Fierul este un mineral care îndeplinește mai multe funcții importante în organism. Principala funcție pe care o îndeplinește este aceea că ajută la transportul oxigenului în corpul tău, fiind parte a globulelor roșii.
Alimente bogate în fier
Nutriționiștii susțin că valoarea zilnică recomandată de fier este de 18 miligrame. O deficiență poate apărea dacă aportul este mult prea mic pentru a înlocui cantitatea pe care o pierzi zilnic. Cantitatea de fier pe care o absoarbe corpul tău se bazează, parțial, pe cât de mult fier ai stocat anterior.
Deficitul de fier poate provoca anemie și poate duce la apariția simptomelor de oboseală. Femeile aflate la menstruație care nu consumă alimente bogate în fier prezintă un risc mai mare de creștere a deficienței de fier. Mai jos îți prezentăm câteva alimente bogate în fier.
Spanac
Spanacul are foarte puține calorii, dar conține o mulțime de nutrienți benefici organismului. Aproximativ 100 de grame de spanac pot conține 2.7 miligrame de fier, adică 15 % din necesarul zilnic.
Spanacul mai este bogat în vitamina C. Acest lucru este foarte important, întrucât vitamina C crește absorbția fierului.
Spanacul este, de asemenea, bogat în antioxidanți numiți carotenoizi, care ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului.
Mai mult, consumul de spanac poate ajuta la reducerea inflamației din organism. Află mai multe despre beneficiile consumului de spanac.