Reclamă

Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate. Care sunt beneficiile lui pentru organism

În timp ce se spune că un măr pe zi ar putea să țină doctorul departe, oțetul de mere este bogat în mulți nutrienți proprii. Sucul fermentat care provine din mere are un ingredient activ despre care experții spun că poate ajuta la pierderea în greutate. Produsul are și alte beneficii pentru sănătate. Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate, iar experții au explicat cum se întâmplă acest lucru.

Publicat: 3 mai 2023, 6:01 / Actualizat: 3 mai 2023, 10:52

Cu toate acestea, trebuie menționat că oțetul de mere nu este răspunsul magic pentru pierderea în greutate. Sunt mulți care îl promovează așa, dar unii profesioniști din domeniul medical spun că cercetările sunt în desfășurare. Cu toate acestea, există cel puțin câteva avantaje cunoscute pentru a include ocazional oțetul în dieta zilnică. Din fericire, aproape niciun dezavantaj nu e cunoscut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este oțetul de mere

După cum sugerează și numele, oțetul de mere este literalmente oțet făcut din mere. Este produs obținut prin presarea merelor în sucul de mere, apoi lăsat să fermenteze.

Amestecul de drojdie și apă este adesea amestecat cu zahăr și transformat într-un ingredient popular pentru alimente precum murăturile, sosurile pentru salată și marinatele. Uneori este vândut sub formă de pastile, gumă sau pulbere.

Cel mai frecvent achiziționat din magazinele alimentare este însă ca produs pasteurizat, limpede și filtrat.

Este disponibilă și o formă nefiltrată a lichidului. Acest tip include un strat gros, tulbure de bacterii probiotice pe suprafața oțetului cunoscut sub numele de „mama”.

Reclamă

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere

Stratul „mamă” din oțetul de cidru de mere conține probiotice care sunt promovate ca fiind bune pentru sănătatea intestinului. Acidul acetic este principalul ingredient activ în oțetul de mere. El a fost asociat cu rezultate pozitive asupra sănătății. Poate ajuta la reducerea unor factori de risc asociați cu bolile de inimă.

Josh Redd, NMD, autorul cărții „The Truth About Low Thyroid”, spune că cercetări suplimentare arată că consumul de oțet de mere poate ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului, „în special la persoanele cu diabet de tip 2”. Oțetul este, de asemenea, bogat în magneziu, potasiu, fosfor și calciu. Acestea sunt minerale esențiale pentru sănătate și pentru buna funcționare a organelor. Și oțetul de mere este plin de antioxidanți care elimină radicalii liberi din celule pentru a preveni sau reduce bolile.

Reclamă

Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate

Oțetul de mere este un suc fermentat care provine din mere și are un ingredient activ despre care experții spun că poate ajuta puțin la pierderea în greutate.

Oțetul de mere a fost, de asemenea, asociat cu scăderea în greutate. Astfel de afirmații includ de obicei un mic studiu care a constatat că consumul de oțet ar putea preveni obezitatea prin îmbunătățirea metabolismului și a problemelor de inflamație.

Lisa Young, profesor adjunct de nutriție la Universitatea din New York și autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim”, spune că s-a dovedit că oțetul „crește senzația de sațietate care, la rândul său, poate scădea apetitul”. Ea spune că cantitatea recomandată de oțet de mere pe care să o iei zilnic nu ar trebui să fie mai mare de 1-2 linguri.

„Consumul de oțet de mere în timpul meselor poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge. Contribuie la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce poate ajuta la promovarea pierderii în greutate”, explică Redd. Ea adaugă că o astfel de cercetare este în desfășurare. Până când vor apărea rezultate mai concludente, ea spune că se pot obține în siguranță unele dintre celelalte beneficii pentru sănătate ale produsului, atâta timp cât dozele rămân mici.

Barbara Olendzki, profesor de științe cantitative ale sănătății la UMass Chan Medical School, este de acord că diluarea produsului este un pas important. Ea spune că, deși oțetul nu este „un glonț magic” împotriva obezității, există unele cercetări în curs care sugerează că poate ajută microbiomul intestinal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×