Cu toate acestea, trebuie menționat că oțetul de mere nu este răspunsul magic pentru pierderea în greutate. Sunt mulți care îl promovează așa, dar unii profesioniști din domeniul medical spun că cercetările sunt în desfășurare. Cu toate acestea, există cel puțin câteva avantaje cunoscute pentru a include ocazional oțetul în dieta zilnică. Din fericire, aproape niciun dezavantaj nu e cunoscut.
Ce este oțetul de mere
După cum sugerează și numele, oțetul de mere este literalmente oțet făcut din mere. Este produs obținut prin presarea merelor în sucul de mere, apoi lăsat să fermenteze.
Amestecul de drojdie și apă este adesea amestecat cu zahăr și transformat într-un ingredient popular pentru alimente precum murăturile, sosurile pentru salată și marinatele. Uneori este vândut sub formă de pastile, gumă sau pulbere.
Cel mai frecvent achiziționat din magazinele alimentare este însă ca produs pasteurizat, limpede și filtrat.
Este disponibilă și o formă nefiltrată a lichidului. Acest tip include un strat gros, tulbure de bacterii probiotice pe suprafața oțetului cunoscut sub numele de „mama”.
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere
Stratul „mamă” din oțetul de cidru de mere conține probiotice care sunt promovate ca fiind bune pentru sănătatea intestinului. Acidul acetic este principalul ingredient activ în oțetul de mere. El a fost asociat cu rezultate pozitive asupra sănătății. Poate ajuta la reducerea unor factori de risc asociați cu bolile de inimă.
Josh Redd, NMD, autorul cărții „The Truth About Low Thyroid”, spune că cercetări suplimentare arată că consumul de oțet de mere poate ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului, „în special la persoanele cu diabet de tip 2”. Oțetul este, de asemenea, bogat în magneziu, potasiu, fosfor și calciu. Acestea sunt minerale esențiale pentru sănătate și pentru buna funcționare a organelor. Și oțetul de mere este plin de antioxidanți care elimină radicalii liberi din celule pentru a preveni sau reduce bolile.