Reclamă

Cât timp rezistă vinul după ce ai desfăcut sticla. Trucuri utile în bucătărie

Sărbătorile de Paște se apropie, iar de pe masă nu trebuie să lipsească o sticlă de vin. Te-ai întrebat vreodată cât timp rezistă vinul după ce ai desfăcut sticla? Experții vin să-ți ofere câteva trucuri utile pentru a te bucura de această băutură pentru o perioadă mai lungă de timp.

Publicat: 14 aprilie 2023, 6:00

Multe persoane au fost probabil puse în situația de a deschide o sticlă de vin, iar mai apoi de a pune dopul înapoi pentru a păstra restul pentru mai târziu și a reveni la el în următoarele zile. De multe ori descoperi că vinul care a rămas și-a schimbat gustul complet, iar acesta nu mai este bun pentru consum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp rezistă vinul după ce ai desfăcut sticla

Vinul nu lipsește de pe mesele românilor. Această băutură are o istorie îndelungată și continuă să bucure oamenii cu gustul său aparte. Un pahar de vin consumat seara poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta.

Uneori se întâmplă să deschizi o sticlă de vin și să nu o poți consuma pe toată. Atunci alegi să-i pui dopul la loc și să o consumi în alte zile.

În astfel de momente descoperi că vinul tău și-a schimbat gustul. Acest lucru poate fi extrem de frustrant pentru papilele tale gustative și nu numai. Pentru a evita acest moment îngrozitor, trebuie să știi cât de mult poate rezista vinul după deschiderea sticlei.

Sticlele de vin nedeschise se pot păstra chiar și pentru 30 de ani, însă în cazul sticlelor de vin deschise lucrurile stau complet diferit. Când depozitezi un vin corect, acesta poate fi păstrat chiar și pentru zeci de ani. În cazul sticlelor desfăcute vinul își schimbă rapid gustul.

Reclamă

În momentul în care oxigenul intră în scenă, durata de viață a vinului tău se schimbă drastic. Experții spun că oxigenul este inamicul vinului. Cu cât vinul este expus mai mult timp la oxigen după deschiderea sticlei, cu atât mai repede își va pierde armele și va începe să-și schimbe gustul.

După ce sunt deschise, sticlele de vin care conțin și zahăr vor rezista puțin mai mult decât celelalte. Un vin cu zahăr poate rezista și o săptămână după ce a fost deschisă sticla. Un vin spumant se consumă cel mai bine în aceeași zi, dar un dop bun poate păstra un vin spumant până la două zile.

Un vin alb cu niveluri mari de aciditate poate dura până la cinci zile, iar un vin alb sau roșu tipic poate rezista până la patru zile, spun experții pentru EatThis.

Reclamă

Cum păstrezi vinul mai mult timp

Semnele care arată că vinul tău se strică variază în funcție de tipul de vin aes. O sticlă de vin spumant ar trebui consumată în aceeași zi. Dacă acest lucru nu se poate, atunci folosește un dop special pentru a închide sticla.

În acest fel vei ajuta la conservarea bulelor, iar aroma nu se va pierde la fel de repede. Dacă vinul tău are un miros asemănător cu cel de oțet, atunci acesta nu mai este un pentru consum. Când vine vorba de un vin obișnuit, prezența bulelor sau a gazului poate indica că vinul s-a stricat și nu mai poate fi consumat.

Consumul de vin nu ar trebui să fie făcut în exces, motiv pentru care este normal să încerci să prelungești viața vinului tău după ce ai desfăcut sticla și ai consumat un pahar sau două. Vinul trebuie păstrat într-o sticlă care a fost închisă foarte bine. Acesta trebuie mai apoi pus în frigider. În felul acesta vei putea să-i prelungești durata de viață cu o zi sau două. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×