Reclamă

Efectele alimentelor picante asupra organismului tău. Prin ce procese trece corpul după o astfel de masă

Multe persoane sunt iubitoare ale mâncărurilor picante. Câți dintre noi ne-am confruntat cu disconfort abdominal după ce am consumat alimente picante? Specialiștii au dezvăluit efectele alimentelor picante asupra organismului tău. Vezi ce se întâmplă în corp atunci când optezi pentru o astfel de masă.  

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 mai 2023, 6:30 / Actualizat: 9 mai 2023, 10:03

Consumul alimentelor picante poate duce la apariția unor serii de evenimente în organismul tău.Prima senzație pe care o ai atunci când consumi un aliment condimentat este cea de furnicături la nivelu buzelor și a limbii. Pe măsură ce consumi alimente picante, poți observa cum temperatura corpului tău crește.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele alimentelor picante asupra organismului tău

Unele persoane sunt mare iubitoare ale alimentelor picante. Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că alimentele picante pot deveni problematic pentru organism, mai ales dacă sunt consumate în exces. Alimentele condimentate provoacă o serie de reacții la nivelul organismului.

Pentru început vei experimenta senzația de usturime sau furnicături la nivelul buzelor și a limbii. Mai apoi poți observa că trupul tău începe să transpire.

Alimentele cu adevărat picante conțin compuși care se leagă de receptorii nervoși din tractul gastrointestinal.

Unul dintre acești compuși este capsaicina. Acest compus trimite un semnal către creier atunci când este consumat. Studiile susțin că acești compuși trimit semnale similare cu cele ale momentelor în care ai intra în contact cu căldura, acesta ar fi unul dintre motivele pentru care e posibil să începi să transpiri.

Reclamă

Compusul numit capsaicină păcălește organismul astfel încât acesta să creadă că temperatura sa a crescut. În acest punct, creierul încearcă să scadă temperatura corpului, lucru care duce la apariția procesului de transpirație.

Alimentele picante pot fi benefice pentru organism, dacă sunt consumate cu măsură. Însă unele persoane pot avea sensibilitate la alimente mult prea condimentate.

Această sensibilitate se poate manifesta sub formă de inflamații, arsuri la stomac, dureri de stomac și multe altele. Descoperă mai multe și despre alimentele care îți usucă buzele.

Reclamă

Ce beneficii pot avea alimentele picante asupra organismului

Nutriționiștii susțin că alimentele picante pot avea și beneficii asupra organismului. Acestea pot ajuta la creșterea ratei metabolice.

Rata metabolică ajută la transformarea caloriilor în energie. Alt studiu din 2022 a arătat că aportul consumului de ardei iute poate fi asociat cu reducerea acumulării de calciu în pereții arterelor coronare. Acestea sunt responsabile pentru furnizarea sângelui către inimă.

Mai multe studii îndrăznețe încearcă să descopere dacă alimentele condimentate pot scădea riscul apariției de cancer sau pot crește acest risc. Există studii modeste care susțin că persoanele care consumă zilnic ardei iute ar putea avea un risc mai crescut de dezvoltare a cancerului esofagian.

Mai multe cercetări în acest domeniu sunt necesare înainte ca specialiștii să tragă anumite concluzii. Totuși, un lucru pare să fie cert.

Alimentele condimentate ar trebui consumate cu moderație, recomandă specialiștii. Persoanele care au o sensibilitate la aceste alimente ar trebui să se consulte cu medicul specialist înainte de a alege să le consume.

Este bine să condimentam preparatele pe care le gătim, însă trebuie să facem acest lucru cu măsură, mai ales dacă suferim de o sensibilitate a stomacului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×