Reclamă

6 obiceiuri care îți pot strica dimineața. Ce nu e recomandat să faci dacă vrei să fii o persoană productivă

Modul în care îți începi ziua poate să-ți dicteze starea de spirit pentru următoarele ore. Specialiștii susțin că este important să ai  rutină bine pusă la punct pentru a te asigura că vei avea parte de momente frumoase. Uite 6 obiceiuri care îți pot strica dimineața. Vezi ce nu e recomandat să faci dacă vrei să fii o persoană productivă. 

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 mai 2023, 6:37

Unele obiceiuri ne pot dicta energia pe care o vom avea pe tot parcursul zilei. De aceea este important să-ți începi diminețile cu optimism și energie pozitivă. Se întâmplă ca anumite obiceiuri să te tragă în jos. Acestea ar trebui identificate din timp pentru a le putea schimba.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 obiceiuri care îți pot strica dimineața

Dimineața setează tonul zilei și este crucial să ai parte de momente liniștite pentru ca la final să spui că ai fost productivă. Dacă reușești să-i stabilești o rutină sănătoasă, atunci te vei număra printre cei norocoși. Descoperă mai multe și despre obiceiurile oamenilor de succes. Însă dacă te regăsești printre oamenii care au obiceiurile nocive de mai jos, atunci s-ar putea să descoperi că ziua ta nu va fi la fel de bună cum ți-ai fi dorit.

Dormi prea mult

Atunci când dormi prea mult poți avea parte de consecințe negative. Prea multe ore de somn pot duce la creșterea în greutate, la creșterea riscului de a face boli de inimă și poți face depresie. Este important să-ți stabilești un program de somn.

Specialiștii recomandă între 7 și 9 ore de somn în fiecare noapte. Dacă simți în mod constant că trebuie să dormi mai multe ore, atunci poate este timpul pentru o schimbare.

Reclamă

Nu ai un plan făcut dimineața

Specialiști susțin că oamenii de succes își fac un plan bine pus la punct dimineața. Un astfel de pla te va ajuta să te concentrezi mai bine asupra lucrurilor pe care le ai de făcut pe parcursul zilei. Este important să-ți stabilești obiectivele pe termen scurt, dar și pe termen lung.

Încearcă să-ți creezi o rutină de dimineață. Prioritizează lucrurile care îți aduc energie și nu trece cu vederea acest pas important pentru o dimineață de succes. 

Reclamă

Îți irosești energia pe lucruri care nu sunt cu adevărat importante

Fiecare persoană este responsabilă pentru starea sa de bine. Cu toate acestea există momente când ne enervăm din cauza lucrurilor mărunte și se stricăm starea încă de dimineață. Încearcă să elimini din viața ta lucrurile care te-ar putea distrage de la starea ta de bine.

Este bine să fii prezentă în viața ta și să te concentrezi asupra lucrurilor frumoase nă din prima parte a zilei, spun specialiștii pentru NewTraderU.com.

Nu te organizezi

Faptul că nu te organizezi dimineața poate să-ți afecteze programul pentru tot restul zilei. O persoană dezorganizată se va confrunta cu situații dificile și va avea de înfruntat multe momente stresante. Dacă vrei să fii productivă, atunci este recomandat să te organizezi încă de dimineață. În felul acesta vei avea mai mult control asupra lucrurilor pe care le ai de făcut. 

Nu consumi suficientă apă

Hidratarea joacă un rol esențial în starea de bine pe care o avem pe parcursul zilei. Te invităm să afli mai multe și despre câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii susțin că este important să te hidratezi corespunzător încă din prima parte a zilei. În felul acesta vei ține la distanță migrenele și stările de oboseală. 

Consumi prea mult zahăr dimineața

Alimentele pe care le consumăm joacă un rol foarte important în felul în care ne simțim pe parcursul zilei. Dacă obișnuiești să consumi mult zahăr încă din prima parte a zilei, atunci s-ar putea să experimentezi și stări de oboseală pe parcursul zilei.

Specialiștii recomandă un mic dejun sățios, bogat în fibre și vitamine. Alimentele bogate în zahăr și procesate îți oferă energie pentru o perioadă mult prea scurtă de timp. După ce efectul zahărului din sânge dispare, te vei simți mult mai obosită decât în momentul în care te-ai trezit. Alege o masă care să-ți ofere necesarul de vitamine și minerale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×