Reclamă

Alimente care îmbătrânesc pielea. Nutriționiștii recomandă să le consumi cu moderație

Este foarte posibil să consumi alimente care îmbătrânesc pielea, fără să îți dai seama. Dermatologii și nutriționiștii sunt de părere că dieta alimentară va avea mereu un cuvânt de spus atunci când vine vorba de sănătatea pielii tale. Anumite produse pot accelera îmbătrânirea tenului.

Publicat: 10 martie 2023, 6:15

În timp ce cremele hidratante, măștile faciale și serul anti-îmbătrânire reprezintă un ajutor împotriva îmbătrânirii, ceea ce consumi are o importanță și mai mare în raport cu pielea ta. La fel de periculoase sunt și produsele de îngrijire alese necorespunzător nevoilor pielii tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care îmbătrânesc pielea

Pielea ta se poate simți uscată și lipsită de vitalitate din mai multe motive. Fie că ești obosită și nu te odihnești cum trebuie, ori nu te hidratezi corespunzător, trebuie să ai în vedere că este foarte important să-ți protejezi pielea de factorii de stres. Petrecerile până în zori, timpul de expunere la soare, dar și alimentația, sunt procese care accelerează îmbătrânirea pielii.

Pentru a te proteja de soare, vei folosi o cremă hidratantă cu factor mare de protecție. Însă ce vei face în cazul obiceiurilor alimentare pe care le ai? Nutriționiștii vin în ajutorul tău și îți explică ce alimente care îmbătrânesc pielea trebuie să eviți.

Dulciurile

Zahărul este unul dintre inamicii principali al pielii, dar și al dinților. Potrivit studiilor, zahărul provoacă glicarea colagenului, degradându-l în timp. Descompunerea colagenului din organism este factorul principal al îmbătrânirii rapide.

Reclamă

Pe măsură ce colagenul și elastina devin tot mai rigide, pielea își pierde din proprietățile sale. Evident, vor fi tot mai pronunțate liniile fine, ridurile, dar și căderea părului, scrie Vogue.com.

Alcoolul

Un ficat sănătos înseamnă o piele sănătoasă, spjun dermatologii. Atunci când ficatul funcționează bine, toxinele care ar putea afecta pielea sunt eliminate în mod natural de organism.

Reclamă

Dar dacă toxinele se acumulează în ficat și nu sunt descompuse în mod corespunzător, pielea ta poate dezvolta o varietate de probleme, precum acneea, uscăciune și riduri. De asemenea, studiile spun că alcoolul poate crește riscul de rozacee, o afecțiune a pielii care vă poate face predispus la înroșirea ei. În plus, alcoolul afectează și nivelul de hidratare al organismului, fiind inclusiv un inamic al somnului de calitate.

Vinul alb

Vinul alb face parte dintr-o categorie mai specială de alimente care îmbătrânesc pielea, din cauza nivelului său ridicat de aciditate. Această caracteristică afectează, în mare măsură și sănătatea dinților, deoarece acidul din vinul alb deteriorează rapid smalțul.

Carnea la grătar

Părțile mai arse de pe burgerul tău s-ar putea să-ți afecteze serios pielea. Aceste părți mai arse conține hidrocarburi pro-inflamatorii compuși care favorizează inflamația. Așadar, poate reprezenta o problemă, deoarece inflamația distruge colagenul din piele.

În mod evident, nu spune nimeni că nu mai ai voie să te atingi de carnea făcută pe grătar, important este să o consumi cu moderație. Află ce alimente stimulează producția de colagen în organism

Alimente bogate în conținutul de sare

Corpul uman are nevoie de aproximativ 500mg de sodiu într-o zi, pentru a asigura funcțiile esențiale ale organismului precum contracțiile și relaxarea mușchilor, menținerea echilibrului de apă și minerale.

Cu toate acestea, consumul de prea multă sare poate duce la riscuri grave, cum ar fi hipertensiunea arterială și bolile de inimă; de asemenea, poate provoca retenție de apă, adică atunci când corpul dumneavoastră reține excesul de apă.

Mâncarea picantă

Alimentele picante agravează pielea predispusă la rozacee, dar pot face rău și în timpul menopauzei. Deoarece mâncarea picantă dilată vasele de sânge, persoanele care trec prin menopauză pot constata că pielea lor are un aspect pătat în această perioadă, scrie Health.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×