Reclamă

Obiceiuri care te vor face să fii productivă dimineața. Uite cum poți să-ți începi ziua cu mai multă energie

Dimineața poate să devină cea mai importantă parte a zilei, mai ales dacă înveți cum să profiți la maximum de timpul pe care îl ai la dispoziție. Experții îți vin și ei în ajutor. De data eascasta au întocmit o listă cu obiceiuri care te vor face să fii productivă dimineața.

Publicat: 20 noiembrie 2022, 6:00

Sigur și ție ți s-a întâmplat să te trezești lipsită de energie, iar ziua ta să meargă din ce în ce mai rău. În astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor și de puțină disciplină pentru a vedea o schimbare în bine. Iată ce poți face pentru a-ți începe ziua cu mai multă energie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care te vor face să fii productivă dimineața

Micile schimbări sunt cele care or face diferențele majore. Specialiștii spun că dimineața ar trebui să fie marcată de lucruri și tabieturi care să-ți ofere acel boost de energie pentru a avea parte de o zi cât mai productivă. Pentru a seta atmosfera, îți oferim câteva sfaturi pentru a fi o femeie productivă în fiecare dimineață a vieții tale.

Meditează

Un prim lucru pe care-l poți face pentru a avea parte de o dimineață productivă este să meditezi. Meditația ta va face să fii mult mai prezentă și să te liniștești. Totodată, acest lucru îi va pune ordine și îți va aduce claritate.

În felul acesta îți va fi mult mai ușor să întocmești o listă a priorităților pe care le vei avea pe parcursul zilei. Încearcă să alegi un colț liniștit în care să poți medita în voie cel puțin 15 minute în fiecare dimineață. Meditația poate fi un mod minunat de a-ți începe ziua.

Reclamă

Totodată, exercițiile fizice pot face diferența în ceea ce privește nivelul de energie pe care îl ai pe parcursul zilei. Îți oferim mai jos o listă de obiceiuri pe care le poți adapta dimineața. Uite ce poți face pentru a fi mereu energică și veselă.

Învață să faci ceva nou

Atunci când înveți să faci ceva nou te simți motivată și plină de energie. Nu trebuie să înveți zilnic să creezi ceva, însă atunci când vei face mici schimbări în rutina zilnică vei vedea că te vei simți mai plină de energie. Poți începe  prin a citii ceva nou sau prin a asculta un episod dintr-un podcast care te încântă.

Reclamă

Specialiștii au descoperit că oamenii care își iau din timp pentru a asculta informații primite de la alte persoane au tendința să înceapă ziua cu mult mai multă energie.

A învăța ceva nou nu înseamnă întotdeauna să dobândești o nouă abilitate. Uneori poate fi vorba doar de un podcast sau de o carte excepțională, spun experții pentru inc.com.

Încearcă să adopți un ritual productiv

Pentru a avea parte de o dimineață productivă, trebuie să te asiguri că și obiceiurile tale sunt de aceeași natură. Specialiștii spun că este bine să ai obiceiuri cât mai productive, cum ar fi cititul unei cărți, pregătirea micului dejun sau chiar rutina de exerciții fizice.

Încearcă să stai departe de rețelele sociale în timpul dimineții și să nu te afunzi din prima în responsabilitățile de la locul de muncă. Încearcă să folosești telefonul cât mai puțin cu putință în prima parte a zilei, mai ales dacă îți dorești să ai parte de o zi cât mai productivă.

Evită lucrurile care ți-ar pueta distrage atenția

Pe lista de obiceiuri care te vor face să fii productivă dimineața se numără și evitarea distragerilor. Telefonul, așa cum am menționat anterior, ar putea fi primul lucru care te-ar putea distrage. În loc să verifici telefonul, încearcă să înlocuiești acest obicei cu deschiderea unei cărți.

Chiar și 30 de minute de citit te vor face să te simți mai energică decât dacă ai fi petrecut 30 de minute pe rețelele sociale. Totodată, specialiștii recomandă evitarea televizorului în prima parte a zilei. Poate că este tentant să te uiți la un episod din serialul tău preferat la prima oră, însă acest lucru te-ar putea face să ai parte de o zi mai puțin productivă decât în mod obișnuit. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×