pentru a fi consumate înainte de culcare.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 mai 2023, 0:52 / Actualizat: 20 mai 2023, 6:48

Înainte de culcare se recomandă să ai o rutină bine pusă la punct. Corpul și mintea ar trebui pregătite pentru odihnă. Poți face o baie caldă și te poți relaxa cu o gustare hrănitoare și delicioasă. Persoanele cu diabet ar trebui să fie mult mai atente la ceea ce consumă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări pentru persoanele care suferă de diabet

Indiferent dacă ai diabet de tip 1 sau tip 2, nutriționiștii susțin că poți lua o mică gustare înainte de culcare. Specialiștii susțin că înainte de a-ți face un meniu de gustări trebuie să te consulți cu medicul tău specialist. Anumite gustări pot ajuta la menținerea nivelului zahărului din sânge.

Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge pot avea efecte dăunătoare asupra organismului, nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung. O gustare înainte de culcare te poate ajuta inclusiv cu reglarea somnului.

O gustare mică și echilibrată te poate ajuta să nu te trezești în toiul nopții din cauza poftei de mâncare. Foamea ar putea duce la un somn dificil și perturbat de producția de hormoni responsabili pentru pofta de mâncare.

În plus, deficiența de somn poate crește nivelul hormonilor de stres care la rândul lor, pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge, arată studiile. Totul se transformă astfel într-un cerc vicios. Glicemia crescută poate provoca dureri de cap, sete crescută și oboseală.

Reclamă

Avocado cu pâine prăjită

Această gustare poate fi consumată chiar și de către persoanele care suferă de diabet. Avocado este un fruct care este în mod natural bogat în fibre și plin de grăsimi sănătoase, care sunt bune pentru inimă și pentru controlul nivelului zahărului din sânge.

Avocado poate fi servit cu o felie de pâine integrală, susțin nutriționiștii. Cerealele integrale au un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge.

Reclamă

Pâine integrală cu unt de arahide

O altă idee de gustare cu pâine integrală, fie prăjită, fie ca atare. Nutriționiștii recomandă să folosești pâine 100% din cereale integrale. O felie de pâine din cereale integrale ar trebui să conține cel puțin 2 grame de fibre. Această gustare este săracă în calorii, dar bogată în nutrienți.

Untul de arahide este bogat în grăsimi sănătoase, dar trebuie consumat cu mare atenție. O astfel de combinație poate fi ideală pentru o gustare înainte de noapte.

Iaurt cu afine

Iaurtul grecesc este recomandat în asociere cu afinele Iaurtul este bogat în proteine, iar afinele sunt bogate în antioxidanți. Astfel de gustări pot ajuta la reglarea nivelului de energie și la reglarea glicemie. Iaurtul oferă nenumărate beneficii pentru sănătate, în plus este o gustare sănătoasă și sățioasă. Iaurtul grecesc în combinație cu fructele este ideal pentru orice persoană, susțin nutriționiștii.

Fructele de pădure nu doar că sunt bogate de fibre, ci conțin și o cantitate mare de antioxidanți. Descoperă o listă cu alimente bogate în antioxidanți.

Cum îți dai seama dacă ai nevoie de o gustare

Nutriționiștii sugerează persoanele care suferă de diabet să-și monitorizeze glicemia în diferite momente ale zilei. Aceștia recomandă monitorizarea glicemiei chiar și înainte de culcare.

După ce ai aceste date poți discuta cu medicul specialist pentru a monitoriza fluctuațiile glicemiei și pentru a determina dacă ai nevoie de o gustare înainte de seară.

Dacă ai nivelul zahărului din sânge ridicat dimineața, se recomandă să eviți gustarea zilnică, mai ales dacă aceasta este bogată în carbohidrați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×