Reclamă

Rutina de dimineață a oamenilor de succes. Ce trucuri poți adopta pentru a fi productivă

Rutina de dimineață a oamenilor de succes nu este deloc complicată. Modul în care îți începi ziua îți va influența productivitatea și randamentul pe măsură ce se lasă seara. Este important să ai o rutin de la care să nu te abați și să fii consecventă, mai ales dacă îți dorești o viață de succes.

Publicat: 14 aprilie 2023, 6:06

Cei mai performanți sportivi, antreprenori sau Ce au un lucru în comun: o rutină de dimineață de la care nu se abat indiferent de nivelul de energie pe care îl au dimineața. Rutina îi pregătește pe acești oameni de succes să-și înceapă ziua și să aibă parte de momente e productivitat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rutina de dimineață a oamenilor de succes

Modul în care îți începi ziua va avea un efect imediat asupra restului zilei. Așadar, dacă ești o persoană care se trezește într-un mod preactic, verificând mail-ul și fiind stresată să părăsească mai repede casa pentru a ajunge la birou, sunt șanse mari ca restul zilei tale să fie stresantă și reactivă.

Lucrurile nu trebuie să fie așa. Este important să-ți faci timp și să-ți creezi niște obiceiuri nenegociabile de la care să nu te abați. În felul acesta vei putea avea mai multă energie pe parcursul zilei. Iată câteva sfaturi desprinse din rutina de dimineață a oamenilor de succes.

Setează ritmul pentru întreaga zi

Regula de aur numărul unu a oamenilor de succes este să faci ca dimineața să fie pentru tine, nu pentru muncă.

Reclamă

Începe dimineața prin a te trezi la o oră care să-ți permită să meditezi înainte de a pleca la muncă. Câteva minute de respirație vor face diferența pe tot parcursul zilei și te vor ajuta să te relaxezi și să-ți controlezi ritmul de viață.

Mai mult, respirația și meditația te va ajuta să-ți oxigenezi mai bine creierul și să preiei controlul asupra dimineții tale.

Exersează respirația profundă, care calmează sistemul nervos și inițiază relaxarea în întregul corp. În felul acesta vei începe dimineața într-o manieră mult mai calmă.

Reclamă

Fă mișcare

Jennifer Lopez a povestit recent despre stilul său de viață. Vedeta arată incredibil la 53 de ani, iar acest lucru se datorează și sportului pe care îl face zilnic. Specialiștii spun că oamenii de succes au cel puțin 20 de minute de activitate dimineața.

O plimbare rapidă, jogging, înot sau yoga. Toate acestea pot face o diferență în viața ta de zi cu zi. Sportul este benefic pentru sistemul cardiovascular, dar și pentru sănătatea mentală. O plimbare în aer liber dimineața te va ajuta să-ți începi ziua mult mai ușor.

Mai mult, sportul de dimineață ajută la reglarea ritmului circadian pentru a avea un somn mai bun noaptea.

Găsește-ți timp să te relaxezi din când în când

După plimbarea de dimineață este momentul pentru puțină relaxare. Studiile arată că după sport este important să incluzi și câteva minute de meditație. Fie că sunt doua sau cinci minute, acestea vor face mereu diferența. Înainte de a pleca la locul de muncă practică meditația pentru câteva minute. Corpul și mintea ta se vor relaxa din nou și vei fi pregătită pentru o zi cu multe provocări.

Gândește pozitiv

Oamenii de succes muncesc din greu la modul în care se raportează la lumea din jurul lor. Specialiștii spun că o gândire pozitivă poate face mari diferențe în viața ta. O perspectivă optimistă asupra vieții te poate ajuta să te eliberezi de stres. Mai mult, unii experți vorbesc despre puterea manifestării și a gândului. Află mai multe despre momentul ideal pentru a manifesta.

Ia un mic dejun sănătos

Experții în nutriție susțin că nu trebuie să sar peste prima masă a zilei. Micul dejun este foarte important dacă îți dorești să ai parte de o zi productivă. Încearcă să ai o masă leherpă, dar bogată în nutrienți. Adaugă alimente bogate în antioxidanți, dar și alimente care conțin proteine. Un mic dejun echilibrat te va ajuta să ai parte de o zi de succes. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×