Reclamă

Gustări recomandate pentru persoanele care suferă de dureri articulare. Ce recomandă nutriționiștii să incluzi în dieta ta

Dacă te confrunți cu durerile articulare, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Nutriționiștii au întocmit o nouă listă de gustări recomandate pentru persoanele care suferă de dureri articulare. Uite cum poți să le reduci cu ajutorul unor alimente sănătoase și gustoase.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 mai 2023, 6:35 / Actualizat: 9 mai 2023, 10:31

Specialiștii vin în ajutor persoanelor care suferă de dureri articulare. Articulațiile oferă corpului flexibilitatea și libertatea de a se mișca în diferite moduri. O bună funcționare a ariculațiilor permite a două sau mai multe oase să se miște fără probleme, fără durere sau frecare între ele, oferind corpului o gamă completă de mișcare și stabilitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări recomandate pentru persoanele care suferă de dureri articulare

Atunci când mișcarea oaselor este împiedicată de inflamația prelungită a articulațiilor, pot apărea probleme de sănătate cum ar fi durerile articulare și artrita.

Studiile arată că aproape 1 din 4 adulți din Statele Unite ale Americii trăiesc cu artrită, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

O modalitate simplă de a calma inflamația articulațiilor este să consumi o gamă variată de alimente antiinflamatoare, printre care se pot numără și gustările tale zilnice.

Ți-am pregătit mai jos o listă de gustări delicioase și sănătoase.

Reclamă

Alimente bogate în acizi grași omega-3

Omega-3 sunt un grup de acizi grași esențiali organismului nostru. Aceștia se găsesc în pește, alge, nuci, semințe de chia și de in. Acesta joacă un rol important în combaterea inflamației din organism și a durerilor articulare.

Acești acizi grași scad producția și eliberarea de citokine, care sunt molecule proinflamatorii. Studiile au arătat că alimentele bogate în omega-3 pot ajuta la reducerea inflamației, la atenuarea umflăturilor și la scăderea durerilor articulare.

Reclamă

Alimente bogate în vitamine

Specialiștii susțin că este important să ai un sistem osos cât mai puternic. Menținerea oaselor, articulațiilor și cartilajelor sănătoase necesită un aport adecvat de vitamine cheie, inclusiv vitaminele D, C, A, E, K, acid folic, B6 și B12.

Vitaminele D, K și A susțin creșterea oaselor. Vitaminele E și C sunt antioxidanți care absorb radicalii liberi, radicali care dăunează celulelor.

Vitamina C este, de asemenea, esențială în formarea colagenului și a țesutului conjunctiv. B6 și B12 lucrează împreună pentru a reduce riscul pierderii densității osoase și previne riscul apariției de fracturi. Descoperă mai multe și despre alimentele bogate în antioxidanți.

Alimente bogate în minerale

Nu doar vitaminele sunt importante, ci și mineralele. Potrivit National Institutes of Health, persoanele care suferă de artrită inflamatorie, cum ar fi artrita reumatoidă, prezintă un risc crescut de pierdere a densității osoase.

Astfel, este important ca aceste persoane să consume gustări și alimente bogate în calciu, magneziu și zinc.

Calciul, în special, este prezent ca principal nutrient când vine vorba de întărirea oaselor. Magneziul este un alt mineral puternic esențial pentru oase puternice, deoarece ajută la îmbunătățirea mineralizării osoase, conform studiilor efectuate în ultimii ani.

Ce alimente poți include în programul tău de gustări zilnice

Având în vedere mineralele și nutrienții enumerați mai sus, specialiștii oferă și câteva recomandări de alimente pe care le poți consuma drept gustare între mese pentru a reduce durerile articulare. Aceștia recomandă consumul de nuci și semințe, deoarece sunt bogate în acizi grași.

Totodată, nutriționiștii recomandă consumul de pește. Din alimentați nu trebuie să lipsească fructele și legumele de sezon. Acestea sunt cele mai bogate în vitamine și nutrienți.

Pentru momentele în care îi este poftă de o gustare dulce, poți încerca un cub de ciocolată neagră. Aceasta s-a dovedit a fi bogată în antioxidanți, spun specialiștii pentru EatingWell.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×