Reclamă

7 legume bogate în proteine. Specialiștii spun că au aceleași beneficii ca ouăle

Ai nevoie de proteine pentru mai multe funcții ale corpului. Așa că încearcă 7 legume bogate în proteine pentru a îndeplini cerințele zilnice de nutrienți, vitamine și minerale ale organismului. E foarte important să incluzi legume la fiecare masă.

Publicat: 6 mai 2023, 7:29

Legumele nu numai că fac mesele mai atrăgătoare și mai delicioase, dar se asigură și că organismul primește o varietate mai mare de nutrienți vitali. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sugerează că legumele verzi sunt mai dense în nutrienți atunci când vine vorba de consumul de legume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

7 legume bogate în proteine

Ei bine, nu se poate nega că acest lucru este adevărat, dar dieta ta ar trebui să se concentreze pe toți nutrienții de care organismul tău are nevoie. Dacă ești vegetariană și cauți modalități de a adăuga proteine în dieta ta, încearcă aceste 7 legume bogate în proteine.

Proteina este o componentă esențială a tuturor celulelor corpului tău. Este utilizată pentru a construi și repara țesuturi, precum și pentru a produce enzime și hormoni. Proteina este necesară pentru creșterea oaselor, mușchilor, pielii și sângelui și servește ca sursă de energie.

Proteinele transportă hemoglobina, care furnizează oxigen tuturor celulelor. Mai mult, ajută și la transportul mineralelor și vitaminelor către celulele care au nevoie de ele. Datorită acestor beneficii, ai nevoie de proteine zilnic.

Broccoli

Reclamă

Broccoli este bogat în proteine, sărac în grăsimi și sărac în calorii. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți, toate susținând sănătatea. Folații, manganul, potasiul, fosforul și vitaminele K și C se găsesc în broccoli. Acesta are de asemenea în compoziție glucozinolați, despre care s-a demonstrat că pot combate cancerul.

Mazăre

Mazarea este o sursă bogată de proteine și fibre vegetale. De fapt, aceste mici delicii au mai puține grăsimi și colesterol. Mazărea este, de asemenea, bogată în mangan, cupru, fosfor, folat, zinc, fier și magneziu. Acestea includ, de asemenea, fitonutrienți precum coumestrol, care pot ajuta la prevenirea cancerului de stomac. Daca încă nu ai inclus mazarea în dieta ta, acum este momentul. Mazărea este excelentă în curry, salate și alte feluri de mâncare.

Reclamă

Kale

Kale este o altă sursă excelentă de proteine pe bază de plante. De asemenea, include substanțe chimice fenolice, care îi oferă beneficii antioxidante. Kale poate fi ușor aburită, fiartă sau sotată și consumată în mod regulat pentru beneficii optime.

Kale conține acizi grași omega-3 și omega-6, precum și vitaminele K, C, A și B6, calciu, potasiu, mangan și magneziu. De asemenea, include luteina și zeaxantina, care au fost legate de un risc mai mic de cataractă.

Porumb dulce

S-ar putea să fii surprinsă, dar porumbul dulce este o legumă! Porumbul dulce are un conținut scăzut de grăsimi și e bogat în proteine, oferind aproximativ 9% din proteinele de care ai nevoie în fiecare zi. Porumbul conține, de asemenea, tiamină, vitaminele C și B6, folat, magneziu, fosfor și magneziu. Porumbul poate fi folosit pentru a face sandvișuri, supe și salate.

Conopidă

Conopida are un conținut ridicat de proteine. Această legumă adaptabilă poate fi folosită în mai multe bucătării. Conopida conține sinigrina pe lângă potasiu, mangan, magneziu, fosfor, calciu, vitaminele C și K și fier. Această moleculă de glucozinolat poate avea efecte anti-cancer și antiinflamator.

Spanac

Spanacul este considerat a fi una dintre cele mai bogate legume în nutrienți. Se spune că proteinele, împreună cu aminoacizii necesari, contribuie cu 30% din caloriile sale. Spanacul este a doua cea mai bogată sursă de proteine din legume. Conține nutrienți precum vitamina A, vitamina K și vitamina C, care ajută la menținerea unui sistem imunitar eficient, protejează vederea și promovează fluxul sanguin sănătos, printre altele.

Varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles combină fibrele și proteinele cu o varietate de vitamine și minerale pentru a menține senzația de sațietate. Ca să nu mai vorbim de avantajele pentru sănătate, care variază de la claritatea creierului până la prevenirea cancerului și reducerea tensiunii arteriale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×