Studiile au arătat că țelina ajută la reducerea inflamației din organism și la reducerea riscului de apariție a bolilor cronice cum ar fi cancerul sau bolile de inimă. Consumul de țelină a fost asociat cu prevenirea hipertensiunii arteriale și cu reglarea nivelului de colesterol. Descoperă în cele ce urmează mai multe despre beneficiile acestei legume.
Beneficiile consumului de țelină
Beneficiile consumului de țelină pot include, de asemenea, susținerea sănătății sistemului nervos, a funcțiilor cognitive, dar și a funcțiilor respiratorii. Țelina este ideală pentru a fi consumată vara. Este o legumă ce poate fi inclusă cu ușurință într-o mulțime de preparate sănătoase și delicioase.
Multe alte beneficii notabile ale țelinei sunt atribuite conținutului bogat de vitamine și minerale. Majoritatea studiilor s-au referit la consumul semințelor de țelină și la extractul din frunzele acestora. Țelina poate ajuta, de asemenea, la tratarea unor afecțiuni precum: boala hepatică, problemele tractului urinar, gută, tulburări digestive și insomnie.
Reduce inflamația din organism
Țelina este bogată dintr-o varietate de compuși vegetal antiinflamatori și antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și la prevenirea apariției cancerului prin eliminarea radicalilor liberi din organism. Un studiu a sugerat că țelina poate fi ideală pentru a reduce apariția bolilor cronice.
Țelina este bogată în acid ferulic, luteolină, acid cafeic și saponina. Descoperă mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți.
Ajută la reglarea presiunii arteriale
Țelina și frunzele acesteia sunt ideale pentru persoanele care se confruntă din cauza problemelor de hipertensiune arterială. Sucul de țelină, sfeclă și castravete este ideal pentru astfel de probleme. Descoperă mai multe și despre beneficiile sucului verde.