Reclamă

Cât timp rezistă vinul după ce ai desfăcut sticla. Trucuri utile în bucătărie

Sărbătorile de Paște se apropie, iar de pe masă nu trebuie să lipsească o sticlă de vin. Te-ai întrebat vreodată cât timp rezistă vinul după ce ai desfăcut sticla? Experții vin să-ți ofere câteva trucuri utile pentru a te bucura de această băutură pentru o perioadă mai lungă de timp.

Publicat: 14 aprilie 2023, 6:00

Multe persoane au fost probabil puse în situația de a deschide o sticlă de vin, iar mai apoi de a pune dopul înapoi pentru a păstra restul pentru mai târziu și a reveni la el în următoarele zile. De multe ori descoperi că vinul care a rămas și-a schimbat gustul complet, iar acesta nu mai este bun pentru consum.

Cât timp rezistă vinul după ce ai desfăcut sticla

Vinul nu lipsește de pe mesele românilor. Această băutură are o istorie îndelungată și continuă să bucure oamenii cu gustul său aparte. Un pahar de vin consumat seara poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta.

Uneori se întâmplă să deschizi o sticlă de vin și să nu o poți consuma pe toată. Atunci alegi să-i pui dopul la loc și să o consumi în alte zile.

În astfel de momente descoperi că vinul tău și-a schimbat gustul. Acest lucru poate fi extrem de frustrant pentru papilele tale gustative și nu numai. Pentru a evita acest moment îngrozitor, trebuie să știi cât de mult poate rezista vinul după deschiderea sticlei.

Sticlele de vin nedeschise se pot păstra chiar și pentru 30 de ani, însă în cazul sticlelor de vin deschise lucrurile stau complet diferit. Când depozitezi un vin corect, acesta poate fi păstrat chiar și pentru zeci de ani. În cazul sticlelor desfăcute vinul își schimbă rapid gustul.

Reclamă

În momentul în care oxigenul intră în scenă, durata de viață a vinului tău se schimbă drastic. Experții spun că oxigenul este inamicul vinului. Cu cât vinul este expus mai mult timp la oxigen după deschiderea sticlei, cu atât mai repede își va pierde armele și va începe să-și schimbe gustul.

După ce sunt deschise, sticlele de vin care conțin și zahăr vor rezista puțin mai mult decât celelalte. Un vin cu zahăr poate rezista și o săptămână după ce a fost deschisă sticla. Un vin spumant se consumă cel mai bine în aceeași zi, dar un dop bun poate păstra un vin spumant până la două zile.

Un vin alb cu niveluri mari de aciditate poate dura până la cinci zile, iar un vin alb sau roșu tipic poate rezista până la patru zile, spun experții pentru EatThis.

Reclamă

Cum păstrezi vinul mai mult timp

Semnele care arată că vinul tău se strică variază în funcție de tipul de vin aes. O sticlă de vin spumant ar trebui consumată în aceeași zi. Dacă acest lucru nu se poate, atunci folosește un dop special pentru a închide sticla.

În acest fel vei ajuta la conservarea bulelor, iar aroma nu se va pierde la fel de repede. Dacă vinul tău are un miros asemănător cu cel de oțet, atunci acesta nu mai este un pentru consum. Când vine vorba de un vin obișnuit, prezența bulelor sau a gazului poate indica că vinul s-a stricat și nu mai poate fi consumat.

Consumul de vin nu ar trebui să fie făcut în exces, motiv pentru care este normal să încerci să prelungești viața vinului tău după ce ai desfăcut sticla și ai consumat un pahar sau două. Vinul trebuie păstrat într-o sticlă care a fost închisă foarte bine. Acesta trebuie mai apoi pus în frigider. În felul acesta vei putea să-i prelungești durata de viață cu o zi sau două. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O femeie frumoasă îmbrăcată în zână alături de partenerul ei de cuplu
Horoscop
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se adâncește și devine mai armonios cu timpul. Aceste relații nu se estompează, ci mai degrabă înfloresc și fac asta cu fiecare moment...
3
O hartă astrală cu nativii din zodiac și palnetele care îi pot influența
Timp liber
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au explicat care este motivul pentru care credem în horoscop. Concluziile lor au fost complet surprinzătoare. Probabil și tu ai citit horoscopul la un moment dat în viață și te-ai întrebat care este...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Luna plină roz pe un fundal închis la culoare cu tente de mov și roz
Horoscop
Fazele lunii în iunie 2023. Luna Plină pe data de 4 iunie, în zodia Săgetător
Pentru a vedea care sunt fazele lunii în iunie 2023, trebuie ținut cont de faptul că acest corp astronomic apare în diferite forme în funcție de mișcarea de evoluție. Ca de obicei, Luna are...
PARTENERI
×