Reclamă

Legume bogate în proteine. Nutriționiștii le recomandă persoanelor care au o dietă pe bază de plante

Alimentația este extrem de importantă când vine vorba de sănătatea organismului nostru. Persoanele vegetariene și vegane trebuie să fie cu atât mai atente, cu cât acestea nu-și iau proteinele din sursele de alimente de origine animală. Astfel, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de legume bogate în proteine. Nutriționiștii le recomandă persoanelor care au o dietă pe bază de plante.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 mai 2023, 7:16

Legumele și fructele nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Specialiștii susțin că legumele bogate în proteine vegetale te vor ajuta să-ți păstrezi silueta de invidiat și îți vor aduce aportul de energie necesar pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legume bogate în proteine

Un studiu realizat în 2022 în America a lansat în presă câteva concluzii îngrijorătoare. Conform studiului, americanii nu consumă suficiente legume în dieta lor zilnică. Nici populația țării noastre nu stă foarte departe.

Când vine vorba de alimentele sănătoase, le includem cu dificultate în dieta zilnică. Legumele sunt bogate în nutrienți și antioxidanți, dar nu conțin multe calorii.

De asemenea, acestea conțin fibre pentru a promova digestia sănătoasă și absorbția nutrienților în organism. Antioxidanții din legume ajută, de asemenea, la lupta împotriva radicalilor liberi. Descoperă mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți.

Află ce beneficii au asupra organismului tău. În cele ce urmează îți oferim câteva sugestii de legume bogate în proteine.

Reclamă

Sfecla

Sfecla este o sursă minunată de proteine și fibre. Sfecla este cunoscută pentru culoarea sa violet intens și pentru aromele bogate.

Aceasta este minunată ca sursă de potasiu, fier, calciu, vitamina C, magneziu și proteine. O cană de cubulețe de sfeclă poate conține până la 4 grame de proteine, susțin specialiștii pentru EatThis,NotThat.com.

Reclamă

Broccoli

Indiferetnde modul în care alegi să-l gătești, broccolii are nenumărate beneficii pentru sănătate. Poți obține aproximativ 3.7 grame de proteine per cană.

Broccoli este bogat în acid folic, vitamina C, vitamina K, potasiu, mangan și fier. În plus, acesta ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cronice.

Ciuperci Champignon

Aceste ciuperci sunt ideale pentru o dietă bogată în proteine. Există nenumărate tipuri de ciuperci, dar acestea sunt considerate a fi cele mai bogate în protein. Pot fi incluse într-o mulțime de preparate savuroase și gustoase. Au o aromă aparte și oferă un gust delicios oricărui preparat.

Sparanghelul

Sparanghelul este o legumă cu un conținut scăzut de calorii, dar cu o varietate de nutrienți pentru organism.

Acesta are un conținut ridicat de proteine, dar și de potasiu. Această legumă ajută inclusiv la reglarea tensiunii arteriale, susțins tudiile dezvoltate de Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii. O cană de sparanghel conține, de asemenea, aproximativ 90 % din valoarea zilnică de vitamina K.

Cartofii dulci

Cartofii dulci nu puteau să lipsească de pe lista noastră. Aceste legume versatile conțin aproximativ 4.5 grame de proteine pe cană. Indiferent de modul în care alegi să-i prepari, cartofii dulci sunt un aliat de nădejde când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus.

Aceștia conțin aproximativ 8 grame de fibre, ceea ce îi face să fie excelenți pentru o masă sățioasă.

Porumbul

Vara se apropie, iar porumbul fiert este tot mai prezent pe lista de dorințe a românilor. Deși nu este sezonul său, porumbul fiert se găsește deja prin magazine sau diferite tarabe. Porumbul este bogat în proteine. O cană de boabe de porumb poate ajunge să conțină chiar și 5 grame de proteine, spun specialiștii. Este versatil și ușor de integrat în preparate. Cel mai adesea este servit în salate delicioase.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×