Reclamă

Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate. Care sunt beneficiile lui pentru organism

În timp ce se spune că un măr pe zi ar putea să țină doctorul departe, oțetul de mere este bogat în mulți nutrienți proprii. Sucul fermentat care provine din mere are un ingredient activ despre care experții spun că poate ajuta la pierderea în greutate. Produsul are și alte beneficii pentru sănătate. Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate, iar experții au explicat cum se întâmplă acest lucru.

Publicat: 3 mai 2023, 6:01 / Actualizat: 3 mai 2023, 10:52

Cu toate acestea, trebuie menționat că oțetul de mere nu este răspunsul magic pentru pierderea în greutate. Sunt mulți care îl promovează așa, dar unii profesioniști din domeniul medical spun că cercetările sunt în desfășurare. Cu toate acestea, există cel puțin câteva avantaje cunoscute pentru a include ocazional oțetul în dieta zilnică. Din fericire, aproape niciun dezavantaj nu e cunoscut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este oțetul de mere

După cum sugerează și numele, oțetul de mere este literalmente oțet făcut din mere. Este produs obținut prin presarea merelor în sucul de mere, apoi lăsat să fermenteze.

Amestecul de drojdie și apă este adesea amestecat cu zahăr și transformat într-un ingredient popular pentru alimente precum murăturile, sosurile pentru salată și marinatele. Uneori este vândut sub formă de pastile, gumă sau pulbere.

Cel mai frecvent achiziționat din magazinele alimentare este însă ca produs pasteurizat, limpede și filtrat.

Este disponibilă și o formă nefiltrată a lichidului. Acest tip include un strat gros, tulbure de bacterii probiotice pe suprafața oțetului cunoscut sub numele de „mama”.

Reclamă

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere

Stratul „mamă” din oțetul de cidru de mere conține probiotice care sunt promovate ca fiind bune pentru sănătatea intestinului. Acidul acetic este principalul ingredient activ în oțetul de mere. El a fost asociat cu rezultate pozitive asupra sănătății. Poate ajuta la reducerea unor factori de risc asociați cu bolile de inimă.

Josh Redd, NMD, autorul cărții „The Truth About Low Thyroid”, spune că cercetări suplimentare arată că consumul de oțet de mere poate ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului, „în special la persoanele cu diabet de tip 2”. Oțetul este, de asemenea, bogat în magneziu, potasiu, fosfor și calciu. Acestea sunt minerale esențiale pentru sănătate și pentru buna funcționare a organelor. Și oțetul de mere este plin de antioxidanți care elimină radicalii liberi din celule pentru a preveni sau reduce bolile.

Reclamă

Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate

Oțetul de mere este un suc fermentat care provine din mere și are un ingredient activ despre care experții spun că poate ajuta puțin la pierderea în greutate.

Oțetul de mere a fost, de asemenea, asociat cu scăderea în greutate. Astfel de afirmații includ de obicei un mic studiu care a constatat că consumul de oțet ar putea preveni obezitatea prin îmbunătățirea metabolismului și a problemelor de inflamație.

Lisa Young, profesor adjunct de nutriție la Universitatea din New York și autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim”, spune că s-a dovedit că oțetul „crește senzația de sațietate care, la rândul său, poate scădea apetitul”. Ea spune că cantitatea recomandată de oțet de mere pe care să o iei zilnic nu ar trebui să fie mai mare de 1-2 linguri.

„Consumul de oțet de mere în timpul meselor poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge. Contribuie la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce poate ajuta la promovarea pierderii în greutate”, explică Redd. Ea adaugă că o astfel de cercetare este în desfășurare. Până când vor apărea rezultate mai concludente, ea spune că se pot obține în siguranță unele dintre celelalte beneficii pentru sănătate ale produsului, atâta timp cât dozele rămân mici.

Barbara Olendzki, profesor de științe cantitative ale sănătății la UMass Chan Medical School, este de acord că diluarea produsului este un pas important. Ea spune că, deși oțetul nu este „un glonț magic” împotriva obezității, există unele cercetări în curs care sugerează că poate ajută microbiomul intestinal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×